Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Домашен термоядрен реактор - Фармсвуърд реактор

<< < (3/3)

Maistora52:

--- Цитат на: atos в Януари 25, 2015, 04:39:58 pm ---Майсторе, все пак казват, че тъмната енергия и тъмната материя били различни неща...може би едното е среда за съществуване на другото, не знам?

--- Край на цитат ---
Не казвам, че "тъмната материя" и "тъмната енергия" са едно и също нещо. Тук е малко "шибана" позицията на Наблюдателя, защото няма такава позиция!?!? - става въпрос за Фази на Средата, и за различните преходи между тези фази.
Ако от едната страна наблюдаваме Материя (Вещество) - а от другата наблюдаваме (условно!) Енергия (която всъщност е НЕнаблюдаема!) - то между тях двете имаме ПРЕХОД от едното в другото. В своите разработки аз наричам този Преход - Енергус, защото то не е нито "чиста" Енергия, нито "чиста" Материя - то е нещо Гейско! ;D ;D ;D
- нещо като ХермАфродит - и в някакви свои фази се проявява като Вещество, в други свои фази се наблюдава като ... !? - няма такава измислена дума, за наблюдаема Енергия, но да речем че става въпрос за "Взрив" - бум! - имаше нещо там, но то гръмна и ... сега наблюдаваме резултата - Енергия.
На мен едно ми е интересно тук, че човекът като Наблюдател вижда осезаемо именно Взрива, Експлозията, Разширението, а не вижда обратното ... нещо като клипа на "Енигма" дето се виждат всички работи да стават на обратно... а и Примерът със Свръхновите и техният контрапункт - Черните дупки, е точно за това...
Съществува т.нар. "хоризонт на събитията", след който никакъв Наблюдател не може НИЩО да наблюдава.
Теоретично, там, в началото на НЕнаблюдаемостта започва именно Преходът от Вещество КЪМ Енергия, и точно "там" е фазата на Многоликия Етер.
Пък и това "там" не е Там. Това "там" е навсякъде. То е взаимопроникнато с всичко останало - затова е не наблюдаемо, затова е еластично, затова е хем мъж - хем жена!
 8) 8) 8)

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия