Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (123/147) > >>

h2motor:
PyroVeso- по принцип си прав че научния модел има смисъл и се е доказал. Но не всичко е открито. Те доскоро твърдяха че максималната ефективност за трансоформация на тока при електролиза във дисоциация на водните молекули е 60% и 40 се превръщат в топлина зъдължително. Между другото не много научно обосновано твърдение. При разлика в електорохимичения потенциал на електродите се оказа че електоролизата става по ефективна по ток и топлината намалява. При много голяма разлика дори не се излъчва топлина, а обратното - поглъща се и енергията и участва и допринася за химичната реакция. Това нещо има добра практическа стойност и според мен променя играта с енергията , добива на такава защото това е пътя.Странното е че това което твърдя е научно регистрирано дори във времената когато се тиражираше  невярното твърдение за 60%...Иначе съм против псевдонауката е съм убеден в съществения и принос за отклоняване на вниманието от прилагане на науката за решаване на проблемите. Между другото платината има свойството да поглъща с повърхността си водородните атоми, да ги абсорбира и те като се настанят в атомната и решетка са много сближени както ако са компресирани под налягане ..те лесно рекомбинарат с кислорода и се отделя топлина и вода. Т.е. ако през един такъв филтър се прекара водород с примес на кислород от 4% той ще се очисти от кислорода който ще рекомбинира с част от водорода..след това спокойно чистия водород може да се компресира до много високо налягане и това нещо има добра практическа стойност.

PyroVeso:
Този път съм напълно съгласен с h2motor.

Ето такива ефекти и подходи трябва да се търсят при привеждането на фундаменталната наука към практиката! Нито едно от изложените твърдения на звучи псевдо-научно, дори и на практика да е невярно... Знае се обаче кое е теоретичнно възможно и кое не (визирам случая с 60%-а), и ако има някакъв "свръхефект" - откъде се взима той (случая с поглъщането на топлината).
Въобще - науката е система от знания, събрани и обощени за нас от предците ни, която ни спасява от необходимостта всеки от нас поотделно да преоткрива наново колелото и топлата вода, както правят повечето колеги тук...

Ха отговорете ми сега (не на мен - на себе си) на следния елементарен въпрос: Всяка топлинна машина като ДВГ работи поради разликата в наляганията (температурата) на газа вътре и вън. При ДВГ имаме изгаряне на гориво-въздушната смес, повишаване на температурата и възникване на хиляди атмосфери налягане вътре в цилиндъра и само една атмосфера отвън. Докато при любимата на всички конспиратори тайнствена имплозинонна машина, (скрита от илюминатите от човечеството, за да сложат прът в развитието му), дори налягането вътре да падне до абсолютната нула - разликата с външното (атмосферното) налягане ще бъде само 1 атмосфера... Та колко ефективна ще е тази машина, и колко бъро ще работи тя, в сравнение с ДВГ?

dmitarp:
Никой никога не е твърдял, че максималната ефективност при разлагането на водата е 60 %. Това нещо някой го пусна в този форум, винаги като правило максималната ефективност е теоретичната ефективност.

kall:

--- Цитат на: PyroVeso в Януари 24, 2016, 08:30:23 am ---
Въобще - науката е система от знания...

Докато при любимата на всички конспиратори тайнствена имплозинонна машина, (скрита от илюминатите от човечеството, за да сложат прът в развитието му), дори налягането вътре да падне до абсолютната нула - разликата с външното (атмосферното) налягане ще бъде само 1 атмосфера... Та колко ефективна ще е тази машина, и колко бъро ще работи тя, в сравнение с ДВГ?

--- Край на цитат ---
Две грешки има тук за поправяне- науката не е просто система от знания, а е метод за верификация на тия знания. Не може всичко да се приема на голо доверие. Затова наука е всичко, що се подчинява на научния подход. Другото е... ами просто всичко останало.
Второ, я помисли малко- налягането как спада до абсолютна нула? А как температурата се качва до сто атмосфери?

edin:
И ти не си прав. Науката е нашата представа за нещата, така както ги виждаме и осезаваме, дали непосредствено или с помощ на технология. Това не прави науката меродавна, най-малкото защото, имаме измервания и опит, в съвсем малък диапазон от честоти.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия