Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
valex теория
mi68:
Здравейте,
Продължавам с въпрос за дискусия. Сгъстява ли се магнитното поле? Отговорът е че се сгъстява, доказателства в една книга 12 опита по електродинамика. Значи магнитното поле не е линейна система и да се прилага принципа на супер позицията е пресилено. Ако направиш "вечно фенерче" проблем е да изкараш 100Вт камоли киловат. Има значение да ли пускаш 0,1А, 1А или 10Ампера. Много широка тема за дискусия.
Простите неща не се разбират камоли сложните.
Скоро време ще покажа как безиндуктивни бифиляни намотки усилват електричното поле, подобно на соленоидална намотка усилва магнитното поле, пак обширна тема за дискусия. Ще видя как съм с времето!
GMG:
Да, сгъстява се според мен колега mi68, но не съм го прочел в книгите :)
Опита доказва, че няма значение с колко ток 'удряш' 0,1 или 1А, а КОГА!
На простите неща, логиката е неразбираема за нас, затова са 'фейк' за мозъка ;)
Представи си колко 'избити' електрони има в парче метал (около 1кв. мм.)
Не е задължително да е мед или друг благороден 8)
А по какъв начин се отделят е въпрос пак на опит (дали с чук или импулс) ;)
valex:
В някои от схемите (като тази на Акула със синьо оградено) има проводник, който преминава през средата на бобината. Винаги съм се чудел за какво се прави така :( А и никъде не пише. Взема се като постулат, че така се прави.
А какво се оказа: този проводник заедно с бобината си е един обикновен токов трансформатор. Първичната бобина е проводника, а вторичната е някоя от намотките в бобината.
Преобразува се тока към земята в напрежение в бобината.
valex:
Развитие на идеята ми с двата ТТ от пост 20 http://mazeto.net/index.php/topic,9531.msg71997.html#msg71997 е използване само на един ТТ. Така и така си има синхронизирани ПЕП и ток, който тече към земята. С капацитивната антена (със синио) се подава полето за смесване с тока.
Velektra:
valex, винаги ми е било интересно и съм искал да попитам как ще тече тоя голям ток през земята-лампата-вторичната на ТТ? Нали във вторичната на ТТ няма ток (или поне не толкова голям та да светне една лампа)?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия