Автор Тема: Perendev magnet motor  (Прочетена 97566 пъти)

trader

 • Гост
Perendev magnet motor
« -: Февруари 08, 2009, 09:40:34 pm »
Здравейте.
Какво ще кажете по това "изобретение с името Перендев" за което се твърди, че е работещо, но доста хора твърдят, че Перендев е мошеник и ги е ограбил:

http://peswiki.com/index.php/Directory:Perendev_Power_Developments_Pty_%28Ltd%29 - в енциклопедията
http://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0 - видео
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.fdp.nu/animations/perendev/F0.GIF&imgrefurl=http://www.fdp.nu/animations/perendev/jpganimator.asp&usg=__V2zJFnqTDJa6vPYyfLUbVWsPsTI=&h=316&w=510&sz=29&hl=bg&start=29&um=1&itbs=1&tbnid=h1ezxElO0qGufM:&tbnh=81&tbnw=131&prev=/images%3Fq%3Dperendev%26start%3D20%26um%3D1%26hl%3Dbg%26sa%3DN%26ndsp%3D20%26tbs%3Disch:1 - анимация

По последни данни, Mike Bradi (Perendev) е мошеник от международен мащаб. Заловен е от швейцарските власти и е предаден на Германия. Ще бъде съден за измама. Присвоил е около 1 мил. евро. Взел ги е от наивни германци (61 човека). Повече в  (http://pesn.com/ThisWeekinFreeEnergy)
« Последна редакция: Октомври 14, 2011, 12:55:58 am от altium »

Strashimir

 • Гост
Re: ВЯРНО ЛИ Е ТОВА..... ?
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2009, 10:52:43 pm »
Ами изглежда е малко или много фалшиво. Поне доколкото се ровех в нета май този сайт на Перендев не работи (или поне фирмата която продава негови двигатели/генератори). Иначе искренно вярвам, че е постигнал постоянно движещ се магнитен двигател.....

Поне се надявам, де.... Най-малкото той ме запали и аз да експерементирам с тези неща.

Seeker

 • Гост
Re: ВЯРНО ЛИ Е ТОВА..... ?
« Отговор #2 -: Март 03, 2009, 09:37:54 am »
От името на реномирана Българска компания от енергийния сектор, с наличен капитал и готовност за иновативни инвестиции,..................................................................

Здравей NRG, за съжаление много от публикациите за нови, работещи енергийни машини са общо взето блъф. Още повече са българските компании с ресурс за разработване на нови технологии, които гледат само към задграничните иновации. Има доста примери за переспективни български разработки които остават недоразвити или чужди компании печелят от тях. Доста съм се ровил в историята за да се уверя че "Made in BG" никога не  се е приемало от местните инвеститори. Последната мода на  "вятърните мелници" и фотоволтаиците е доказателство за тази тенденция. Вярно е че пропагандата си свърши работата, но неможе в тези компании да няма здравомислещи специалисти.
Първо в България няма промишлен вятър - това е вятър с скорост 8-25 м/с, в продължение на 350 дена в годината, какъвто духа по крайбрежието на северозападна Европа.
В България има слънчево греене - от 250 до 340 дена със средна мощност от 900Вт/м2 . Но фотоволтаиците са с КПД от 14%, а при загряване на панела спада до 8% . Всъщност и при двата случая имаме наливане на средства в чужди (не български) мелнички. И ако изкупната цена на ел.енергия не е дотирана от държавата близо десет пъти , то никой нямаше да се занимава с тези "иновативни инвестиции".
За слънчево-механичните  и слънчево-химическите преобразуватели никой не говори или само се споменава с полвин уста. Добре че има интернет, за да се обменят идеи и коригират проекти. Надявам се че глобалните монополи няма скоро да дръпнат шалтера на мрежата, защото се говори за  интернет-2 , където всяка информация ще се филтрира и обработва.

Поздрави.

Strashimir

 • Гост
Re: ВЯРНО ЛИ Е ТОВА за Перендев ?
« Отговор #3 -: Март 04, 2009, 12:12:05 am »
Двигателя на Перендев по принцип изглежда труден и невероятен! Но той ме запали по магнитните двигатели :-) Алтиум ,твоя приятел пробвал ли е други схеми на магнитни двигатели. Например рид-мотора на Нелсън Камю? Хвърлил съм му око, ака е много сложен - иска работилница с много неща в нея. Този двигател ми се струва най-работещ като идея - поне Жак Наудин му е правил 1-2 репликации...

FreeEnergy

 • Гост
Re: ВЯРНО ЛИ Е ТОВА за Перендев ?
« Отговор #4 -: Април 09, 2009, 04:10:37 pm »
Здравейте,

Аз също така се заех с Перендев и бяхме на косъм да закупим лиценз за България и Англия. Дори се срещнах със самия Майк - изобретателя - в неговия дом в Швейцария. След като ми беше обещано че демонстрация ще има през Октомври миналата година. Октомври мина и дойде Април, но все още демонстрация няма. Така че засега там съм на изчакване. Мисля че най-вероятно той се прехранва от таксите за запазване на територии и по този начин може да забавя демонстрацията колкото си иска. Наскоро бяха показани частите за 300 кв му мотор, несглобени, седящи в багажното отделение на колата му, с обещание за скорошно показване на готовия продукт. Може би просто купува време и така си живее.

Докато му бях на гости, поисках специална клауза да бъде добавена в договора, задължаваща го да ми върне таксата ако не покаже демонстрация на готовите продукти до 60 дена след подписването. Исках да се предпазя и да го изпитам колко е сериозен че мотора ще е готов през Октомври. Както се очакваше, той категорично и цинично отказа.

Това може и да говори за истинските му намерения.


Arfy

 • Гост
Re: ВЯРНО ЛИ Е ТОВА за Перендев ?
« Отговор #5 -: Април 19, 2009, 04:37:27 pm »
Според мен Перендев е измама,
чудя се с какъв акъл някой ще тръгне да му дава пари...
Той строеше мотор за подводница и темподобни, обаче аз досега несъм чул, да е направил нещо работещо, освен едни загадъчни демонстрации тук-там по за 15-20 минути и то доколкото знам не на изцяло магнитния мотор, а на електромагнитна систеама, дето ужким била по-ефективна, а то е съвсем ясно, че е защото там може да се направи измамата!

На всеизвестния ни клип, поведението на магнитния мотор е много необичайно поне за мен.
Ако този мотор е наистина мотор, то той ще създава въртящ момент, който момент няма да се влияе от оборотите, защото винаги и при всякакви обороти ще има полюси които да се отблъскват, освен това магнитите са големи, и малки неточности слабо ще влияят на въртящия момент, което противоречи на догмата за нуждата от изклюително прецизна изработка!!! Освен това, показания на клипа образец, не се отличава с някаква прецизност на изработката, всичко се клати, хлопа и стърже /скърца/, даже понякое време в обора влиза и някаква леля, дето и се виждат краката само.

Как тръгва мотора, ами с приближаването на статорните магнити, полюсите им се зацепват към полюсите на роторните магнити и ротора "тръгва", достига неутрално положение, подминава го вследствие на инерцията и тръгва да се връща, едва тогава ства нещо и продължава смело напред. Всъшност в този момент става включването на помощния двигател, това е чудото... Можеби Майк - изобретателя, трябва да стане Маг - илюзиониста!!!

Освен това, вече казах, че би-трябвало да имаме постоянен въртящ момент независимо от оборотите, което би трябвало да доведе до непрекъснато увеличаване оборотите на ротора, докато нему хвръкнат магнитите или не се предприемат мерки за ограничаване на оборотите - мерки няма!!!

Мотора достига едни обороти и ги запазва извесно време, след което започва да спира със ужасно скърцане, сигурно са забравили да му сложат лагери...

Всъшност ротора копира поведението на скрития мотор, който осъществявя измамата и който навсичкото отгоре не е подходящ за целта а и не се включва в точния момент. Можело е да обработят клипа, като изрежат първоначалното трепване на ротора, който се връща леко назад и чак след това се развърта... Да ама всичко това изисква определени ресурси и умения а вероятно повремето когато е правен клипа Великия Майк едвали е бил толкова велик и финасово адекватен както сега...
Изглежда че е нямал пари да сложи едни лагери... И въобще цялото устройство е като издялано с теслата!!!

Цялото устройство е изключително сложна магнитна система, чието действие човек едвали може да си представи и обясни, а всъшност се базира на простичката идея, че магнитите се привличат или отблъскват от растояние...

И сега как да направим така, че два едноименни полюса да се доближат един до друг без да си взаимодействат и чак тогава да започнат да се отблъскват един от друг, като неподвижния отмества подвижния, как?

Решението е:
   Несиметрично екраниране;
   Наклон нанякаде;
   Много роторни колела;
   Прецизна изработка;
   Редкоземни материали.

Първото, създава илюзия, че ще се получи.
Второто създава асоциация с реактивната тяга, но магнитното поле е различно и ефект няма.
Сложността и високата цена ни отказват да го пробваме на момента, оставаме пред дилемата да го приемем за истина или да го отхвърлим. Идва ролята на световната конспирация монополите и там др. подобни и доста хора го приемат за работещо нещо...

Че даже някои и си харчат парите по него, за мен по-добра инвестиция е парите да  се похарчат за "Стани Богат", "Биг Брадър", "Бързи пари" или пък жрици на любовта...Ако поразсъждаваме логично въпросния мотор може да се опрости драстично!!!
Колко?
Ами до система от 2 магнита, един подвижен и един неподвижен, закрепен на роторното колело, което трябва да е достатъчно тежко за да действа и като маховик!!!
Това битрябвало да действа като едноцилиндров бутален двигател.
Да, ама недейства!!!

Хайде сега някой да го подкара, че аз неси падам по експериментите, ако успее нека си патентова, аз пък ще си пусна една китайска козя брадичка на мъдрец която да си поглаждам от време навреме.
« Последна редакция: Април 21, 2009, 12:41:10 am от Arfy »

Ariel

 • Гост
Re: ВЯРНО ЛИ Е ТОВА за Перендев ?
« Отговор #6 -: Април 19, 2009, 05:49:58 pm »
Перендев  е изпаднал мошеник, който само с божията помощ е още  на повърхноста, но съдбата му виси на косъм. СЪжалявам, магнитни машини има - възможни са, но  на сегашните технологиии техните данни са посредствени - мощност около ват, два, при страхотни загуби,размагнитване необратимо и то на извънредно скъпи магнити, на които при това  създаването се съвпътства с чудовищно замърсяване на околната среда  също както при производството на фотоволтаичните панели -онези ,които  ни показват на Панаира в Пловдив.
Перендев е мошеник не защото се е заблудил а защото след като е разбрал че се е заблудил не си признава.Дори не съм сигурен че е рзбрал че  е  на път без изход. но адвокатите му с сигурност знаят.А те трябва да  хранят семейства. Той не е от специалистите които са в състояние да направят крачката напред. Главата му е пълна с химери. А в заета глава, чиста мисъл няма как да влезе, нито мръсна -там е достатъчно пренаселено с бръмбари и мухички.
Сайта му обаче е прегледен и има какво да се понаучи .Има и примерно конструиране на перендевско колело в няколко мащаба с няколко вида магнити  и с няколко вида  подредби.
За съжаление само толкова. Дори получих интересната информация за натрупването на статично електричество.Всичко е от тефлон.
« Последна редакция: Февруари 20, 2010, 10:42:29 pm от altium »

FreeEnergy

 • Гост
Re: ВЯРНО ЛИ Е ТОВА за Перендев ?
« Отговор #7 -: Април 22, 2009, 09:10:49 pm »
В като бях при Перендев, той ми показа в мазето си някакво подобие на неговия мотор първа версия, ама не работещ. Завъртя го и след няколко оборота спря. Имаше една клетка за водород, която я има и на нета, наистина изглеждаше че прави доста газ. Най важното което показа беше скрито зад дебела стоманена врата, като сейф на банка и беше пълна с компютри. Каза че там си създавал плановете за моторите, но нищо чудно оттам да управлява всички 'международни' сайтове, да създава впечатление че вече има развитие и са закупени лицензи за съответните страни.

Други неща са също важни:

1. Той е полицай - бивш, така че знае някои неща за международните измами и как да се предпази
2. Екипа на компанията се състои от него и от един адвокат - колко удобно, с доста ниско качествена снимка
3. Фирмата е в Швейцария, където не можеш да го хванеш за нищо.
4. Разплащателната сметка е в Швейцария, веднъж дадеш ли парите, това е.
5. Договора въобще не е направен в услуга на другата страна
6. Снимката на мините на злато ги открих в един сайт на Африкански рудници. Абсолютно същата снимка, която те използват на главната си страница. Нищо не се споменава на техния сайт за тези мотори и те не знаеха нищо когато им се обадих.
7. В тях видях също и така наречения азотен мотор (nitrogen motor), но беше разглобен и само една част беше на земята.
8. Заведе ме в гаража си 'случайно', за да му видя, ферарито, джипа, мотора, още една лека кола и една джаджа на две колела, която се управлява като стъпиш на нея и се държиш на дръжките, такава футуристична, но ги има на пазара вече.

Ако не взимаме предвид по-горното, тогава той наистина е заблуден и мисли мно-ого напред, още дори преди да е готов с каквото и да е било, защото досега не е изкарал нищо явно, а събира само пари от хора, които търпеливо чакат въпреки всичките отлагания, защото какво друго им остава след като са дали парите, нали?

Иначе има и офис в Германия, който наистина работи, но с един човек - секретарката. Дали тя е в играта или не - не се знае.

Но едно ме кара да се замисля - че с прекалено големи подробности успява да обяснява за втората версия на мотора си - или не е измамник и прекалено много се страхува да не го откраднат, или е чел доста патенти и оттам черпи инфо, за да привлича инвеститори.

« Последна редакция: Март 26, 2014, 11:13:38 am от Maistora52 »

rook

 • Гост
Re: ВЯРНО ЛИ Е ТОВА за Перендев ?
« Отговор #8 -: Юни 20, 2009, 09:20:50 am »
Здравейте!
В много форуми има такива теми и все са до никъде стигнали. :) От многото форуми се регистрирах само тук (засега).
Перендев вероятно е измамник, но пък за сметка на това даде на много хора стимул.
В ровенето в youtub за клипчета на магнитни двигатели (там има колкото си искаш, но кои са реални и кои не е отделна тема), попаднах на едно интересно клипче - http://www.youtube.com/watch?v=yf1IesrHBh0&feature=fvw. Автор: James Roney.
Сайт: http://www.panacea-bocaf.org/sustainabledevelopment.htm
Изглежда всичко реално, макар да не е дадено детайлно как е направено, мисля, че се разбира. Не знам англ. език и не разбирам какво точно се говори. По видеото съдя, че на метална капачка (от боя, лак, кит или друго) поставя малки цилиндрични магнити (май са по 2 на едно място), които ги залепя с лепило. В центъра закрепва едно обикновено ел. моторче (много ги има в детските играчки), което го ползва като генератор (показва преди това, че то си е нормално моторче, като го пробва на една батерия). Захранва един светодиод.
След като може да се направи в такъв мащаб, каква е пречката да се направи по-добре и да се извлече максимума от един магнитен двигател (стига това на клипчето да е реално).
В един друг форум прочетох, че един човек си е взел(купил) такъв двигател (магнителн, с генератор), който е имал мощност 400 вата. Отказал се е след известно време, защото видал доста шум (бучал). Дал го е на негов приятел, който го позлвал на вилата си вече повече от година и нямало проблеми. За съжаление мислех, че съм запаметил линка към тази тема, но сега не мога да го намеря в браузъра си.
« Последна редакция: Февруари 20, 2010, 10:51:49 pm от altium »

Ray Breadbury

 • Гост
Re: ВЯРНО ЛИ Е ТОВА за Перендев ?
« Отговор #9 -: Юни 21, 2009, 08:31:20 am »
Аз, така, да се намеся, извинявам се  все пак, но малко съм се интересувал от тези техники, та, да, извинявам се отново,  да се опитам да  поясня това, онова  дотолкова, доколкото според мен  е известно как стоят нещата:
Ето какво могя да изсмуча от пръстите си:
1 Много са хората   които са се опитвали да се проявят в тази област. Аз съм един от тях. Трудна работа е. Много! Дори някакси прилича   все едно да кажеш че от котило мишлета  си  отгледал стадо отбрана порода крави.
2.
Ето линк в който е показана творческата  страна на въпроса Това е работата на самия Шон (Sean)  известен на половината свят като изключителен лъжец шеф на фирмата Стоьрн ( Steorn). Шон стана известен с това  че не успя да  докаже  де факто с работеща машина своите  предварителни съобщения  за ето това: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Steorn_cancellation.jpg Той предизвика много разочорования когато вместо да предизвика фурор в музея Kinetyca  намиращ се  на  Old Spitacle Market В Лондон ,стана така че музеят бил (беше) превърнат в  магазин за чушки и домати. Извинявам се за многословието но трябва да бъда изчерпателен  и така наш общ познат  който е писал в този форум   е бил  там на място в Лондон в дните в които ставаха тези събития. Неговият ник е  Omnibus и е свидетел на слуилото се .
Всъщност Шон трябваше да покаже ето това:
http://peswiki.com/index.php/Image:Steorn_July_demo_drawing_by_Axle.jpg
Той твърдял че  го е направил че работи и че много добри физици поканени за обяснение   не са могли да дадат такова на видяното. Ето как някакси известното на теб за  Перендев се повтаря и  при Шон като че ли....
Ето най най последните  работи на Шон Маккарти:
http://www.overunity.org.uk/showthread.php?t=368

http://www.youtube.com/watch?v=H4ae0o6nodY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=F4afn4JTU1g&NR=1

Какъв е извода  ? ?????
Този човек изглежда   е стигнал до някакви интересни резултати.Той обаче    не ги документира  категорично Нещо повече той не успя да   пресъздаде   дори ето това устройство ОС МРММ(което,  обаче, не значи че ОС МРММ  е реално устройство на 100% самодвижещо се) :
http://peswiki.com/index.php/OS:MPMM:Plans Просто въпреки изключително добре направеното видео  има съмнения че може би   има скрит някъде  външен източник дори  може би авторът му неволно лъже, Името  на този човек пък е (никът му) Alsetolackin
Разбираш ли? Перендев- резултат суматоха
                        Шон Маккарти резултат  суматоха
                        Ал  - резултат суматоха  
Мога да изредя поне още 5 или 7 имена  с подобни резултати.
Какви изводи можем да си направим?

Извод а) все пак като че ли друго ако не  то поне  явно има начин за предаване на  големи енергийни потоци (с помоща на  постоянни магнитни полета) на  доста големи дистанции с малки загуби(за това нещо е говорил и Тесла (Проектът Ниагара осуетен от настъпващата Първа Световна  Война) а и други  хора  още през двадесетте години на миналият век.Това само по себе си е  постижение  .Например един руснак   тогава е предал значителна  мощност  на около 20 -40 километра. Виж в науката стават и недоразуменияЗа съжаление  според едни е бил усмъртен по заповед на Ленин
 - бил  е наклеветен от завистници или пък е бил с лабилна психика и  си е умрял сам забравен и изоставен  както и да е  хубаво от изобретението си не е видял човекът. Чел съм и  за един друг човек - българин но поради извършено престъпление  осъден на доживот, който в килията си в  Швейцарски затвор мился  е демонстрирал пред германски професор  една система правена от консервени кутии и разни магнитчета която   давала ток. Сега дали и това е било нещо като антена  която все пак приемала енергия дори зад дебелите стени на затвора не знам А може и да е било  устроиство което да си е произвеждало ток  Никой не знае.  Било е отдавна може би през шестдесетте години на миналия век  Може и  професорът свидетел да е умрял вече.
Та  у мен се оформя някакси по скоро убеждението че тези магнитни машинарии са всъщност не   точно самопопддържащи се устройства а по скоро Уловители на енергия от разстояние  вече произведена от други източници.КАто че ли.
Ето как нещата  се  изясняват   полека лека ето как  едва ли не можем да обясним  тези толкова чести случаи   в които  един казва направих го работи   в един друг момент  казва а бе работеше мама му стара ма сега не ще.
Не искам да злоупотребявам с  познатото ми и  да казвам да аз съм правия Просто ти споделям какви според мен  са истините за всичките тези устройства  на този етап.
Пак повтарям Най вероятно е възможно с особена подредба на постоянни магнити  да се построят устройства които да  бъдат захранвани от разстояние  с енергия произведена вече  от  другаде.
Разбира се (Но това според мен е малко вероятно ) може  и да  съществува  възможност   чрез по "засукани" комбинации от процеси - прецесия, контролирано магнитно насищане  управлявано  И! от земното магнитно поле,
резонанс на   аморфни материали,  въвеждане на  своиства на слабоизучени  все още  материали (например течните метали ) или  дори да речем  прилагане на  на изключително  оспорваните теориии на  Harold Aspden - за него тук има хубава  статия на български в този форум.

Както виждаш всичко гравитира между мистика откровенни лъжи, не малко  количество невежество, реални постижения , и много бели полета в знанията  на днешната наука. Алчноста също .
Всъщност което има да се измисли ще бъде измислено. Човек по природа е рационалист и   няма никакъв начин ако нещо би могло да бъде изобретено  да не се получи.
Това е за сега Твоят линк  с моторчето и капачката за буркани  е доста хубав Били могъл да намериш някой да ни преведе  за какво се говори в клипа . Аз не съм оптимист  за това устроство но  ще ми бъде интересно да знам какво казва този господин в клипа.
« Последна редакция: Юни 21, 2009, 09:23:35 am от Ray Breadbury »

rook

 • Гост
Re: ВЯРНО ЛИ Е ТОВА за Перендев ?
« Отговор #10 -: Юни 22, 2009, 09:49:04 pm »
Преводача ми каза, че много бързо говорел и едва ли самите американци му разбирали всичко каквото казвал :) . Това което успя да разбере е, че магните са много мощни. Използвали ги за закрепяне на автомобилите за камиона (вероятно нещо от сорта на паяците или нещо друго). Капачката била от сирене филаделфия. Била добре разграфена и само правел дупка за моторчето. Използвал лепило суперглас.
Мисля, че не забравих нищо от това което ми казаха.

Ray Breadbury

 • Гост
Re: ВЯРНО ЛИ Е ТОВА за Перендев ?
« Отговор #11 -: Юни 22, 2009, 10:25:20 pm »
Преводача ми каза, че много бързо говорел и едва ли самите американци му разбирали всичко каквото казвал :) . Това което успя да разбере е, че магните са много мощни. Използвали ги за закрепяне на автомобилите за камиона (вероятно нещо от сорта на паяците или нещо друго). Капачката била от сирене филаделфия. Била добре разграфена и само правел дупка за моторчето. Използвал лепило суперглас.
Мисля, че не забравих нищо от това което ми казаха.


 Много много ти благодаря Отпада  като че ли  вероятноста за "контролирано насищане на метал"  Нараства вероятноста  сякаш за потвърждаване на теорията на Харолд Аспден Тя е по сложна от превода тук в форума и  мисля че може да бъде доплълнена с  фактор "обучение на материала"
Признавам плаша се от смелоста на  хипотезата си но  с риск да ме приемат за окончателно луд ще продължа нататък   Това  нещо ме вълнува.
Твоята  постъпка  да преведеш това  ме кара да ти благодаря още веднъж.Направи изключително навременна  стъпка. Трогнат съм ! 
 Regards :
http://www.youtube.com/watch?v=sHiMDB19Dyc

rook

 • Гост
Re: ВЯРНО ЛИ Е ТОВА за Перендев ?
« Отговор #12 -: Юни 23, 2009, 09:29:38 pm »
Давам адрес към една доста стара тема => http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=9630&page=5 . Обърнете внимание на втория пост от тази страница (пета страница). Бях казъл за него в първия си пост. След като човека още преди 2007 си е закупил такъв двигател и го е позлва, че след това и неговия приятел, излишен е спора дали има и възможно ли е да има (естествено, ако приемем, че това което е написал е истина). Както се вижда и от клипчето, което дадох, не е трудно да се направи, а да се направи както трябва. Иначе казано, да е с голяма мощност, малки габарити, ниско ниво на шум и вибрации, лесно да се изработва, естествено да е евтино производството му.. И накрая този който го постигал да сподели как го е постигнал. :) Още по-добре ще да се комбинира един магнитен двигател с някой от другите проекти. Т.е. двигателя да е сравнително малък, но да задвижва нещо, което да е по-ефективно от стандартен генератор.

Ray Breadbury

 • Гост
Re: ВЯРНО ЛИ Е ТОВА за Перендев ?
« Отговор #13 -: Юни 23, 2009, 09:34:44 pm »
Давам адрес към една доста стара тема => http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=9630&page=5 . Обърнете внимание на втория пост от тази страница (пета страница). Бях казъл за него в първия си пост. След като човека още преди 2007 си е закупил такъв двигател и го е позлва, че след това и неговия приятел, излишен е спора дали има и възможно ли е да има (естествено, ако приемем, че това което е написал е истина). Както се вижда и от клипчето, което дадох, не е трудно да се направи, а да се направи както трябва. Иначе казано, да е с голяма мощност, малки габарити, ниско ниво на шум и вибрации, лесно да се изработва, естествено да е евтино производството му.. И накрая този който го постигал да сподели как го е постигнал. :) Още по-добре ще да се комбинира един магнитен двигател с някой от другите проекти. Т.е. двигателя да е сравнително малък, но да задвижва нещо, което да е по-ефективно от стандартен генератор.  И така ето един друг човек  американец какво ми писа  днес
 "...Аз мисля че това е фалшиво.
кръглото е пластмасов капак от сирене "Филаделфия"
http://www.kraftfoods.com/kf/Products/ProductInfoDisplay.aspx?SiteId=1&Product=2100061215 )

МАлките магнитчета са  неодимови  от вратички на шкаф .

Магнита държан в ръка е  е от автомобилен (SLOT CAR) слот?!който той не  казва точно какъв е, , но предполагам е един  от тези:
http://www.kjmagnetics.com/products.asp?cat=16
Погледни  в Ю Туб за  жидео от Tractormag  или  също Jon Depew (Джон Депю) за да видиш евентуално как това е построено...."


"I think this is a hoax video.
The 'plate' is a plastic lid from a philidelphia cream cheese container ( http://www.kraftfoods.com/kf/Products/ProductInfoDisplay.aspx?SiteId=1&Product=2100061215 )

The magnets are small neo's for the lid.

The handheld magnet is a slot car magnet that he doesn't specify, but it is probably like one of these:
http://www.kjmagnetics.com/products.asp?cat=16

Search You-Tube for Tractormag and Jon Depew to see how this was probably done."


Ще разгледам линка.
Най доброто е да се направи  Видеото като доказателство е нож с две остриета нека сега разгледам линка
« Последна редакция: Юни 23, 2009, 09:40:38 pm от Ray Breadbury »

Ray Breadbury

 • Гост
Re: ВЯРНО ЛИ Е ТОВА за Перендев ?
« Отговор #14 -: Юни 23, 2009, 10:04:03 pm »
Давам адрес към една доста стара тема => http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=9630&page=5 . Обърнете внимание на втория пост от тази страница (пета страница). Бях казъл за него в първия си пост. След като човека още преди 2007 си е закупил такъв двигател и го е позлва, че след това и неговия приятел, излишен е спора дали има и възможно ли е да има (естествено, ако приемем, че това което е написал е истина). Както се вижда и от клипчето, което дадох, не е трудно да се направи, а да се направи както трябва. Иначе казано, да е с голяма мощност, малки габарити, ниско ниво на шум и вибрации, лесно да се изработва, естествено да е евтино производството му.. И накрая този който го постигал да сподели как го е постигнал. :) Още по-добре ще да се комбинира един магнитен двигател с някой от другите проекти. Т.е. двигателя да е сравнително малък, но да задвижва нещо, което да е по-ефективно от стандартен генератор.  И така ето един друг човек  американец какво ми писа  днес
 "...Аз мисля че това е фалшиво.
кръглото е пластмасов капак от сирене "Филаделфия"
http://www.kraftfoods.com/kf/Products/ProductInfoDisplay.aspx?SiteId=1&Product=2100061215 )

МАлките магнитчета са  неодимови  от вратички на шкаф .

Магнита държан в ръка е  е от автомобилен (SLOT CAR) слот?!който той не  казва точно какъв е, , но предполагам е един  от тези:
http://www.kjmagnetics.com/products.asp?cat=16
Погледни  в Ю Туб за  жидео от Tractormag  или  също Jon Depew (Джон Депю) за да видиш евентуално как това е построено...."


"I think this is a hoax video.
The 'plate' is a plastic lid from a philidelphia cream cheese container ( http://www.kraftfoods.com/kf/Products/ProductInfoDisplay.aspx?SiteId=1&Product=2100061215 )

The magnets are small neo's for the lid.

The handheld magnet is a slot car magnet that he doesn't specify, but it is probably like one of these:
http://www.kjmagnetics.com/products.asp?cat=16

Search You-Tube for Tractormag and Jon Depew to see how this was probably done."


Ще разгледам линка.
Най доброто е да се направи  Видеото като доказателство е нож с две остриета нека сега разгледам линка

Прочетох линка много мнения   но няма реална хипотеза На с ни интересува защо това работи а не  че било работило на Пирин и не знам къде си.
 За Русе: Просто партенка  .Бил загинал то, и Котков и Гунди загинаха. Нчмаш си на представа колко е без цена живота Може както си седиш на пейката в парка без да си изобретявал нищо и да дойдат двама и да те направят неузнаваем за три секунди и половина.Просто защото им е кеф.
Аз ти казвам  и в момента  дай ми нещо достойно и ще бъде патентовано веднага. И никакви  "мъже костюмари" не могат да ти се опрат Но нещото трябва да е  наистина стойностно
Оказа че че видеото е  изтеглено от потребителя т.е закъснял съм с една секунда може би.
Не искам да  звучи подигравателно. и съжалявам ако така прозвуча
Истината е една Иска се яка работа.
Аз се ориентирам към динамиката на полимерите ив частност  "системата на ""обучение"" на аморфни структури"  Те кореспондират с Аспден в голяма степен но  са и крачка напред в сравнение с него.
Нека говорим за реални неща не че  зависта в науката  не е нереално нещо
 В момента мога да кажа ти аз и  още не много хора сме най  близо до решението.НО РЕАЛНОТО решение.Никакви перпетуум мобилета  не ни гонят нали? Съзнаваме че природата е далеч по пищна в своите решения от който и да е човешки мозък и прагматикът винаги ще е с природата не против нея .