Справочници, схемотехника, теория > Химия за начинаещи

Химията с прости думи - въпроси и отговори

<< < (7/8) > >>

Аtos:
Добре, де...аз не съм Радико, че да претендирам кой пръв каво е казал и кой-втори и т.н...
Далеч съм от идеята да те поучавам (за някои е невъзможно), за теб явно  въпроси без отговор тук няма, докато за мен въпросите са доста?
Може би знаеш как се формират тези вълни и кои са причините за тях?
Или знаеш как да променяш информацията на материята, дотолкова, че да превърнеш един предмет в друг или да го материализираш от "нищото"?
В момента радиестезията (че и хомеопатията) са на ниво "локализиране" и "копи - пейст" на информационни данни.
Няма ли "копи", няма и "пейст"!
Изключения са менталните въздействия, но това не отговаря на въпроса защо не можеш да програмираш ментално един предмет (поне не с такъв успех), а количество вода - можеш!
Предметите могат да се програмират, но на друго ниво - магия му казва народа...
Едно е да знаеш, че нещо се случва, друго е да разбираш какво точно се случва, трето е - как? И вече четвърто...защо?
За мен има доста бели петна...

PyroVeso:
Atos, излишни въпроси! На познавачите всичко им е ясно: Всичко е вълни, материята е информирана енергия, земята е кръгла, а водата е мокра... Морето е до колене! Ако нещо те интересува - прочети си го сам в книгата на Тюрен. Ако и там го няма - значи този въпрос не съществува.

Отказват обаче един психиделичен трип или едно трансперсонално хипнотично преживяване, защото подсъзнателно усещат, че това ще им разклати, или дори преобърне цялата парадигма за Битието... и ще им отвори вратата към трансцеденталното познание за света, което не е логично, но не е и алогично... За тях това е "черна магия".

Така е много по-лесно - при Тюрен, при Библията, при махалцето... въобще при нещо, което може да се хване с ръка, и да се обхване с един човешки ум... Може изобщо да не е вярно, но по-важното е че е ограничено, обозримо и сигурно. Това е много успокояващо! А освен това те снабдява с илюзията на смазващо превъзходство в разбиранията си пред тези на останалите...

За какво ти е да си пънеш мозъка с някаква си нАука и с някакви си въпроси? Вадиш едни пари и скачаш в тъмного - това ти гарантира, че ще ти бъдено отговорено на всички възможни въпроси. То и сега ти е отговорено, обаче ТИ нещо не си разбрал... :)

edin:
Както винаги, егоцентрични изказвания и нито опит да се вникне, в думите на отсрещния.
Весо, пак ще те питам, ама гледай да отговориш пред публиката, а не да ми отиваш в семейни драми и истории, щото ставаш банален. Няколко пъти бягаш по тъча с тоя номер. А сега ми кажи, ти имаш ли личен опит, с нещата на Тюрен, щото твои бяха думите, че личния опит е истинското знание. Аз имам личен опит, а доколкото знам, ти дори не си чел книгата. Излиза, че цитираш чужди мисли, като свои, а дори не ги разбираш, ама ги пльосваш, за да изглеждаш по фънки. А, да, да вметна и за семейните ти историйки, как сам си противоречиш. Имаше един надпис под твой
аватар, нещо от сорта "живей, все едно ще умреш утре". И след това съдиш хората за изборите, които са направили. Това показва тотално неразбиране на живота и поредното голословие. Не че аз съм някакъв спец, но поне не съдя хората. Недей моля те, да даваш съвети на хората, как да си живеят живота. Не познаваш никой. Само си въобразяваш, че познаваш хората, щото си чел някакви психо книжлета, които са те забатачили в девета глуха. Творението е невъобразимо сложно, за да правиш дори опит да го обясниш и да съдиш хората, за изборите им, щото в другия живот, ще си на тяхно място. Това го видях на хороскопите на някои хора, като факт.
Та какво стана с личния опит?

edin:

--- Цитат на: atos в Август 19, 2018, 12:11:59 pm ---Далеч съм от идеята да те поучавам (за някои е невъзможно), за теб явно  въпроси без отговор тук няма,

--- Край на цитат ---

Това вече си е откровено заяждане!
Всъщност, в последните месеци, у мен се затвърди убеждението, че тук никой не слуша другия. Все едно си говорим сами, като някои луди. И се чудя на себе си, къде съм тръгнал да отварям на хората очите. Това ще бъде прекратено. Искам да ми блокираш достъпа, по всички показатели, до този форум. Завинаги, да не сглупя, пак да пиша.

krasias:
edin и аз съм опитвал да чета Тюрен и не казвам че не е прав но използва много странен език както и повечето радиестезисти, и добре че имам някакъв личен опит макар и не точно с радиестезията та успявам поне малко да си преведа от написаното. Ето сега ти се оплакваш че никой не те разбира, еми нормално е и аз не знам какво означава H4O32, ти казваш че става въпрос за вълни а пишеш химическа формула на вещество, щото така е прието да се пишат химическите формули. Та вместо да се сърдиш по добре опитай да обясниш какво означава според Тюрен това H4O32 като вълна.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия