Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
Вечно фенерче
GreenHulk:
Добавен е pdf и линк към клипчето.
EDM electronics:
Малко скептицизъм или реализъм:
Схемата е един блокинг-генератор с един транзистор и за захранване ползва кондензатор с голям капацитет.
Щом схемата гасне след известно време, което ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-зависи от капацитета на кондензатора, толкова проста схема има и толкова просто обяснение. Диодите светят до изчерпване на енергията на кондензатора, която предварително сме вкарали в него изведнъж. Ако свържем директно диодите в кондензатора, те ще светят по-малко. Защо? Блокинг-генератора играе ролята на светодиоден драйвер и поддържа постоянно напрежението върху тях, независимо от спада му на кондензатора, благодарение на автоматично поддържащия се резонанс и положителна обратна връзка, така че светодиодите да светят до пълния разряд на кондензатора, което иначе при директно свързване на кондензатора с диодите е невъзможно. При директно свързване на диодите първо ще трябва схема за намаляване на тока през тях, което значи загуби и при спадане на напрежението на кондензатора под определена стойност, светодиодите ще угаснат, защото те имат праг на запалване. Схемата е един вид импулсен стабилизатор на ток - резонансен и то, за още по-малки загуби.
Предполагам фенерчето на руснаците е с голям йонистор и не вярвам да използва магнитното поле на Земята, както твърдят - то е твърде слабо и е постоянно - демек за ток не става. Старият феритен магнит от старото шкафче на баба ми има по-силна енергия от магнитното поле на Земята, защото ми отклонява стрелката на компаса по-силно и по-рязко. ;D
ckopax:
--- Цитат на: EDM electronics в Април 18, 2016, 08:59:52 am ---Предполагам фенерчето на руснаците е с голям йонистор и не вярвам да използва магнитното поле на Земята, както твърдят - то е твърде слабо и е постоянно - демек за ток не става. Старият феритен магнит от старото шкафче на баба ми има по-силна енергия от магнитното поле на Земята, защото ми отклонява стрелката на компаса по-силно и по-рязко. ;D
--- Край на цитат ---
С батерии е тяхното гледай следващия клип или този: https://www.youtube.com/watch?v=YBfiijmOB6I
EDM electronics:
Такааааммм, липсата на коментари в такава "интересна" тема показва, че не им се иска на колегите това да не е вярно. Когато вярата не оправдае очакванията е все едно ислямист да разбере, че алах не съществува. Това е нещо страшно за психиката.
Поредната измама колеги, това е, да се престраша аз да го кажа....
Още като видях помпозния сайт и реклама, си викам, абе то това представяне е като американската совалка в Холивуд. После вика единия от "голямата руска фирма" то магнитното поле на Земята било източника на СЕ. Другия негов колега в другия клип пък, не запомнил какво е казал предния, вика енергията идвала от ВиФи-то, антените и даже от светкавиците, чак намеси и честотата на Шуман и т.н. - ееее, нали трябва да вкара някакво понятие за по-посветени, като за тия от форумите за СЕ, те били малко грамотни.
Най-интересно обаче беше обяснението КАК се преобразува тази СЕ, която няма нищо общо с етера. За етер нищо не казаха. Разглоби тънките тенекийки и вика, ей това тук е резонатор. Веднага ми мина през ум за обемен резонатор, но пък той работи при СВЧ и има тунелен диод, а както знаем в характеристиката на тунелния диод има участък с отрицателно съпротивление, но в крайна сметка не генерира СЕ. Резонатор означава да вибрира на определена честота, само една. Той обаче обяснява, че приемало ВиФи, теле сигнали, сигнала от електропреносната мрежа, абе бахти резонатора е тоя, обхваща целия честотен спектър и то само с две алуминиеви тръбички, пък ръката на човека била като усилваща антена ;D :D ;D.
Бреййййй, бахти наглите изманици. Впрочем аз досега в интернет не съм видял някой, който твърди че има СЕ да не е такъв. Ако греша може някой да ме поправи. :D
Та съжалявам, но колегите които не могат да спят от търсене на СЕ под дърво и камък, ще останат отново разочаровани. Ейййй, то песимизъм, песимизъм, ама така е, като не сме давали обещания да говорим розови неща.... :D
Аtos:
--- Цитат на: EDM electronics в Април 18, 2016, 09:11:40 pm ---Такааааммм, липсата на коментари в такава "интересна" тема показва, че не им се иска на колегите това да не е вярно.
--- Край на цитат ---
Ами...EDM, не е точно така :D
По-скоро, безсмислено е да се коментира!
Ако беше вярно, то щеше да е истинско СЕ - дай ми един миливолт фрий на един милиампер, останалото е въпрос на мащаб!
В тази връзка, единственото СЕ, което съм реализирал е добрият стар детекторен радиоприемник, който работи без батерии и ползва естествения космически радиофон...и за който тия, младите, не знам дали са чували, камо ли да са го сглобявали...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия