Справочници, схемотехника, теория > Практически опит

Изработване на детайли от полимерни материали

<< < (3/16) > >>

Радико:
По добре използвай леярски восъци те имат много малка свиваемост.  Използват се за леене на бижутерия и зъботехника.

EDM electronics:
Колеги, търся оригинален съвет /идея/:
Трябва на едно парче ПВЦ-тръба Ф 110 мм дълго около 80 см, да направя единия край леко заострен, не като молив, да има някакъв ер, но да е от самата тръба /същия материал, за да е относително здраво. Трябва да придобие формата баш на торпедо, то ще правя впрочем баш точно торпедо, но с бая електроника вътре. Спокойно, няма да го ползвам за военни цели - за сега  ;)  :D.

Та....., аз имам две идеи, но не искам да ги споделям, защото това ще попречи на мисленето на някой, който се надявам, да ми даде по-оригинална идея. Долу показвам, каква трябва да бъде формата:

montanar:
Топло валцуване в форма някакво би свършило работа - ПВЦ лесно се формова.
Тоест форма в нужния профил и с въртене се вкарва тръбата в нея ......
Поне аз така го виждам.

Bat_Vanko:
EDM обиколи магазините за домашни потреби и потърси някаква купа, салатник или дори пластмасова топка.

Радико:
Начини много аз бих направил от дърво сърцевина на носа, после бих отрязал парче от тръбата и със нагряване ще го изправя горе долу слагам го върху сърцевината и продължавам да го нагрявам докато се стече по нея. После го оставям да изстине и го изрязвам и след това лепя "заварявам" към тръбата. Също така става и с точна дупка в дъска и да увисне през дупката от топлината. Ако отдолу бъде приложен и малко вакуум от прахосмукачка примерно и ще се получи перфектно. После дали заваряване дали лепене с лепило въпрос на избор.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия