Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Вечно фенерче

<< < (11/14) > >>

PyroVeso:
RUS, то в такъв случай и будилникът ми е "вечен", понеже работи над година с алкална батерия от 1,5V,  струваща лев и 20 ст. И още половин година да го изчакам - едва ли ще спре... Следователно е вечен?!

Или викаш за по-убедително да сваля пластмасовата кутия на будилника и да го оставя по карантия, а батерията да я обеля и да я привържа с жици към останалото - за по-убедителен, по-"изобретателски" и по-"вечен" вид...

Така че който иска да идва и да мери - имам вечен будилник!

(Като онзи виц: На разпродажба на вещи:
- Ето на вашето внимание една страхотна бормашина! Работи без батерии и без ток!
- Ама това е "Калашников"!?
- Е, аз не знам точно каква ѝ е марката, но прави чудесни дупки! )

Аtos:
Понякога си мисля, че сме просто мишки, хванати в капана на собствената си ограниченост...не умствена, а времева!
Какво значи ВЕЧЕН за нас?

Ограничената продължителност на човешкия живот може да превърне много неща във "вечни", съотнесени субективно спрямо нас самите.

Да, PyroVeso, твоят будилник наистина е вечен...за една пчела (която живее 45 дена).
Бихме ли приели нещо за вечно, ако "просъществува" 10 000 години? Вероятно - да!

Така, че...би било добре да се уеднаквят критериите първо, после да се търсят съпоставки. Въпросът изглежда чисто философски на пръв поглед, но ви уверявам, че има и чисто практическа страна!

teofilius:
От позиция на дълготрайност, дълъг процес на разреждане или изразходване на конкретен обем или количество енергия, понятието "Вечно" е свързано с идеята за дълго време на разреждане и изразходване на дадено количество енергия. От гледна точка на търсачите, иследователите, експериментаторите и евентуално изобретателите на устройства на "СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ" , понятието "вечно" или по-правилно "вечен двигател" е свързано с устройство преобразуващо енергията на средата, в частност "ЕФИРА" и преобразуващо я в електрична или друга подходяща за нас за ползване. Самото устройство може евентуално да се износи или повреди но реално то е преобразувател на енергията на средата. ..

gomi:
гледайте внимателно - вечна батерия .....
https://www.youtube.com/watch?v=iQ1-P5t7zuQ&feature=share&app=desktop

владимир димитров:

Енергия от въздуха...
Автономна система за безплатно LED осветление ...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия