Справочници, схемотехника, теория > CNC машини

CNC машината на lda_has

<< < (3/55) > >>

lda_has:
Малко снимки на замерване на нивелации:

az_skeleta:
   Колега,
 много ме кефи как ти е нареден тезгяха отзад. Чак ти завиждам. всяко нещо си знае мястото.

Ще ти направя една забележка която не трябва да взимаш много начериозно. Този инструмент с балончето въздух е за строители и служи за горе-долу. Ако искаш да си точен намери една стойка с часовник и измери по хода на осите колко ти е отклонението. Така ще си прецизен. С това дето ползваш едва ли ще хванеш 0,1мм разлика.

lda_has:
Правилна е забележката ти az_skeleta но има една подробност която не се вижда на снимките. При изработката на железарията ползвах от онези другите машинните дето си ги държат в дървени кутии квадратните 200/200 мм. изработени от чугун и всяка година минават на проверка през мерки и теглилки, има такава служба в нашия град и слагат лепенка за преглед. Проверих си и моя дърводелския на центрована  шлосерска маса от онези с шлифованите квадратчета. Споко всичко е на ред, ползвам го само за нивелация на основата и за снимки. След като сложа и плота ще сложа от онези кръглите дето им викат "око" с трите винтчета за закрепване, вече намерих такъв.

burgas61:
Здравейте колега Ida­_has,

Приятелски ви препоръчвам да посетите най-големия български форум за направата на CNC router:

http://forum.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=18&t=8418&sid=8120fc6e0cab37572e1ed891a3739bab

Форума съществува от 6 год. и колегите там ще ви помогнат във всяко едно ваше начинание.

Успех:)

lda_has:
burgas61 онзи форум го знам и съм го препрочел поне 5-6 пъти. Доста време беше замрял. Аз с механиката нямам никакъв проблем, сам си проектирам, сам си правя чертежи и скици и сам си ги изработвам. Пуснах темата тука защото също като форума и аз си изработвам джажите в мазето. Пуснах темата тука защото ще търся помощ и съвет за електрониката която смятам да вложа, а тук има много кадърни и минали по този път хора. Ако не получа очакваната помощ по управлението, сменям стъпковите мотори с електромотори на право напрежение с редуктори, слагам 8 релета и почвам да си управлявам ръчно, това го мога.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия