Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Преобразуване на електромагнитни вълни(тип-Херц) в електромагнитен лъч.
valex:
Няма характеристика на 1kV. Преди да стигнеш такова напрежение ще се запали лампата и ще падне напрежението върху нея. Не можеш да стигнеш 1kV. Като нямаш автотрансформатор си направи един димер със семистор.
vitan:
--- Цитат на: valex в Май 16, 2015, 09:23:59 am ---Няма характеристика на 1kV. Преди да стигнеш такова напрежение ще се запали лампата и ще падне напрежението върху нея. Не можеш да стигнеш 1kV. Като нямаш автотрансформатор си направи един димер със семистор.
--- Край на цитат ---
Може, може и отгоре. Въпрос на ограничение на тока. Но ми трябва "твърда" мощност за вярна характеристика. Какво като се запали....? Нали ще има (съвсем например) 1 k/ 10W резистор. А и за какво ми е харектиеристика, за да знам кога пали. Аз отдавна си ги паля: с чакмак, с кибрит, с запалка.... к'во доде.
Естествено интересува ме зоната на насищане (отрицателна VAX), платото и зоната на плазмата....
Tomika:
Аз имам голяма Райф лампа. Захранвам я с изправено импулсно-модулирано високо напрежение.
vitan:
Това до тук не носи много информация.
Ако искаш и не можеш да смъкнеш волт-амперната характеристика: питай.
Ако знаеш как, смъкни я.
Лошото тук е, че трябва да имаш що-годе стабилизиран източник на ПОСТОЯННО напрежение, който да се мени като стойност. От 300 волта до 1 kV (ако може 8) ).
И резистор, който да ограничава тока. Да речем нещо от: 1 до 10 килоома със съответната изчислена мощност, в зависимост от "вътъка" на захранването.
vitan:
Дори и при постоянен ток филтърната група на захранването трябва да е добре сметната откъм "енергетика".
При взрив на кондензатор се отделя повече енергия, отколкото при взрива на същия обем тротил.
Грее ли кондензатор, дори и малко - има сериозен проблем....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия