Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Домашен термоядрен реактор - Фармсвуърд реактор

<< < (2/3) > >>

edin:

--- Цитат на: PyroVeso в Януари 24, 2015, 10:45:34 pm ---

Сори, ама след публикацията за n-ти път на "истинската" менделеева таблица, а сега и това - просто чашата прелива!

--- Край на цитат ---

Интересно. Това, как да го разбирам? Че няма етер или че мястото му не е в периодичната система?

PyroVeso:
Това е дискутирано преди година тук:
http://mazeto.net/index.php?topic=1546.msg59045#msg59045

Мястото на етерът определено НЕ Е в периодичната система! В Противен случай вече щяха да са известни химични съединения като "етерен оксид" или "динатриев бутилетерат"...

Аtos:

--- Цитат на: PyroVeso в Януари 25, 2015, 11:47:50 am ---Това е дискутирано преди година тук:
http://mazeto.net/index.php?topic=1546.msg59045#msg59045

Мястото на етерът определено НЕ Е в периодичната система! В Противен случай вече щяха да са известни химични съединения като "етерен оксид" или "динатриев бутилетерат"...

--- Край на цитат ---
PyroVeso, нали точно това е решила сегашната наука "химия"!
Че етер няма, че хим. елементи си взаимодействат само по регламентирания от нея начин.
Да не забравяме, че дядо Менделеев не е имал "сегашните" разбирания за химията и точно това не му е сложило рамки на мисленето.
Да не забравяме също, че въпросната таблица му е "спусната" НАСЪН, след множество неуспешни опити да я нагоди "наяве", което е факт, макар и корифеите да омаловажават това!
Първообразът на менделеевата таблица се пази в Русия като стенна мозайка, лично Сталин на времето е разпоредил да се съхрани.
Много неща към днешна дата са нагодени, за да паснат на класическите обяснения. Самият факт, че въпросната таблица "работи", предвиждайки наличието на хим. елементи неизвестни тогава (много от тях реално открити досега) е безпрецедентен!
Изобщо, на много нива вече се разбира, че схващанията на съвременната химия, макар и правилни за ограничените физически условия, в които е "израсла" като наука, съвсем не са пълни и изчерпателни. Разглеждат се само малка част от процесите, като се отричат явления и процеси излизащи от догмите на калъпа!
Как химията обяснява например, че графитът при хиляди барове налягане се превръща в диамант - същото вещество с друга решетка, но коренно различни характеристики? И това е "стабилно твърдо състояние" при еднакви външни условия?
Отговорът е - НИКАК! Само се отчита като факт!
Как химията обяснява изтъпяването на бръснарско ножче, оставено една или две нощи на пряка лунна светлина? Това поне е лесно да се тества, нали?
Има много подобни примери...
Тогава се е смятало за невъзможно да съществуват  елементите от "празните полета". Защо сега да смятаме, че сме стигнали върха в разбиранията за нещата и повече няма накъде?
Относно етера...това е ключов "елемент" (определението не е точно), който е в основата на преходите между материя и енергия. Може да се нарече и ПЪРВИЧЕН ЕЛЕМЕНТ. Ако сегашната наука не е толкова заинатена в догмите си, може да ползва собствените си открития - всяко вещество в основата си е съставено от ЕДНАКВИ=ЕДНИ И СЪЩИ микрочастици, колко по-убедително доказателство за съществуването на първична субстанция?
А да търсим "етерен оксид" или "динатриев бутилетерат" е все едно да търсим "радостен хлорид" или "злобен окис".
То е като да се опиташ да "съединиш" в една конструкция песъчинка и небостъргач...и да очакваш да се получи нещо коренно различно?

Maistora52:
Мисля, че е крайно време да се сложи точка на твърденията, че Етерът е измислица, че не съществува, че го има само в главите на ПсихоТрониците, или Лудите...
Етерът е Нещото, което още в древността назовават като Петият Елемент - в Индия е "прана", в Китай е "Ци", в Япония е "чи", в Тибет е "кундала", в крайният югоизток на Азия е "ки" или "ку", в Египет е "бхастет", в езотеризма, окултизма и херметизма на Европа е "од", в Русия е "ефир" ... и сигурно забравям вече, още дузина други названия на едно и също нещо - Атос го нарече най-точно: Преходът между Енергия и Материя.
Етерът е една от фазите на Средата. И има доста, вече ясно доловени и определени Свойства и от съвременната наука. Според мен в момента се налага и едно друго (модерно) название - "Тъмна Енергия" или "Тъмна Материя"... и то не за друго, а за да не покажат класиците физици, че "има там Нещо, ама е Тъмно, и не може да се види!" - ЗА ДА НЕ СТАНАТ ОТНОВО СМЕШНИ, приемайки теза с хилядолетна давност, при положение, че са я отричали вече 2500 години (от Зенон и Евклид насам)... с други думи - да не ги изкарат "окултисти"...
Така че, с "две думи": Приемете Етера за ДАДЕНОСТ и спрете да шикалкавите с псевдонаучни апории - като тези точно на Зенон!
Етерът дори е ВИДИМ, за някои "по-специални" от нас, но това е друга тема.

Аtos:
Майсторе, все пак казват, че тъмната енергия и тъмната материя били различни неща...може би едното е среда за съществуване на другото, не знам?
Ако отъждествим тъмната материя с така наречения "етер" (ефир, вакуум, пространство), а тъмната енергия с различните видове ОД (оргон, прана, ки, чи и т.н.), всичко си идва в някаква по-логична подредба (поне за нашите прагматични мозъци)?
 Райхенбах е установил, че въпросната ОД има широк "спектрален" диапазон, може би се дължи на това, че в засичаните от него видове енергия ОД са отразени (филтрирани, синтезирани) от различни видове небесни тела - от малки планетки (Луната) до големи слънца (звезди), които се явяват един вид "инвертори" на тази енергия, конвертирайки я до "усещаема" за някои от нас?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия