Справочници, схемотехника, теория > CNC машини
CNC машината на lda_has
montanar:
това за сканирането е мнооооооого трудна работа - ама много - по-добре не се мъчи
ако зациклиш с контролера се обади - мога да помогна с решение де ще забравиш за мач и за подобни ;)
мача има много сериозни проблеми с стабилноста на ком порта ....
AN_nedev:
Така е, Мача има проблеми доста, има и други програми ;)
lda_has:
AN_nedev навярно имаш по голяма практика от мен щом си установил, че Мача създава проблеми. Дай пример в какво се състоят те. Аз лично не съм имал никакви проблеми като съм обработвал парен бук, суха акация, сух габър, технически пластмаси с различна твърдост, плексиглас, дуралуминий, и други подобни материали. Нямам прескачане на стъпки, отклонение от зададени размери и прочие. Според мен проблема не идва от Мача, а от техническото изпълнение на машината, грешно зададени параметри на рязане от инструмента, а и неправилно подбран такъв. Пробвал ли си кода на друга машина да разбереш каква е причината за даване на грешки.
Атанасов_Хасково
montanar:
напъни я на сериозен код и пак ще приказваме ;)
проблема не идва на практика от мача а от нестабилности по ком портовете
изпраскай един, примерно 50 000 реда код и ще видиш какво ще излезе ;)
С няколко реда за 1 минута работа няма да имаш проблеми, но с дълги кодове - гаранция.
montanar:
Не е изключено и да работи добре - но за всеки случай преди пускане на модел спирай всички програми, които можеш и да остава само мача да цъка - отправяш една молитва към бога на ком портовете и газ! :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия