Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

valex теория

<< < (24/26) > >>

GreenHulk:

--- Цитат на: valex в Май 11, 2017, 02:34:38 pm ---От темата за ТестатикаПродължавам да си мисля:
1. Как може да се използва електростатичния заряд генериран от някакъв тип електростатична машина?
2. Как може да си взаимодействат електростатично поле и електрически ток в проводник така, че да се получи повишаване на някой параметър (напрежението или тока)?
3. Колко все пак електрическа енергия може да се свали чрез електростатичен принцип?

--- Край на цитат ---
За сега няколко неща съм срещал, има клипове в ютуб:

1. Електростатичен мотор - в електростатично поле почва да се върти - има схеми и 3д файл за принтер да се направи основата. Яка тяга.
2. Чрез нещо като особени трансформатори, приличащи на кондензатори от електростатика в DC.
3. Електростатичен разряд във въздушен траф - но тука не изключвам да има загуби.
За мен първия вариант за сега ми се струва най-ефективен, въпреки че може да не е най-елегантното решение. :)

valex:
Имам проблем!
Дистанционна система от датчици изпраща данните с модули NRF24L01+ има проблем, че се губи обхвата на радиомодулите.
Радиото е в обхвата 2.4..2.5GHz. Проблема се получава когато към антената на радиомодула се приближи или лентата която движи
кутийките и когато пластмасовите кутийки я приближат. Пластмасата променя характеристиките на антенната част.
На тези честоти всичко влияе.
Въпроса ми е : Има ли някой радиотехник, който да ми помогне да разбера как и колко се изменят параметрите от доближаването
на пластмасата до антената така , че да мога  в Altiuma да променя антенната част така, че с пластмасата да работи в параметри.
Имам на разположение антенен анализатор NanoVNA-F v2 до 3FGHz?

Радико:
Не се занимавай с глупости. Някой видове порцелан и някой видове пласмаси поглъщат честотата от 2,5 гигахерца също като водата. Просто сложи по мощно радио или промени мястото на антената. По голяма антена от някой рутер също ще ти реши проблема. Не е необходимо обаче да правиш огромни по обем научни изследвания по въпроса. Вече са направени.

VITAN:
В краен случай направи рефлектор от изрязани бирени кенчета  :D 8)
Или използвай насочени антени, нямам идея как ти стоят нещата в проекта.
Другото е да барнеш софтуера, за да набуташ корекция на грешки, ако нещата са на "ръба".
Т.е. още корекции, що по подразбиране трябва да има една.
Варианти бол, но всичко си плаче за потрошено време.

EDM electronics:
Той проблема му идва от това, че ползва възможно най-скапаните радиомодули - детски играчки. Тези модули един път хващат, два пъти не. Какво да очакваш от модул за 50-60 рубли. Аз ползвам най-сериозните Ви-Фи китайски модули и при тях няма сбой, но струват около 500 рубли, работят по УАРТ и имат сигурна връзка 500-1000 м. 

Да си играеш, да настройваш нещо, което изначале не е направено, като хората, означава че имаш време за губене.  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия