Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Автомобилът на Chobi

<< < (119/141) > >>

Bat_Vanko:
caduceus, благодаря  за поздравите,
за съжаление не си разбрал нищо от написаното от мен по-горе.
1. Опита с хладното електричество първо го направих с високоволтовата бобина от телевизор "Пирин", а след това и с ТТ. Да, ефекта е същият, който описваш, но за мен това е ток с висока честота и нисък ампераж. Явлението е добре описано в учебниците за охрана на труда и се преподава в техникумите (ама кой да чете дебели книги). Щом на теб ти е по-лесно да го наречеш "хладно електричество" - така да бъде.
2. Относно МЕГ-вете, много ясно съм написал "стандартно изпълнение, като ИНКОМП". Никъде не съм отричал съществуването на работещи устройства, но уви те имат по различен принцип на работа от дискутираният тук. Всички те се водят МЕГ (Motionless Electric Generator), но почиват на различни принципи.
3. Оттатък в по-добрият свят съществуват патенти на поне 5 - 6 устройства тип МЕГ, първият от тях датира от 1976 г. И за съжаление само този на Том Беарден има успешни реплики, но без да е намерил практическа реализация до момента.
4. Не е въпроса фанатично да вярваш или сляпо да отричаш нещо, а да събереш различните неща от пъзела наречен икономическа обосновка. Защо нещо, което е лесно реализируемо, не се направи и да носи дирекно блага (в случая продажба на ток), а трябва да се търси непременно балъка, на който да се продаде идеята, патента или каквото и да е там. Ти като банкер и икономист какво обяснение виждаш например.

caduceus:
И аз благодаря. Понеже съм практик, предпочитам да видя с очите си това дето го пишат тези по-учени /от мен, а и от всички тук/ хора като Тесла, Бедини и Биърдън и да го използвам доколкото мога. Нали това трябва да е целта на истинския-търсач на СЕ  :)
Например, днес като започнахме с теб тази комуникация, разгледах пак VTA и отчитайки факта че и при Сърл се ползват обработени с импулсно ВН магнити, направих няколко теста с неодими.
Резултатът е, че оргонните /не магнитните, а перпендикулярните на тях/ полюси - дето никой не вярва че съществуват, но това не пречи да си ги има - увеличиха отдаването на енергия 5,5 пъти! Така че прочетох, тествах и получих резултат. Нали се сещате, че сега отивам право при Бедини генератора /дадох го временно на колега за негови тестове/ и му пускам импулсен ток с ВН по керамичните магнити, за да видим как ще се промени зареждането  :)
На това искам да наблегна като пиша тук - не ме интересуват книгите по охрана на труда и импулсна техника - не е ясно какво са си спестили там авторите - а директните тестове и оттам дай-Боже добър резултат и накрая СЕ.
Другото е вятър и мъгла - и общи разсъждения.
Поздрави
ПП
А никой не иска да произвежда и да продава готово изделие - първо ще го ликвидират веднага щом почне да изкарва пари от това /доказано нееднократно, един от последните известни беше Едуин Грей/ , второ е по-лесно да продаваш хартия и акъл - другото иска организация и инвестиции, а това обикновено е несъвместима умствена нагласа с тази на изобретателя.

h2motor:
 Такива блокове се произвеждат и продават на пазара, има го автомибили на BYD без да е тиражирано официално.Успех в изобретяването и откриването им.

ivobg:
Някой знае ли, дали е жив  все още  г-н Чобанов?

Altium:

--- Цитат на: Chobi в Декември 28, 2014, 03:31:24 pm ---консумацията при скорост 120 км. в час е само 500 МИЛИАМПЕРА при 450 Волта.
--- Край на цитат ---
Явно някой се е надрусал доста силно!
И къде е този електромобил, може ли да отидем да се повозим на него??

--- Цитат ---Резултатът е, че оргонните /не магнитните, а перпендикулярните на тях/ полюси - дето никой не вярва че съществуват, но това не пречи да си ги има - увеличиха отдаването на енергия 5,5 пъти!
--- Край на цитат ---
А тук направо си прилича на нова измукана от пръстите физика и съчинения в свободен стил.
Тук вариантите са 2: или ментални отклонения или хитро измислени истории с цел объркване на аудиторията.

Интересно ми е дали ще може да се дефинира какво е "оргон" и "оргонни полюси" и да видя споделена информация за конкретни опити, в които се проявява ефекта от този нов, непознат на физиката термин.
А като увеличи енергията 5.5 пъти, защо не го самозахрани това оргонно нещо??

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия