Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (127/147) > >>

Радико:
Само пропусна да добавиш и това, че при увеличаване на скоростта на флуида "водата" се получава неприятен шум в радиаторите и по тръбите.

Аtos:
Ами...нищо не разбрах!
Може би съм "забил" в друга посока...или съм тъп...Принципът го схващам частично, но изпълнението - не мога да си го представя добре без схема!
В първия пост ми говориш за PVC тръби една в друга, изолирани с пяна, тук ми говориш за тенджера с дупка/казан за ракия...аз освен една парна бомба друго не мога да си представя? Казваш - отворена система, къде отива излишната пара, прави дъжд в стаята ли?
Не ползваш водна помпа, а движението на парата, това значи, че загряващият ти съд трябва да е в най-ниската точка от системата, така ли е?

Dan Milan:
Парогенератора ми е в коридора, в специално шкафче от дървена ламперия, имам само вратичка за достъп до управлението. над него имам подвижен капак, ако стане нещо да мога да го извадя. Шкафчето ми от слепен чам и е много красиво, 35/35/90 см. От парогенератора през стената минава термоустойчивата шлауха и в стаята до радиатора ми върви през ПВЦ перваза на пода и с бърза връзка влиза в  Правата тръба 3/4 на радиатора, който е под съвсем слаб наклон. На другия край на тръбата пак с бърза връзка и шлауха тръгва обратно кондензирана вода по същия скрит път. Около шлаухите в перваза има полиуретанова пяна, напълно термоизолирани са, това е важно за парната, и не е важно за обратната с водата. Налягането на парата от парогенератора си бута без проблеми кондензираната вода. Пак долу в шкафчето имам филтър за водата, приспособен горивен филтър като му е добавен и пясък. И тук вече системата ми се отвара от филтъра изтича в 5 литрова туба към която е и помпата, има нивомери за включване и изключване, някъде на към литър включва и прехвърля водата в казанчето-съда на парогенеротора и прехвърля някъде към 700 мл. Всичко има перфектна топлоизолация и шумоизолация, охлаждането на индукционката не се чува, само леко на помпата, малко е по шумна. Но тя включва само 3-4 пъти на денонощие, и не си спомням от кога не съм я чувал. Едно време в Русе имах квартира с водно дето му викат парно, със спрени и изключени радиатори. Зимата плащах само сградна инсталация, тръбите минаваха през стаите. За топлата вода, топла, но можеш да я хванеш и държиш. За зимата се пускаше само една духалка от време на време. Само тия две тръби без проблем поддържаха 18-20*. Но пак ме бръснеха едно 300-400лв. за отоплителния сезон.

Dan Milan:
1100******   011100*****   11.01.2016   55.08   25.02.2016
Това ми е новата сметка за тока. Но в момента работи само парогенератора, бойлера ми е изключен, почти не стоя там, това ми е вилата. Коридора ми е в ремонт, окачен таван-гипсокартон с 5 см. изолация вата и със ЛЕД осветление. Бях спрял водата до вчера. Предстои ми боядисване на тавана и стените. Водата бях я спрял в началото на януари. Ще изолирам и пода с 5 см. фибран и отгоре ламинат. В момента термометъра в стаята-спалнята ми показва 24*, а на радитора ми показва 45*. Спалнята ми е с гипсокартон стени и таван, с изолация Урса 5 см. навсякъде, към ПВЦ прозорците и около тях стената ми е с изолзция 5 см. фибран. Външната ми стена-северна е с 5 см. стереопор. Всичко останало отвън е с дървена ламперия и под нея Урса. Пода ми е с 5 см. фибран и ламинат. Това е 3-ти етаж, последен. Първия етаж е гъбарник, пълен с боклуци избити дупки и крадната вентилационна система, т.е ветрилник. Втория е със започнат ремонт, преди 2009г. когато имаше пари и нямаше кризи, но в момента е пълен хладилник-не се отоплява с години, т.е нищо допълнително не ми отоплява третия етаж.

Михаил Кузмов:
atos, какво има за не разбиране ? Добре направено, добре обяснено ! Представи си бойлер който не е температурно ограничен на 80℃ а на 130℃ примерно. Там горе някъде, в обема без вода имаш малък отвор. През този отвор фучи пара. Тази пара, чрез връзка се подава към описаният от Dan Milan, радиатор отнемащ топлината. В крайна сметка, от радиатора излиза кондензирала дест. вода която отново се връща в бойлера. Бойлера в крайна сметка трябва да издържи налягането което се получава, според направеният отвор или пропускателен клапан. Системата е отворена и практически поддържа налягане според отвора и подадена мощност на нагревателя ! Просто и ефективно до немай къде !
Индукционните котлони се славят с най висок КПД ! Например 90% срещу 40% при газовите ! Котлона е студен, нагрят е само съда и неговото съдържание. Нямаме разсейване на топлина ! Като цяло, една система с прилично висока ефективност ! Въпрос на творческа фантазия, кой как ще си я спретне и подобри !!
Поздрави Dan Milan !

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия