Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Автомобилът на Chobi

<< < (74/141) > >>

Радико:

--- Цитат --- Прилагам схема за уточняване на принципа. Аз и преди казах, но нека пак повторя - първоначално имаме почти късо съединение и затова токът в началото на включването на S1 рязко стига максимална стойност и после намалява до нула,
--- Край на цитат ---
Не не е така така може да стане само ако стойността на  индуктивността е пренебрежимо ниска спрямо стойността на капацитета. При наличието на индуктивност тока нараства постепенно "обратното на тока през кондензатора"

--- Цитат ---Ясно, значи никой не може да отговори на този елементарен въпрос.
Не ми цитирайте учебници, а кажете вие какво мислите по въпроса.
--- Край на цитат ---
Мислех, че ще се досетиш и сам но щом не можеш:
И кондензатора и бобината ще вземат енергия от батерията в зависимост от стойността на техните капацитет ; индуктивност.

EDM electronics:
Колеги, прощавайте. Сега забелязах, че съм начертал грешен пример-схема, тя всъщност няма нищо общо с първия такт от схемата на Чоби. Прилагам вярната схема. Заблудил съм се. Но нека останат същите въпроси от по-горния ми пост. Там също ще сменя схемата.

Радико, да, прав си. Но хайде отговори за тази схема. Тук май има разлика  :D.
Аз мисля, че енергията от източника на захранване ще е толкова, колкото само да се зареди кондензатора, ни грам повече за бобината.  :D

EDM electronics:
В тази схема, ако пренебрегнем загубите в трансформатора, то никаква енергия няма да има за първичната индуктивност. Т.е. кондензатора се зарежда благодарение на трансформаторния ефект, впрочем както го е описал и Чоби в първата си част.

И когато дойде време за втория такт, тогава вече енергията от обратната индукция на първичната намотка е гратис. Остава само да я съберем с втория такт и да заредим другия кондензатор.

Мисля, че принципът който ни даде Чоби е работещ и на теория. Защо ни каза обаче, че елементите трябва да са безупречни, без утечки и т.н. Ами защото ЕДН от обратната индукция е по-малко от енергията на един импулс за зареждането на кондензатора. Тогава, ако загубите са по-големи от идеалните, то те ще компенсират това ЕДН от обратната самоиндукция и няма да имаме нищо. Ще е близо до 1 но не и над 1. Така че......ПРИНЦИПЪТ НА ЧОБИ Е РАБОТЕЩ!!!

Аtos:
Чоби нещо отдавна не е писал, не мислите ли?

Мен лично ме интересува един-единствен въпрос:

Въпросният "Пешомобил" еднакво ли се държи (консумира и работи) в различни зони (места) по повърхността на земята?

Това би дало отговор на някои въпроси, които иначе биха се сторили налудничави на всички пишещи и четящи тук...

"Наблюденията на естествените явления в системи водят до неочаквани и подриващи утвърдените теории открития. Тези явления показват, че природата е пропита с артикулирана, квазиинтелигентна енергия... от която електричеството е само една нищожна част. Природният феномен, отговорен за наличието на тази способност, е наистина забележителен... истинско чудо! Чрез него виждаме, че природата е изпълнена с една почти жива същност, която включва и смятаната за инертна геология. А това би означавало, че геологическата структура има нервна система - нещо, което академичната наука нито би могла да очаква, нито е способна да приеме."

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Януари 15, 2015, 02:05:46 pm ---В тази схема, ако пренебрегнем загубите в трансформатора, то никаква енергия няма да има за първичната индуктивност. ...

И когато дойде време за втория такт, тогава вече енергията от обратната индукция на първичната намотка е гратис.

--- Край на цитат ---

Ами тогава ... просто махаме почти всичко от твоята схема. Оставяме само първичната намотка и ключа. Слагаме един почти изтощен акумулатор и почваме да цъкаме ключа. За създаване на индуктивността не харчим нищо, обаче получаваме енергия при разпадането й, която ще зарежда акумулатора.
Дали? Надали...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия