Автор Тема: Perendev magnet motor  (Прочетена 118736 пъти)

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 048
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #30 -: Май 13, 2010, 02:32:17 am »
  Принципът на магнитния мотор на Перендев явно е работещ. В youtube-то има и други хора, повторили неговото изобретение макар и в доста любителско изпълнение. Но така пък се вижда по-ясно, че роторът се врътва и не спира !  Коментарът, че магнитната ускоряваща сила е постоянна и следователно роторът трябва да се ускорява докато се разпадне, е теоритично правилен. Но в Природата има и вихрови токове, които могат както да ускоряват, така и да забавят движението. Вижте дебелостенното цилиндърче, в което е поставен магнита. Що се отнася до скърцането - то е от манивелата отгоре, която отделя статорните дъги от ротора. И хайде да не издребняваме за външния вид на изобретението, а краката на лелката в кадъра само говори за тежките условия, в които са принудени да работят изобретателите. Да не говорим за конкурентния натиск на енергийните монополи, които "обработват" освен самите изобретатели и общественото мнение чрез дезинформация.
    Освен това има работещи прототипи пак само с постоянни магнити, но с друго пространствено разположение. Така че - повече оптимизъм ! 
    Що се отнася до обвиненията в измама - да не съдим прибързано. Някъде четох, че и срещу Стефан Маринов са се водили дела за измама. Това не означава, че той е измамник. Говорил съм с него няколко пъти по телефона, кореспондирахме си в продължение на 5 години и съм запознат с начина му на мислене - идеалист в чист вид. Повечето изобретатели са такива. Разбира се има и "псевдохора", които като надушат печалба разиграват всякакви театри, но затова и трябва да ги разобличаваме и критикуваме.

trader

 • Гост
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #31 -: Юни 26, 2010, 06:08:18 pm »
Здравейте колеги.
Извинявам се за дългото мълчание ,но така се стекоха нещата пък и за капак забравих коя поща съм прекрепил регистрацията за този форум.Днес установих и съм на линия отново.
Относно Парендев излезе действително ялова работа , но на подобен(същият) принцип другарчетата от соц академиите на науките са направили подобно устройство и то работещо но не смеят да го извадят на пазара.
Едно от многото се предлага от АКОИЛ има и друга "щуротия" която е действаща на някъкъв професор в Чехия(ако не ме лъже паметта) но там е задаване на входящо напрежение и изхода е невероятен.
Това устройство е със същият начин на работа на грузинеца , но мощността му е невероятна.
Входяща мощност 75кв изходяща малко над 2мв.
Надявам се да мога да го видя туй чудо на научната мисъл на живо(не съм инжинер а съм търговец).
Има и други "щуротии" които за момента няма как да се опишат с цел за употреба но там нещата са колосални.
Както искате така разбибрайте думата  "колосални" , но най добре да е в нейното значение.
Бъдете здраве и късмет в начинанията и все пак незабравяйте ,че Българският генйи е водещ в световната наука , но ........
Благодаря за постовете и това ,че сте дали мнението си за Парендев но и там има доза истина,но алчността и мързела убива човека.

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #32 -: Юни 27, 2010, 02:00:02 am »
Мога да извадя доста интересни линкове към устройства, които вероятно работят. И какво правим, колеги? Обсъждаме кой е мошеник и кой не? Колко време ще продължава това? Кога ще започнем да публикуваме информация за нашите собствени опити и лично потвърдена информация? До кога ще пишем по форумите какво се вижда на еди кое си клипче и отдолу дали няма нещо скрито?

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 048
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #33 -: Юли 27, 2010, 07:16:49 pm »
  Благодаря на wendala за вниманието, но и аз се придържам към "административното" мнение. Миналата година отделих 3 месеца да правя подобен генератор, но с постоянно токово възбуждане на ротора (вместо постоянните магнити). Не съм го експериментирал подробно, но при моите сравнително ниски обороти, това устройство би работило като електромагнитна спирачка с малко отделяна топлина в намотките на к. с.
  Що се отнася до Perendev - почти сигурен съм, че там важна роля играят вихровите токове в дебелостенните цилиндърчета, в които са поставени магнитите. Някъде гледах, че репликите с керамични магнити са неуспешни (няма вихрови токове). Оригиналната магнитната конфигурация е такава, че се проявява и анти-Ленц ефекта, описан от Стефан Маринов. Аз все още не съм работил със силни магнити, сега съм на тема TPU, но живот и здраве - ще стигнем и до там. Идеите са ми в повече от физическите и финансови възможности.
« Последна редакция: Октомври 08, 2010, 07:48:30 pm от Иван Димов »

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 423
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #34 -: Октомври 14, 2011, 10:34:32 am »
До колкото си спомням Бради беше започнал "кариерата" си от аржентински патент, който е изтекъл и който той се е опитал да изкопира. Предполагам, че Бради е имал желанието да построи двигателя, но после се е отдал на по - лесния начин за печелене на пари. Аз също пробвах нещо, но без особени резултати. Филмчето на аржентинеца изглежда правдоподобно, но кой знае?
Все пак в идеята за този двигател има нещо.

Strashimir

 • Гост
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #35 -: Октомври 19, 2011, 09:02:25 am »
Медта, алуминията и неръждавейката са магнитно активни (но не в смисъл, че се привличат), т.е. движещото се магнитно поле предизвиква в тях ток (вихров, ако не се лъжа - на Фуко), КОЙТО генерира обратно магнитно поле (с обратен знак) на движещото се и се получава ефекта на Ленц. Така, че ако е възмножно ИЗОБЩО не използвай метали - нека да е само пластмаса, стъкло и дърво - в тях със сигурност НЕ СЕ ГЕНЕРИРАТ вихрови токове!!!

Ето клип с ефекта на Ленц, породен от вихровите токове генерирани в алуминиева тръба при движение на магнит:

http://www.youtube.com/watch?v=90fWGMidy9Q

(същото е и с мед или друг метал)


Diabolik

 • Гост
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #36 -: Март 31, 2012, 10:57:22 pm »
Здравейте, с един от администраторите, във форума, поговорихме на лични съобщения, за мотора на Перендев, и прочетох темата, намерих някои неща които ми хванаха погледа.

Някъде се споменаваше за натрупване на статично електричество - зависи от използваните материали, но винаги може орпуса да се заземи, и така да се отвежда статичното електричество.

Четох и за заграване, тк можем да се обърнем към материалите, и конструкцията. Ако Мотора предлага достатъчно голам въртящ момент, винаги може да се използва, не само за задвижване на основното приложение, а и за една водна помпа, която да е свързана със система за водно охлаждане.

Видях една схема, дето според мен, няма как са сработи, ето какво имам предвид (първата прикачена схема):
защото ако обърнете внимание на лявата част на статора, магнитите са насочени с противоположните си полюси, и така магнитите се привличат, ефективно възпрепятствайки въртенето на ротора, което дясната част на статора се отива да създаде, защото магнитите са насочени с еднакви полюси един към друг, и съответно магнитите се отблъскват.

Аз самият като си завършвах висшето образование, по диплома съм инженер еколог, за дипломната си работа, работих над проект за алтернативен източник на енергия. Работих точно по такъв проект, и това пратих на администратора, но ще ви го постна, и да се надяваме че ще стане полезна и градивна дискусия.

Втората схема е проекта, по който работих в дипломната си работа, и общо взето съм съгласен, изцяло, че целият проект се крепи върху много фин и деликтен баланс, и коректно ориентиране и разположение на магнитите един спрямо друг, имам предвид магнитите в ротора спрямо тези в статора. При мен в лабораторията, двигателя сработи, което хвърли в ужас и потрес няколко професори, които се кълняха във вся и всьо, че това е дръзка подигавк с физиката и науката, и даже се обзалагаха на пари че няма да сработи, но моя проект имаше достатъчно въртящ момент да завърти малък генератор, достатъчен да захранва надеждно един компютър с 650 ватово захранване, 19 инчов монитор с електронно-лъчава тръба и и 100 вата крушка - нормална не енергоспестяваща, за осветрение на помещението, и това беше максимума който можех да захраня с университетския проект. което ме навежда на мисълта, че ако се направи мотор с достатъчно голям вътрящ момент, спокойно може да задвижи голям генератор, която може да захранва една къща с нормалното потребление на едно семейство.

Очаквам машите коментари :-)
« Последна редакция: Април 01, 2012, 11:04:33 pm от altium »

Неактивен merlinbg

 • Специалист
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 300
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #37 -: Април 01, 2012, 01:42:11 am »
Здравей Diabolik

    Правил съм няколко опита с магнити. Бях се запалил много по магнитните мотори и исках да повторя някои от идеите в мрежата, но уви не можах да се справя. Явно на принципа на пробата и грешката няма да стане. Магнитите винаги заставаха в някакво равновесно състояние и нямаше движение. При задвижване с ръка се въртеше по инерция и спираше след известно време. Ако ти си направил работещ вариант, мога само да се радвам и да те поздравя. И ако мога да помоля за някакви по точни чертежи, за да мога да повторя твоя опит. Ако не са някаква тайна разбира се, все пак идеите за свободна енергия би трябвало да се споделят  :)     Поздрави!!!

Strashimir

 • Гост
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #38 -: Април 01, 2012, 06:38:11 pm »

Изключително смело твърдение, че е направен прототип с магнити, който работи. Доста от хората във форума сме изчели каквото намерим в интернет за Перендев и сходни идеи на магнитни двигатели, но на практика не е видяно такова работещо устройство. Дори самият Перендев се оказва явно мошеник, който се издирва. Така, че моля да се покаже видеоматериал на работещия магнитен двигател, като за начало, придружен с гласови обяснения. Убеден съм, че след постването на видеофилма ще завалят безброй въпроси и съждения, включително и от мене (лаик на тази тема, но все пак чел и експериментирал малко...)  :-)

Всичко различно от видеото, показано като за начало, ще предизвика огромна бурна реакция на "отричане"...

Така, че колега, изобщо не се колебайте да публикувате каквото и да е с подробни описания (НИКАКВИ недомлъвки или гатанки няма да хванат дикиш) и най-важното - ВИДЕО на работещия прототип!!!

Diabolik

 • Гост
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #39 -: Април 01, 2012, 07:27:53 pm »
и аз чух така за перендев, но истината не е толкова проста, нищо не пречи енергиините компании, да се опитват да елиминират проекта, защото ако този мотор стане доминиращ, тогава? кой ще купува ток, ако има 4 - 5 перендеви мотора с генератори в мазето си?

Баланса и финото наместване на магнитите е ключово, самият перендев държи всичко в здрави патенти, иска да вади пари, так че никога няма да покаже истинските чертежи.аз самият не си пазя старите чертежи от университета, защото не очаквах че ще ми трябват и койзнае къде съм ги загубил при преместването ми, не очаквах че ще ми трябва да го снимам, истината беше, че го направих колкото за доказателство на концепцията.

иначе съм готов да помагам с каквото мога по спомени. в момента нямам възможност да повторя техническият чертеж, който беше прецизен, и точен и изчислен и мащабиран, но грубата рисунка го повтаря достатъчно точно, за да може всек да разбере точно какво и как съм направил.

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #40 -: Април 01, 2012, 07:29:52 pm »
Здравей Diabolik,

Може ли да прикачиш груб чертеж? Освен това да кажеш какво е положението за реализацията на мотора в домашни условия. Какви отклонения са допустими?

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 781
 • Z - Оркестър Вагнер
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #41 -: Април 01, 2012, 08:08:37 pm »
аз самият не си пазя старите чертежи от университета, защото не очаквах че ще ми трябват и койзнае къде съм ги загубил при преместването ми, не очаквах че ще ми трябва да го снимам, истината беше, че го направих колкото за доказателство на концепцията.

Колега Diabolik, вижда ми се странен начинът ти на мислене, та си захвърлил/изгубил всичко. Птичето ти кацнало на рамото, а ти си го изгонил.........
Много странно  :-\ ........... Това е все едно да оставиш питомното и да тръгнеш да гониш дивото.
А не ти ли дойде на ум тогава, че можеш сам да си произвеждаш енергия - безплатна, или 650 Вт/ч е малко?
« Последна редакция: Април 01, 2012, 08:18:02 pm от EDM electronics »

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ****
 • Публикации: 1 339
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #42 -: Април 01, 2012, 08:18:07 pm »
Да направиш вечен двигател и да не го оставиш поне за спомен????? ??? ??? ???
Що ли ми звучи първоаприлско!!!!!!!! ;) ;) ;)

Velektra

 • Гост
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #43 -: Април 01, 2012, 08:18:42 pm »
Извинявайте, но не виждате ли поредната "партенка".
Diabolik намерил как от дърво да прави злато, но ей така да покаже че става.
Diabolik, ако утре направиш машина на времето, моля те не забравяй да си вземеш чертежите, ако се местиш някъде. Моля те!
« Последна редакция: Април 02, 2012, 08:32:19 pm от Velektra »

Неактивен merlinbg

 • Специалист
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 300
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #44 -: Април 01, 2012, 09:01:41 pm »
     Добре, съгласен съм да пробваме по спомени. Като начало ме интересуват две неща:
              1. Колко на брой са роторните и статорните магнити (не като общ сбор, а по отделно).
              2. Под какъв ъгъл са разположени магнитите.