Начало > Новини от света на технологиите
Огледалото на Козирев-директен преход към медитативно състояние на съзнанието ?
edin:
Търсейки информация за огледалата, попаднах и на информация за друго устройство. Вижте мнението от 23 април 2013г. http://scisne.net/t204
coke2k:
Използва се добре полирана алуминиева ламарина(задължително е алуминий не знам защо) , може да е съставена от няколко части и да е спирално навита Фибоначи. Това е.
Maistora52:
Моят опит с Вдлъбнато огледало е отпреди 30-тина години. Целта беше Чрез Медитация върху "разширения" собствен огледален образ да се постигне Разширение на Съзнанието.
Можах да издържа не повече от 5 мин. когато започнаха едни явления като след тежък пиянски запой! Спрях, защото имах усещането, че ще повърна. Появиха се и едни подобни на халюцинации видения.
Повече не повторих.
Огледалото е от немски военен прожектор, фи 70см, стъклено, със сребърен отражателен слой отзад.
Мисля, че баща ми още го има, но докато е жив, май няма да ми го даде пак.
Истината е, че и с обикновено плоско огледало могат да се случат подобни ефекти - пробвал съм. Разликата е, че трябва повече време - поне 15 мин. да се взираш в "оня" отсреща, като в допълнение - има поставена горяща свещ между реалния и отразения "образи".
:o :o :o
Мисля, че алуминият не е с нищо по-ефективен от среброто, златото и др. Просто е по-евтин. И могат да се направят и разните там "кофи" дето си нахлузват на главата.
"Бъчвата" на Нострадамус, да не мислите, че е била от алуминий - от чисто желязо е била.
edin:
Благодаря Майсторе, за споделеното. Току що, ентусиазмът ми се изпари. Явно има доста рискове, свързани с огледалата.
PyroVeso:
Е то тогава подводничарите смятай какви халюциногени щяха да бъдат! :)
Струва ми се, че не може съвсем едно към гьотере. В това филмче казват, че яйцето на Нострадамус е било от слоеве от различни метали, а технологията за изготвянето е получил от някакви.. (тамплиер ли, не запомних).
Братушките също изрично казват алуминий. Тук гоним не точно оптичните свойства и е въпрос на съвпадение, че това, което отразява "онова" лъчение/пространство отразява и видимата светлина... (Имаше едни CD-та - черни, с непрозрачен за окото пластмасов слой, но въпреки това четчаката /ИЧ/ си ги чете перфектно...).
Та, колеги, това много прилича на хипнозата, и въобще на ефектите от всички методи за постигане на ПСС. Бих пробвал дали с помощта на подобно огледало ефектът няма да се усили (а това означава, че и повече хора и по-лесно /с по-малко усилия/ биха постигали ПСС).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия