Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Автомобилът на Chobi

<< < (40/141) > >>

mi68:
Здравейте колеги,
Не бързайте, не е дадена цялата схема. С тази импулсна техника може се захранва ударно резониран асинхронен двигател, подобно на импулсно захранване на ТТ.
Като лек недостатък посочвам високите параметри към кондензатори и други градивни елементи.
Най-вероятно предложената схема ще се преработи в синусоидален режим и стояща вълна. Тук се е търсело стандартни елементи, автономно захранване от АБ и улавяне на тока на разместване с АБ, разбира се големи мощности, просто технология!
Превъзходно решена задача!

Chobi:
МОМЧЕТА!  СЛЕД ОБЯД ОКОЛО 16 часа ЩЕ ПУСНА СЛЕДВАЩАТА ЧАСТ. ЧИСТА  ЕЛЕКТРОНИКА! ЧЕТЕТЕ И ОБСЪЖДАЙТЕ НА СПОКОЙСТВИЕ И ЗАДЪЛБОЧЕНО! НЕ БЪРЗАЙТЕ!!!!

EDM electronics:
Chobi, за много години. Бъди жив и здрав дълги години!
Искам да ти благодаря най-вече, че сподели откритието си, а на следващо място гениалното решение. За мен факта, че си радиолюбител беше достатъчен да преценя, че "непознатия нов член на форума" е човек с доста опит и знания. Интуитивно усетих, че този път няма да има лъжа, че някой е решил да направи оня пробив, който никой досега не е правил - да даде на хората безвъзмездно!

По отношение на принципа, за мен е пределно ясен, но имам един въпрос, който ще задам, хайде след като видя и принципната схема.

Все пак, не ми е по разбирането някак, че няма тук СЕ, а е само тривиално известно, схематизирано по уникален начин. Аз мисля, че СЕ има и тя идва от самоиндукцията, но в случая тя се улавя, а не се оставя да отлети в пространството. Използването на тороид, а не друг магнитопровод е показателно, че магнитното поле не трябва да се разсейва в околното пространство, а да се запази вътре в магнитопровода. Това го има само при тороида.

Още веднъж Поздрави и Благодаря. Ще очакваме с нетърпение следващото представяне.  :)

Chobi:
МОМЧЕТА!  ИМАМ ВЪПРОС КЪМ ВАС: УПРАВЛЕНИЕТО НА КОНТРОЛЕР ЛИ ДА БЪДЕ ИЛИ НА ЛОГИКИ?? ПРОГРАМИРАНЕТО ЩЕ СИ ГО НАПРАВИТЕ САМИ.ЩЕ ВИ ДАМ АЛГОРИТЪМА. СМЯТАМ, ЧЕ ИМАТЕ ДОСТАТЪЧНО ДОБРИ КАПАЦИТЕТИ, КОИТО ЩЕ ВИ СВЪРШАТ ТАЗИ РАБОТА.

juliang:
Аз имам един въпрос - има ли някъде в цялата конструкция предвидена система за връщане на енергията в акумулаторите при спиране и спускане по наклон?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия