Форум > Препратки, сайтове, източници

Невъзможните неща започнаха да се случват ...........

<< < (14/32) > >>

Yoro:
Това не е ли жироскопичен ротовертер?
http://quantamagnetics.com/

https://www.youtube.com/watch?v=M8VdsWn-Q9Y

Радико:
Yoro
Въобще не мога да схвана какво точно е това, но в описанията струва ми се съвсем ясно е казано, че 
--- Цитат ---това устройство произвежда електрически резонанс
--- Край на цитат ---
??? ??? ??? и е предназначено да ти помогне да провеждаш собственни експерименти. Играчка демек.
Ако очакваш да произвежда електроенергия грешката си е за твоя сметка.

kd_dinev:
И защо така остро nizo?Очевидно съм подценил стойността на експериментите и съм надценил собствените си възможности!Това променя ли важността на повдигнатите въпроси?Аз съм готов да участвам със всичко,което ми е по възможностите!

Laic:
          Здравей  АТОС,
          Мисля, че това твое сравнение
--- Цитат на: atos в Април 25, 2016, 04:24:37 pm --- Все едно да ми кажеш, че 9 грамов куршум е все едно дали ще го изстреляш от пистолет или ще го хвърлиш с ръка - все ще падне на Земята...това, че при първия случай ще измине 3000 метра, а при втория - 30...майната му?
А при маховик с хоризонтална ос, "G" се добавя в едната и се вади от другата част на диска, така ефектът от "G" е нулев.
--- Край на цитат ---
е неправилно и няма много общо с жироскопа  ;D, а по-скоро с това: "Първа космическа скорост е най-малката начална скорост, която е необходима за тяло, за да стане изкуствен спътник на друго небесно тяло, от което е изстреляно (за Земята V1=7,910 km/s).
Определя се по формулата: V_1=\sqrt { \frac {GM} r }, където G е гравитационната константа, М е масата на Земята, r е разстоянието до центъра на Земята. Тяло може да стане спътник до земната повърхност със скорост 7,910 km/s (при липса на атмосфера). Първа космическа скорост е различна при различна височина. За всяко небесно тяло Първа космическа скорост е различна — например за Луната е 1,680 km/s."  - цитат от тук:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82

Радико, все още ли мислиш, че за другото Jul е прав?

--- Цитат на: Радико в Април 25, 2016, 05:54:23 pm ---За голямо съжаление на всички колеги опониращи на juliang той е абсолютно прав. Поне що се отнася до жироскопа, за другите коментирани твърдения не ми се впуска в безсмисленни спорове.
--- Край на цитат ---

Твърдиш ли, че ако едно тяло (условно, пренебрегвайки триенето в земната атмосфера и запалването му) развие скорост от 7,910 km/s, то няма да "излети"?

Радико:
Laic
Ще излети разбира се, но причината за това няма да е в жироскопичния ефект. Какво ще се случи при твоя пример ако не е едно тяло а са две, някой е разрязал земята като ябълка, през екватора и е свързал двете тела диаметрално с въженце, няма атмосфера и те си обикалят едното отсам на земята другото оттатъка. Е ще излети ли нещо нанякъде. За да се нарече жироскоп едно нещо трябва да имаме въртене на балансиран обект тоест да се върти около центъра на тежестта си.     

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия