Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
velko:
Sasma,колко пари ще е този ветрогенератор?Погледнах за справка 300w е 1500лв.А това 5бр.панели 1kw.за тези пари. ??? ::)
velko:
Аз също имам въпрос-по 4-квадрата меден кабел дълъг 20метра колко ампера прав ток мога да карам? ???
sasma:
--- Цитат на: velko в Октомври 30, 2016, 08:32:29 am ---Sasma,колко пари ще е този ветрогенератор?Погледнах за справка 300w е 1500лв.А това 5бр.панели 1kw.за тези пари. ??? ::)
--- Край на цитат ---
Не знам каде си гледал, но в БГ има фирма койуто продава за 590лв. 500W. Имам познат който ми преложи за почти на половината цена и затова се чудя дали да го купя?
Пък ако го купя дали ще ми е от полза дали ще мога да го свържа за да го изполвам.
Ще направя малко логика:
Имам си да речем панелите (имам си ги 4бр. от месец но не са сложени), имам си и 4 бр батерии 12в. 36 ампера (засега) за да докарам 48в. за Диспечера до тука всичко е ясно, но този ветрогенератор с контролера е 24в. да взема кабели от акумулаторите отделно от този към Диспечера което е 48 волта. Аз така да взема кабели от акумулатора да не са по 4 а да са по 2 за да са 24 в. което е волтовете на ветрогенератора с контролера. Ако, свържа така ветрогенератора мисля че ще зарежда акумолаторите паралелно с Диспечера. Дали съм прав?
ELPUNTO:
sasma мисля че грешиш !
Ако диспечера ти работи с пакет акумулатори от 48 V, то и ветрогенератора ти трябва да има
изход от 48 V.
Ако ветрогенератора ти има изход от 24 V, то и диспечера ти трябва да работи с батерии от
24 V.
Връзката т.е. свързващото звено между Диспечера и Ветрогенератора са АКУМУЛАТОРИТЕ !!!
sasma:
--- Цитат на: ELPUNTO в Октомври 30, 2016, 01:30:51 pm ---sasma мисля че грешиш !
Ако диспечера ти работи с пакет акумулатори от 48 V, то и ветрогенератора ти трябва да има
изход от 48 V.
Ако ветрогенератора ти има изход от 24 V, то и диспечера ти трябва да работи с батерии от
24 V.
Връзката т.е. свързващото звено между Диспечера и Ветрогенератора са АКУМУЛАТОРИТЕ !!!
--- Край на цитат ---
Мисля че трябва да стане, защото към диспечера ще си има кабел от които ще са свързани акумулаторите така че да има 48в, а за ветрогенератора ще си имам отделен кабел на които ще са свързани 2х2 за имам на този кабел 24 волта и там ще свържа ветрогенератора и по този начин ще зарежда 24 волта. Не съм сигорен в теорията си, но според мен трябва да стане. Акумулаторите са в гаража сега отивам да тествам дали няма да се получи късо. Ако, тази вечер не съм написал нещо значи се е случило нещо необичайно. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия