Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Автомобилът на Chobi
GMG:
Това ли си направил:
Аtos:
--- Цитат на: lyubo_msi в Януари 02, 2015, 01:13:33 pm --- Вероятно схемата е като на vsl втората с крушката направих същата като добавих още един диод последователно от първичната към кондензатора захраних схемата с импулс 31 волта, на изхода получих 42волта около 25 % повишение. Вторичната намотка е с обратен поляритет на първичната.
--- Край на цитат ---
Това са над 30% даже, но напрежение!Измери ли тока?
GMG:
Аз питам, защото преди доста време, когато правихме подобни опити
нещата изглеждаха малко странни ::)
При бифилярно навити витки и ширина на импулса около 45-50%,
палачинката започваше да подскача, а при по-малка ширина препушваше леко ;D
koko5:
--- Цитат на: lyubo_msi в Януари 02, 2015, 02:43:06 pm ---това е схемата като на gmg
--- Край на цитат ---
В крайна сметка КПД по голямо ли е от 100% или не?
Какво значи импулс 31 волта? Подал си импулсно напрежение вместо захранване с батерия? Какъв е коеф. на запълване на този източник? Какъв е коеф на запълване на полученото напрежение на изхода? А тока?
vsl:
--- Цитат на: lyubo_msi в Януари 02, 2015, 01:13:33 pm --- Вероятно схемата е като на vsl втората с крушката направих същата като добавих още един диод последователно от първичната към кондензатора захраних схемата с импулс 31 волта, на изхода получих 42волта около 25 % повишение. Вторичната намотка е с обратен поляритет на първичната.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: GMG в Януари 02, 2015, 02:11:59 pm ---Това ли си направил:
--- Край на цитат ---
Отправям молба към всички електрончици. Дайте пречертана схема за СЪС транзистор. Останали са ми два, а магазина е на 50км. Пречертайте схемата аз ще я пробвам. Благодаря
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия