Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
Резонансна енергоспестяваща лампа
x_name41:
идеята е продиктувана от принципа на работа на т.нар. индукционни луминисцентни лампи. За да излъчват светлина, те се възбуждат със магнитно поле генерирано от индуктивност (работеща на честота около 200 килохерца), но ако тази възбуждаща индуктивност се свърже със подходящ полипропиленов кондензатор, се образува резонансен кръг, при което би било възможно от захранващия източник да се черпи минимално количество енергия а лампата да свети със същата мощност за която е разчетена. Примерно ако лампата е 30 или 50 ватова, то от захранващия източник би било възможно да се консумира около 1-3 вата (че даже и по малко)
http://www.youtube.com/v/jmacPWYUGec?version=3&hl=bg_BG
източник: http://realstrannik.ru/forum/80-temy-xname41/135071-rezonansnaya-energosberegajka.html#248331
x_name41:
който иска може да пробва идеята със стандартна 36 ватова (или с по маломощна) луминисцентна лампа, като и сложи отстрани два феритни пръстена (от мрежови филтри) със навити бобини върху тях и посочената схема
x_name41:
--- Цитат на: x_name41 в Ноември 11, 2014, 02:53:05 am ---който иска може да пробва идеята със стандартна 36 ватова (или с по маломощна) луминисцентна лампа, като и сложи отстрани два феритни пръстена (от мрежови филтри) със навити бобини върху тях и посочената схема
--- Край на цитат ---
teofilius:
Следващите ми терапевтични апарати с лампа на Райф смятам да възбуждам лампите на този принцип с индукционно възбуждане.
EDM electronics:
--- Цитат на: teofilius в Ноември 18, 2014, 09:41:51 am ---Следващите ми терапевтични апарати с лампа на Райф смятам да възбуждам лампите на този принцип с индукционно възбуждане.
--- Край на цитат ---
И какъв ще е ефекта от това? Само едно светене на газа?
Лампата на Райф не просто свети, а има предимно насочено действие на лъча, перпендикулярно на електродите. Те са разположени на 90 гр. един спрямо друг, като рефлектор на електрически лъчи.
Не ми е ясно как индукционно ще се насочи лъча?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия