Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (41/211) > >>

zxsec:

--- Цитат ---Вече имам излишък от ел. енергия, който не се оползотворява от акум. батерия и от консуматорите вкъщи.
Общо добивът за деня на ДЕЦ бе 5 - 6 кВат/часа.
--- Край на цитат ---

ELPUNTO, можеш да до-загряваш буферния съд с излишната ел. енергия, поне докато намериш друг начин да я оползотвориш по-практично ...

plcsoft:

--- Цитат на: ELPUNTO в Февруари 15, 2016, 08:58:01 pm ---plcsoft мисля че твоят контролер Mitsubishi AL2 - 10MR - D ще може да измери добива на ДЕЦ
и да включва/изключва допълнителен товар.Ако е достатъчно мощен ще може да поеме и допълнителни функции
от управлението на ДЕЦ.

--- Край на цитат ---

Ще се справи с каквато и да е задача от управлението. Дори ако се вложи малко интелект може да ти управлява всичко. Но това е въпрос на схемно решение и добре направен софтуер. Както писах по- горе можеш сам да си го програмираш. А не на последно място можеш да го намериш и по-евтино. Аз моят бях си го взел от продавалника преди 4-5 години за  50лв за друг проект но, той не се реализира. Затова миналата година го оползотворих в парната инсталация. Потърси може би ще се появи някой на сносна цена. 

Vetap:
Алфата на Митцубиши ( това, което е цитирано по-горе) поскъпна. Моят съвет е да използваш за контрол PLC, наречено "Супер реле" - китайско е но е пълен аналог на " LOGO" - Siemens. Софтуерът за програмиране е безплатен. Езикът за програмиране е съставен от модули, които се свързват. Учи се за 2-3 дни, е нека да е седмица. Едно голямо предимство е календарът в реално време, което позволява организиране на нещо като програмируен таймер, но може да се задава датата и времето. Друго съществено предимство е че входовете могат да се използват като цифрови или аналогови и т.н. Ако има интерес мога да пратя повече информация, но сайта на фирмата е добре организиран. Не знам как е с доставката за България, но мисля че може да се купи чрез "EBAY". 

PyroVeso:
Патев, дай линк към e-bay-ския дивайс?

Vetap:
http://blog.elec3i.com/public/xLogic_SuperRelay_manual.pdf
Това е един от тях

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия