Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Домашен термоядрен реактор - Фармсвуърд реактор

(1/3) > >>

GreenHulk:
http://www.fusor.net/
https://www.youtube.com/watch?v=38xVBd60yas
https://www.youtube.com/watch?v=FYlgyEyWg1g
https://www.youtube.com/watch?v=4TkvPCMJEFI - как да си направим ...реактор:)

gotiniq7:
Как се вади енергия от него?

GreenHulk:

--- Цитат на: gotiniq7 в Януари 24, 2015, 09:44:27 pm ---Как се вади енергия от него?

--- Край на цитат ---
Доколкото разбрах някои много не смеят да вадят, че се отделяли частици.
За сега по-скоро хабят енергия, изобретателят е починал и друг е въпроса какво точно е било неговото устройство. На единия от клиповете дали не вкарват деутерий вътре в камерата  :o.
Иначе красиво светка, не е просто да бие разряди като искровик:)

PyroVeso:
Абе, хора, вие наред ли сте изобщо? И въобще давате ли си поне малко от малко сметка за какво говорите?! Ще запалиш едно малко Слънце с 30kV и после ще го затвориш в дамаджана?! Че тя тогава всяка по-високоволтова радиолампа щеше да е термоядрен реактор! И защо така лилавее светлината? "От оргона", ще каже Caduceus, а всъщност от спектралната линия на азота, който пък е 78% от въздуха :)

Може би този младеж от 2-то клипче е направил цялата тази чудесия за да впечатли по някакъв начин гаджето си. Ако обаче някой друг, освен нея (американка с IQ под 80) му се върже, значи познанията му и представите му за света са на ниво 4-ти клас.

Сори, ама след публикацията за n-ти път на "истинската" менделеева таблица, а сега и това - просто чашата прелива! Хубаво е да вярваме в чудеса, в Дядо Коледа и т.н., и може би това е единственият начин някога да стигнем до СЕ, но има някои неща, които направо са смехотворни! Като например някой да ви каже, че Земята е плоска и да тръгне цели "теории" да гради на тази основа, но е достатъчно само веднъж да се качите на един най-обикновен пътнически самолет, който лети някъде на 10-12 км. височина, за да се убедите с очите си, че всичките му "теории" са пълни глупости...

GreenHulk:
Аз доколкото разбрах това дето сега го правят като реплика може да не е точно това дето е правил изобретателя, така че не им се връзвайте. То и не твърдят че имат СЕ, но може би им се иска, но не знаят как:)
Според мен може да си струва изследване на оригиналния автор.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия