Справочници, схемотехника, теория > Химия за начинаещи

Химията с прости думи - въпроси и отговори

<< < (8/8)

alan:
   edin, не се предавай човече... никой в този форум не знае какво е ток, вода и т.н.  :)

   Макар, че ме нарече с един сочен епитет в друга тема, аз те разбирам напълно, разбирам и смахнатите схващания на любимеца ти Тюрен, но разбери най-накрая, че той не е мъдрец, не е живял 800 години и не знае формулата на живота.

Ако пък ти се живее до такава преклонна възраст, трябва да се лишиш от две/три неща, включително и писането у форума... всеки сам избира кантара му на къде бие.

А това дали сме хомо-сапиенс и химията ни е майка, ти сам предугаждаш нещата, знаеш кладенеца колко е дълбок и как се пада в него... Защо се боиш? Както знаеш, най-доброто налягане е самотека.  ;)

Аtos:

--- Цитат на: edin в Август 19, 2018, 10:22:49 pm ---
--- Цитат ---Далеч съм от идеята да те поучавам (за някои е невъзможно), за теб явно  въпроси без отговор тук няма,

--- Край на цитат ---


Това вече си е откровено заяждане!

--- Край на цитат ---

Не, не е заяждане! Защо, когато някой не е напълно съгласен с теб, го приемаш като заяждане?
Когато те питам нещо - пак е заяждане...? Да "слушам другия" не значи непременно да го гледам в устата и да кимам благоговейно, нали?
Ако не те "слушам", няма да задам съответните въпроси, нали така?
Няма нищо лошо в констативното познание, то дава информация и база за развитието на аналитични предположения, хипотези и теории. Неудобствата вече идват при тълкуването на резултата от експеримента!
Казано с други думи - каквото търсиш - това и ще намериш! Експериментите са целеви - те са ограничени в един аспект на очаквания!
Не може да ти изследват урината за захари и да открият...магнезий, примерно! Или да тръгнеш за риба, а да се върнеш с...глиган. Всеки експеримент в "науката" залага на предварителни предположения за резултатите! Да вземем формулата за гравитацията? В нея присъства ли като величина температурата на обектите? Не!  Защо?
Кой каза, че различно нагрято тяло има еднаква гравитация?
На някой изобщо хрумвало ли е да проведе подобен експеримент? И така нататък...
Веднъж вече го писах - човекът срещу вас не е глупав (и вие го знаете), не пренебрегвайте с лека ръка съжденията му, защото техния път може да е различен от вашия!edin:
Проверих, дали ми е активен профила. Нямаше нужда от прощални слова, драги просветлени умове. Не е лесна вашата.  Айде сбогом.
Атос, дано при следващата проверка, не мога да влизам тук. Нищо лично. След като някой не може да се изкачи нагоре, аз не би трябвало да слизам надолу. Всичко това, не ми е в полза.

И не забравяйте, личния опит! Ще ви е от полза!

Аtos:
Айде...още един нацупен...?
Абе...какво ви става, бе? Не можете ли да се "изслушвате" един - друг и да стават нормални дискусии?
Защо целта не е да се разбере отсрещната гледна точка, а вместо това - да омаловажим, оругаем или унижим опонента си? И това във всички теми?

Отсега - нататък, ще трия всеки пост, който съдържа злобен сърказъм или охулване на личност (не на теза), дори и постът да съдържа ценни идеи, анализи или информация!

edin:
http://xyli-leonis.com/2017/08/08/%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD/

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия