Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Автомобилът на Chobi

<< < (77/141) > >>

teofilius:
Електромагнитните вълни и полета са именно вълни, трептения, разтягания и свивания на средата в която се разпространяват  - ЕФИРА.Ако една звезда изгърми имаме експлозия която след хиляди и милиони години преминава в имплозия и първоначално се образува планета а на по-късен етап може и отново звезда. От тази гледна точка може да разглеждаме гравитацията именно като имплозия на ефира и плътността му. Тоест - плътността на ефира-средата е по-малка около планетите, звездите и материалните обекти а с отдалечаване от тях плътността расте, съответно по-плътната среда оказва гравитационно-имплозивно налягане на материалните обекти към областта с по-ниска плътност на средата и така имаме гравитация. Автоиндукцията и самоиндукцията са си отклик на средата защото на осцилоскопа наблюдаваме именно много синусоидални вълни с намаляваща амплитуда. При забавен каданс на взрив както във въздух така и във вода се наблюдава същото - многократно и с висока честота свиване и разширяване. Тоест - експлозията на една бомба например не е само една. Има основна експлозия , после имплозия, след това отново разширяване и това многократно. Чист опит на как откликва средата - ефира на рязка промяна на електромагнитното поле може да се направи като имаме соленоид през който тече голям ток. Соленоида може да е медна тръба пълна с взривно вещество. При взривяване соленоида не се свива или разширява, но спира да съществува. Ако няма отклик на средата може да имаме в пространството само един пик от електромагнитна вълна и точка, но при отклик на средата електромагнитния ни датчик ще регистрира много пикове в пространството където  е бил соленоида. Датчика може да е датчик на Хол или малка бобина, но задължително без магнитопровод. Картината на осцилоскопа при взривното унищожаване на соленоида ще е същата както при самоиндукцията при правоъгълни или други стръмни импулси. Много повече. При електромагнитен свръх-бърз взрив синусоидалните пикове на самоиндукцията, но този път електромагнитния взрив във средата, ще са с много по-голяма амплитуда от самия основен импулс. ...

Аtos:
Е това е много добро обяснение, благодаря, колега:)
Имплозия на ниво магнитно поле има!

teofilius:
При електромагнитните бомби принципа е чрез взрив да се свие бобината и така взривно да се увеличи индуктивността. Бих казал взривен параметричен излъчвател, или самата бомба е параметрична. Но любопитното ми е не да се променя параметър като индуктивността а бобината по-която протича ток и създава постоянно магнитно поле да изчезне. Тъй като тока е който създава магнитното поле и знаем че при промяна на параметрите имаме инерционно съпротивление на източника на промяната, то при взривно изчезване на проводника на бобината, ще имаме взривна реакция на увеличаване на тока. В този ред на мисли ми идва идеята какво ще се получи ако можем с висока или някаква подходяща честота със  стръмен фронт да променяме електропроводимостта на проводника на бобина. Тоест ключа няма да е на изхода на бобината а ще е самата бобина. ...

Velektra:
Здравей, teofilius!
Аз не съм съгласен с това.

--- Цитат на: teofilius в Януари 16, 2015, 02:48:58 pm ---...... Автоиндукцията и самоиндукцията са си отклик на средата защото на осцилоскопа наблюдаваме именно много синусоидални вълни с намаляваща амплитуда.....

--- Край на цитат ---

Според мен автоиндукцията и самоиндукцията са проявите на взаимовръзката м/у електрическия ток и магнитното поле. Т.е. едното създава другото и обратно. Амплитудата затова намалява, защото като се спре тока и магн. поле се прибира, то индуцира пак ток, който създава пак магн. поле и т.н., но тъй като захранването е спряло то процеса затихва (няма какво да го поддържа).
Мисля че цял семестър учихме навремето дисциплина "Преходни процеси в електрически вериги".
Съвсем друго се случва при рязко спиране на тока. Не че не се случват пак тия неща на затихване, автоиндукция и самоиндукция, но еднократно само се случва и събитието за възстановяване на разредената ефирна плътност. Същото, което се случва и при мълнията. От това възстановяване на ефирната плътност около проводника (бобината) получаваме многократно по-голяма енергия от вложената, а не от автоиндукцията и самоиндукцията.

Dedo pop:
 А малко по-сериозно. Хайде да разчовъркаме схемата малко по-подробно. Имам питане - каква е стойността на кондензаторите? Втория въпрос - какво е времето за зареждане на кондензаторите? -  основния и този вързан на трансформатора. Кой ще е основен, защото трябва да се синхронизира заряда, а и да е еднакъв, за да има смисъл.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия