Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Контролер KT36WSM XPC08C за електроколело

<< < (2/9) > >>

dymelsoft:
Здрасти, при всички случаи ти трябва инвертор-чарджер. Дай подробности, какви са акумулаторите? Колко Ah , напрежение. Предполагам щом казваш, че напрежението на акумулатора ти е 36 V . Предполагам акумулаторите са три по 12V/7.2Аh. Ако мотора ти дава при въртене постоянно напрежение, значи мотора е четков постоянно токов, което опростява нещата т.е. спестява изправител. Активирането на схемата може да се прави с допълнителен бутон на кормилото, като втора спирачка (допълнителния бутон трябва да бъде двоен и да изключва контролера или да не позволява подаването на напрежение от контролера към двигателя когато е в режим на зареждане. Ако дадеш повече инфо за акумулатора, мога да ти дам схема която да свърши работа. Инвертор DC/DC трябва да работи при входящо напрежение 7V-20V и да дава 43.2V и ток поне 0.7А , за да зарежда 36V/7,2Ah акумулатор.

lpoik:
Колега dymelsoft акумулаторите са 3 бр. 12 волта 12 амперчаса.Акумулаторите са оловни гелови.Ако имаш някаква схема ще ти бъда много благодарен.Благодаря.   Мотора е този модел http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=9776

dymelsoft:
Ето това би свършило работа ако захранващото напрежение е 24V.
http://www.zahranvane.com/index.php?route=product/product&product_id=141 с тримера настройваш на изходно напрежение 28.8V и имаш зарядно. С малка преработка на схемата се прави токово ограничаване на зарядния ток да не надвишава 1А.

valex:
dymelsoft
Според мен няма смисъл да се ограничава зарядния ток на 1А. Регенерацията е кратковременен режим и предполагам акумулаторите могат за малко да издържат на зарядно претоварване. А напреженето е добре да не се ограничава ( да остане само токовата защита на 2.2А) просто защото на 28.8V няма как да вдигнеш достатъчно заряден ток.
Оптимума е заряд регулируем и ограничен само по ток, до момента на достигане на максималното напрежение.

lpoik:

--- Цитат на: valex в Декември 08, 2014, 03:08:59 pm ---dymelsoft
Според мен няма смисъл да се ограничава зарядния ток на 1А. Регенерацията е кратковременен режим и предполагам акумулаторите могат за малко да издържат на зарядно претоварване. А напреженето е добре да не се ограничава ( да остане само токовата защита на 2.2А) просто защото на 28.8V няма как да вдигнеш достатъчно заряден ток.
Оптимума е заряд регулируем и ограничен само по ток, до момента на достигане на максималното напрежение.

--- Край на цитат ---
         И аз така мисля че претоварването ще е малко при връщане ще се вдигне тока ако се спускаш на по голям наклон.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия