Начало > Новини от света на технологиите

Защо падна цената на петрола и какво премълчават медиите

<< < (10/13) > >>

juliang:

--- Цитат на: valex в Декември 09, 2014, 08:20:38 pm ---Може ли да вметна в темата. Имаме вложена енергия и изходна енергия. Тоест нямаме енергия без нищо. Обикновенно се изразява в коефицент КОП. КОП е около 6 (1MW / 167KW). Колкото е на хиперинверторните климатици. Това е преобразувател от електроенергия към топлинна енергия.
Тук няма СЕ май!!!

--- Край на цитат ---

Я се напни да изкараш от един климатик +1000 градуса да видиш колко ще му е КОП-а... :)
Климатика е една термопомпа, която "смуче" отвън и "помпа" навътре. Като традиционната водна помпа колкото по-голяма е разликата в нивата, толкова по-малък е дебита й. Климатика е същото - колкото повече се опитваш да увеличиш разликата в температурата между "вън" и "вътре" толкова повече пада КПД-то (КОП-а). Докато при Роси "помпиш" енергия отнякъде (твърди, че е от ядрен синтез), и изходящата енергия доколкото схващам е пропорционална на входящата, т.е. при 100 вата ще получиш киловат, при 100 киловата ще получиш мегават.

dymelsoft:
Това което аз разбирам под СЕ при всички случаи не е енергия от нищото. Те такова животно нема :) :) . Под СЕ смятам да се разбира добиването й чрез евтини, почти безплатни и достъпни до всички системи - устройства. /Примерно на цената на един телевизор :) / Производството на суровините (ако изобщо се ползват такива) да бъдат напълно рециклируеми и абсолютно екологични и безвредни и не на последно място с много ниска себестойност/цена. Най-доброто проявление на системи за добиване на СЕ естествено са тези, които трансформират наличната енергия около нас /електростатична, магнитна, гравитационна, лъчева и т.н./ директно в топлинна или в най-добрия случай електрическа и същите да са много евтини за производство. Фотоволтаиците, вятърните, приливо-отливните и други централи не ги приемам за СЕ поради много високата начална инвестиция сравнително краткия експлоатационен период и други. Изобретението на Роси го приемам за СЕ, тъй като отговаря в немалка степен на условията изброени по-горе, поне за сега така се обявява :) .

edin:

--- Цитат на: dymelsoft в Декември 09, 2014, 09:46:12 pm ---Това което аз разбирам под СЕ при всички случаи не е енергия от нищото.

--- Край на цитат ---

Аз съм на същото мнение.
Винаги трябва да има някаква вложена енергия. Ако се направи нещо, в което не се влага нищо, това би било нестабилна, безконтролна система, реакциите в която ще ускоряват, докато се саморазруши. Нали не искаме да правим, ядрена централа  ;)

juliang:
Водноелектрическата централа е точно "нещо, в което не влагаме нищо". Една вода си тече надолу, и ние само обираме енергията й. Ако не регулираш водния поток, то той ще ти издуха барачката с турбината чак на съседния баир. Но това не пречи системата да е добре управляема.
За съжаление все още изпитвам едни доста сериозни съмнения относно реактора на Роси. Прекалено много неща крие, а и има някои доста смущаващи случки преди да се захване с LENR-а... а и доста фейкове вече видяхме, та съм безкрайно предпазлив към такива твърдения.

sbk1:
414 вата на час (4,6Vx90A) за получаване на тези 208 678 литра чист водород.

Малко е по-старичко, но може и то да е в "ЗАЩО"

Водородният реактор „Symphony 7A” има размер на стандартен куфар (без да се включват водната камера и резервоара) и може да произвежда дневно водород, еквивалентен на 6,5 барела нефт, при разходи само от $1,68 на час, за да работи. Съотношението между консумираната и получената енергия във водородния реактор Symphony 7A в проценти
 е 134 477%
http://www.ireachcontent.com/news-releases/us-enters-hydrogen-era-says-solar-hydrogen-trends-inc-268111012.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия