Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Електролиза - същност и фактори, които влияят на нейната ефективност

<< < (21/38) > >>

Аtos:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Септември 15, 2014, 08:37:56 pm ---Странно ? Как така, електроинженерът е отсякъл "грешка" ? Без да знае методите на мерене, уредите с които е направено меренето, броя мерения, времена, температура и ... ? Осцилоскоп, мултимер с процесор (не евтин китаец) стрелкови и цифрови уреди, термометър, хронометър, всички грешни ? Скоро caduceus установи, чрез екрана на компютъра си, че пламъка на Владимир е зареден с оргон ! Скоро македонците обявиха че света произлиза от тях !
Ще приема конкретно предложение за начина на мерене, но по този начин, "категорична грешка", означава че всичко е ясно ! Нека бъде грешка !

--- Край на цитат ---
Мишо, има хора, които наистина виждат(буквално) излъчвания на енергии, които аз или ти не можем!
Без значение дали са запечатани на фотографски снимки или на видеозапис!Те виждат това, което ние бихме видели само чрез кирлиановата фотография.Не твърдя, че Кадуцеус е от тях, но не твърдя и че не е, защото не знам.Това, което искам да кажа е, че наистина е възможно да се види подобно излъчване от човек, който го умее!

Михаил Кузмов:
Това е положението приятели ! Подложих всичко на съмнение, като марксист (макар че не съм такъв) ! Няма грешка, няма лъжа и измама ! Резултатите са същите, както и преди два месеца ! Проумейте го най после ! Това не е DC електролиза ! Това не е ШИМ накъсан DC ! Това не са аудио честоти на Пухарич ! Това не е резонанс на Стенли Майер ! Не е Дейв Лутън, не е Рави ! Съвсем скоро nizo пусна един филм в  раздела "филми... " ! Почти никой не му обърна внимание ! Там, Деспа Стоянова (Браун) каза нещо такова: след като баща и започнал да използва "ток на Тесла" дошли и резултатите (перефразирам) ! Вече бях тръгнал по този път ! Когато изгледах филма се развълнувах, защото разбрах че съм на прав път ! Отдавана притежавам двете книги на George Wiseman, "Brown`s Gas" book one и book two ! Той е изключителен фен на Yull Brown (Илия Вълков) ! Той съобщава в книгите си за тестове на сплитера BN1000 на Илия Вълков ! И потвърждава 136% ефективност ! Чрез тези книги, аз напреднах в разбирането си на процеса ! Научих че газовете в двуатомната си форма заемат 933 лт. обем произведени от 1 лт. вода ! В моноатомната форма- браун газ заемат 1866 лт. обем ! Това, според George Wiseman !
И така той твърди че ако успеем да извадим газовете в едноатомна форма ние получаваме 200% качествен газ ! Споделял съм с PyroVeso ! Едно от предположенията му за моят извънреден добив беше именно това, част газове в едноатомна форма ! Забележителен е  пламъка ! Почти невидим ! Като поднесеш в него нещо, моментално го нагрява до стопяване ! Керамика визуално се нагрява до бяло ! Не може да се гледа в нея ! Някои керамики след това се разпадат ! Алуминиев радиатор за силова електроника се нагрява до около 250 градуса и започва да топли ! Когато поднеса пламъка под метален съд с вода, водата моментално завира на стълб в центъра ! Всичко това при добив не повече от 1.5 лт./мин. ! Не насилвам сплитера ! Макар че съм достигал инцидентно 3 лт. ! Не е конструиран за това ! При добив 1 лт. мин. според условията, и според уредите, приложената мощност в/у сплитера е 160 до 170 W ! 
Меря единствено в/у сплитера ! Няма да бъде коректно да прибавя загубите, особено на трансформатора в/у процеса ! По финансови причини, не мога да построя сплитер за директно управление от мрежата ! Тогава ще избягна, несъществени за процеса загуби, и мога да меря консумацията на входа ! Нека не забравяме че Фарадей, не е формулирал закона като е захранвал от мрежа опитите си! Пускам отново снимката на графиката тук, ако желаете пълно обяснение на това което виждате, ще го направя ! Ще направя снимка на параметрите, които извежда процесора на осцилоскопа ! Те са малко по щедри !

vsl:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Септември 16, 2014, 08:52:30 pm ---...Това не е DC електролиза ! Това не е ШИМ накъсан DC ! Това не са аудио честоти на Пухарич ! Това не е резонанс на Стенли Майер ! Не е Дейв Лутън, не е Рави ! Съвсем скоро nizo пусна един филм в  раздела "филми... " ! Почти никой не му обърна внимание ! Там, Деспа Стоянова (Браун) каза нещо такова: след като баща и започнал да използва "ток на Тесла" дошли и резултатите (перефразирам) !

--- Край на цитат ---
Здравей. Браво. Пускаш по малко инфо белким някой се запали ама мераклиите ги няма. Всички обедняхме и експериментите позатихнаха.
Позабравихме се малко но нищо. Тихите води са най дълбоки. Моля те, ако не пречи на  "фирмената тайна", поясни що е то ток на Тесла. Дай схема или принципно обяснение. Когато говорих лично с Деспа тя много настояваше за ток на Тесла.

Moon_Watcher:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Септември 16, 2014, 08:52:30 pm ---Научих че газовете в двуатомната си форма заемат 933 лт. обем произведени от 1 лт. вода ! В моноатомната форма- браун газ заемат 1866 лт. обем ! Това, според George Wiseman !

--- Край на цитат ---

Не бих искал да те разочаровам, но ако един литър вода се електролизира на 100% и получените газове (водород и кислород) са в естествената си двуатомна форма, те ще заемат обем (ако трябва да бъдем прецизни) 1867,5 литра. Така показва сметката. Ако представлява интерес, бих могъл да представя подробно как се пресмята. От друга страна бих искал да видя, как George Wiseman е пресметнал, че това са 933 литра.

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Септември 16, 2014, 08:52:30 pm ---И така той твърди че ако успеем да извадим газовете в едноатомна форма ние получаваме 200% качествен газ ! Споделял съм с PyroVeso ! Едно от предположенията му за моят извънреден добив беше именно това, част газове в едноатомна форма!

--- Край на цитат ---

Отново ще трябва да те разочаровам. Въпросните газове могат да съществуват в атомно състояние само в екстремални условия. Вярно е,
че в момента на получаването си, те са в атомно състояние, но веднага след това се свързват в съответните двуатомни молекули. За да
се възпрепятства този процес е необходима температура над  2500 градуса по Целзий. Не случайно, когато участват в химически реакции,
в учебниците, пък и в химическата литература въобще, са показани с тяхната двуатомна форма.

P.S. В атомно състояние тези два газа (и не само те) са изключително реакционоспособни. Например, ако анода е от графит, отделящият се кислород го окислява до въглероден диоксид при стайна температура. Това съм го видял с очите си още като ученик. Вижда се как
графитът се топи като шекерена пръчка. Двуатомния кислород въобще не реагира с графита. Ще му трябват няколко хиляди градуса за да стане това. Вероятно не прощава и на анод от SS 316L. Само платината може да му се опре на 100%.

Vetap:
Споделям няколко резултата получени при експерименти с електролизер тип "суха клетка" с 9 пластини.
Консумиран ток 10 - 10.5 А
Напрежение - 12V - DC
 Добив - 1 - 1,1 l/min
1.При експерименти с бензинов генератор 1000 VA, натоварен с 600W активен товар  ( три лампи  от по 200W). Засякох икономия на бензин от порядъка на 17 - 20% (без и с впръскване на газ във въздушния филтър). Резултатие са от 10 експеримента с усредняване.
2. Затворих газ в бутилки от 0.5 L. Възпламених газа в бутилките, в единия случай веднага след получаването, в другия след като бутилката беше държана 2- 2.5 часа на слънце. Силата на експлозията ( субективно) беше същата. Не забелязах образуване на вода на дъното на бутилката, държана на слънце.
Това е за сега.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия