Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Електролиза - същност и фактори, които влияят на нейната ефективност

<< < (19/38) > >>

Радико:
Ти почти ме хвърли в тъч, защото от малкото заяждания които сме имали съм разбрал, че си провел измерването достатъчно педантично, но все пак ако не ти представлява трудност запали газа накрая да видиме цвета на пламъка какъв ще е.

h2motor:
 Що за животно е тази мерна единица АМПЕРЧАС, това е тривиална единица и я пише по акумулаторите в наше време ! С нея не може да се представи изразходвана енергия и носи информация само за големината на тока който може да бъде извлечен за брой часове. Енергията която се съдържа в акумулатора се измерва във ватове, киловати за час. Например - оловен акумулатор с капацитет 60 амперчаса и напрежение на тока който дава 12 волта е способен да съхрани и отдаде енергия 720 вата за един час или ватчаса защото понякога и аз се обърквам вече. Същото нещо е и при електролизера - захранваме го с напрежение на тока 12 волта и големина на протичащия ток 60 ампера, т.е. енергията която "гълта" - преобразува във водород и топлина и електрохимични промени на електродите  е 720 вата. При електролизата това се получава - дисоциация или разделяне на водната молекула на съставящите я водород и кислород, топлина и окисляване на електродите или електрохимични промени в състава на повърхностния им слой.
 За да е ефективна електролиза топлината и електрохимичните промени на електродите трябва да са сведени до минимум, колкото по ниски толкова по добре..колкото по ниско е напрежението на единичната клетка - двойка електроди, толкова по добре защото от него зависи ефективността на електролизата. Не е вярно че R&D в тази област не дава резултат, защото има повече от впечатляващи резултати - клетки с протонообменни мемебрани  работещи на 1.5 волта а преди само 6-7 години те вървяха на два волта и половина и ефективността им беше супер слаба - 40% електролиза и 60 процента предимно бързовар - топлят водата. Сега ще има пробив при алкалната електролиза и аз съм убеден че електролизата може да се случва при 0.7 волта,  а отделяния газ да е много повече като енергия от тази на вложеното електричество защото чрез подгряване на електролита пуснат  да циркулира в топлообменник може да се добавя топлинна енергия от  тела с температура дори 15 градуса по целзий но с огромна маса -въздуха например и охлаждайки го ще извличаме енергия, като всъщност едва ли ще му се промени чувствително температурата. :) Ето това е свободната енергия и добива и не противоречи на днешните модели във физиката и химията.

Аtos:
Moon_Watcher, и това ако не е заклеймяване от твоя страна...не знам кое е?
Никой не омаловажава сегашните ти познания, никой няма за цел да те напада:)
Работи в която насока си искаш, твоя работа.Само дето малко си противоречиш с изказването ти, че си отворен за нови знания.Относно АПАРАТУРАТА, ПРИБОРИТЕ и КОЛИЧЕСТВЕНИТЕ дефинирания,
в пост 51 и 75 съм се обосновал, няма да се повтарям.
Оргонната енергия е в процес на първоначално (добиващо тепърва масовост) изучаване.
Преди много години, когато са започнали да изучават електричеството, също не са били разработени още съответните уреди за отчитането и измерването му.
Много бих искал сблъсъците на начин на мислене и идеи тук, в този форум да имат градивен характер, а не да водят до личностна конфронтация и диференциране.
Щом не искаш да комуникираш с мен - ок.
Но от мен запомни едно - все някога, ще се натъкнеш на "грешка" в измерванията (ако си добър практик), която няма да можеш да обясниш с познатите ти неща, тогава може би ще се замислиш по-дълбоко...

Михаил Кузмов:
Господа ! От конфронтация всички ще загубим ! Не само спорещите ! Приемете предложението ми ! Защо тези 50 литра (теоретични) при мен стават 60 (или там някъде) ? Да разгадаем заедно ! Ще покажа, всички измервания, как правя ! Ще покажа начина ! Ще видите пламъка и какво може ! Добавяйте, коригирайте, предлагайте ! Ако заедно стигнем до извод, той ще бъде полезен за целият форум ! Ако е само "официална" наука да разберем ! Ако има добавена"екзотика" да разберем как се получава ! С този извод трябва да се съгласят двете различаващи се мнения ! Аз все още съм на средата ! Нещо като баланс в Народното събрание, ама там не се получава ! Надявам се тук да се получи !
Бъдете здрави !!

mi68:
Здравейте колеги,
Ампер-час е количество електричество, или заряд измерва се в Кулони. 1Кл=1А/1сек. 1Кл=6,28.10^18 Електрона, масата 1Кл е малка но не нула. При постоянен ток това не влияе но при резонанс не може да се пренебрегне.
От цялата прочетена тема, ме светна идеята да захраня електролизер с ток на разместване/сменяване или оргон. Опитната постановка е елементарна, ще ползвам еднопроводна вилка на Авраменко. Теорията е проста, надлъжнато движение се преобразува в кръгово, ще гледам да го вкарам в резонанс. Ще започна с 50Хц като най-достъпно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия