Начало > Реални резултати от експериментите
Водата гори + схема
Михаил Кузмов:
Двама достатъчни ли са, или да чакаме да станат трима ? Мощни като ислямска държава !
https://www.youtube.com/watch?v=ys_BD0lyA8o
Това е въпрос към администраторите !
az_skeleta:
Понеже тоя спор за скоростта на светлината се води отдавна, ми е интересно следното: Тая така наречена константа за кой цвят от спектъра се отнася? За червения ли, за виолетовия ли? Или е нещо средно.
Радико:
:) :) :)
az_skeleta
всичката светлина като започнеш от електромагнитното излъчване на трнсформаторите 50 нерца та стигнеш до гама лъчите има все една скорост във вакуум. При наличието на някаква среда са възможни разлики, но във вакуум скоростта е еднаква. на целият спектър. Като предполагам се сещаш, че горепосочената формула на Айнщайн е доста приблизителна въпреки яростта на dmitarp. Просто не мога да се въздържа да не отбележа, че изчисленията по формулата придобиват друг отговор когато се пресмята в английски мили, и трети ако се пресмята в морски мили. Ако е абсолютно вярна възниква естественият въпрос:
Кое извънземно подсказа единицата за дължина да е толкова дълга че да е вярна формулата с цяло число.
GreenHulk:
Тесла, доколкото съм разбрал, не е споделял някои възгледи на Айнщайн. Но от кой от двамата е имало повече полза, преценете сами. И конкретно по темата тук - нека също има конкретика - по поставените от мен по-горе въпроси.
Радико:
--- Цитат ---Смятам че с конкретните отговори на тези въпроси много е вероятно дискусията да мине на друго ниво.
--- Край на цитат ---
GreenHulk знам, че си оптимист, ама да смяташ, че Владо има конкретните отговори на въпросите ти... Трябва да си много по голям оптимист. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия