Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (70/147) > >>

Аtos:
Владо, никой не цели да те компрометира или да се заяжда!
Дай да го видим тоя двигател в действие, не настоявам за "ноу-хау"...
Просто ще ни е интересно на всички да видим твой клип с работещ двигател на вода...без схеми, без обяснения...

dymelsoft:
Владо здравей, използвам случая и твоята тема за да напомня на теб и много членове на този форум неговото основно предназначение, а именно :

--- Цитат ---Форумът е предназначен за споделяне на свободна техническа информация и експерименти в областта на алтернативните енергийни източници.

Форумът е създаден с цел да отговори на необходимостта от съществуването на технически грамотно място в България за обсъждане на алтернативните и възобновяемите източници на енергия, както и за активно експериментиране в тази област. Засягат се популярни науки като екология, физика, силова и сигнална електротехника, CAD софтуер и схемотехника, програмиране, нови физични теории, медицина и др.
--- Край на цитат ---

Моето мнение (ако има някакво значение) е това, че в цялата твоя тема, участието ти се свежда до реклама на твоето изделие за горене на солена вода и реклама на твоята личност, като голям изобретател. Естествено в това няма нищо лошо, но малко се отдалечава от истинската същност на форума. Отговарянето на въпроси от членове на форума, е доста уклончиво от твоя страна. Споделянето на техническа информация, схеми, обяснения, анализи, опит и прочее отсъстват в голяма степен в твоята тема, което като цяло я обезсмисля. Явно си избрал друг път на твоето творение и той е комерсиален. Естествено това си е твое право и никой не може да те вини за това. Ще бъде добре и форума да ти бъде полезен с намиране на потенциални клиенти. Искрено се надявам обаче същите да не се сдобият с поредната непрактична вещ.
"Нещо което прави пламък в чаша с вода :) и струва X пари ".
Това, за което аз бих дал пари с готовност е отоплителна система, която да бъде по ефективна от климатик да речем. Ако ти успееш да ми покажеш /докажеш/, че с твоето "изобретение" можеш при вложен 1KW електрическа мощност да получиш да речем поне 7KW-10KW топлинна мощност, тогава ще те призная за наистина голям изобретател, ще капарирам предварително закупуването от мен на подобна система и даже ще направя всичко възможно това да стане бум на пазара. Всичко останало на този етап е ала-бала и прах в очите. Моля, не го приемай това като заяждане, а по скоро като съвет в каква посока да придвижиш твоите експерименти и бъдещи демонстрации и ако някога решиш, може и да споделиш техническа информация във форума.
Поздрави и успех!

владимир димитров:
 http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=9355.0;attach=39741
http://vbox7.com/play:4e6d260131
https://www.youtube.com/watch?v=4btqb6LXFpg
https://www.youtube.com/watch?v=244-1PXDECw
https://www.indiegogo.com/command_center/watburn-this-invention-will-change-the-world#insights

Казах ви, мога да ви покажа много, но не  е това  начина...

Ще споделя едно съобщение адресирано до мене от колега.

Здравей Владо,

Поздравления за работата ти! Поздравления и за подходът ти към изобретателството изобщо!
Достигнах до убеждението, че конкурирането не е правилния подход за увеличаване на изобилието. Напротив - плодовете от общия труд се концентрират в малък брой хора. Принципът на конкуриране трябва да се замени от принципа на сътрудничество. Така общото изобилие ще се увеличава. В по-философски аспект, концепцията на вземането (като идейна основа на човешкото поведение), трябва да се замени от концепцията на даването. Тъй като, развитието е безкрайно, недостигът изчезва и има достатъчно за всички.

getca:
http://mazeto.net/index.php/topic,8592.msg54401.html#msg54401

Правила на форума:
...
10. Не се допуска търговска реклама в явен или скрит вид.

Дали модератори и администратори са прочели горното, хмм  ??? Ако това правило се спазваше нямаше да четем писанията на caduceus, choby, Владимир Димитров и др. подобни с явна рекламна насоченост. Това е и една от причините форумът да загуби идея и да се превърне в празна говорилня с малки изключения в някои теми.
Само не скачайте, момент...защо дадената тема е говорилня според мен ? Защото се подхвърлят някакви неясни клипове и цифри без никакви обяснения как са получени. Захранващата мощност била 300-500Вт, пламъка бил 2кВт, стига бе...откъде ги взе тия цифри, шото аз не видях никъде свързани уреди за мерене на каквото и да е. Без думи са и бомбастичните приказки за ЕПОХАЛНО ОТКРИТИЕ и подобни. Клипа с чашата вода или каквото е там оставям без коментар, защото това маоже да е някаква опитна постановка, но не и готово изделие за което се искат някакви пари. А, дойдохме си на думата - ПАРИ...и какво общо имат те с идеята на този форум, че не се сещам ?..
Колеги с опит задават вапроси - как, защо и т.н., отговор няма, само подхвърлени линкове и откъслечни изречения. Е, как да стане дискусия г-н Димитров ?.. Приемането на компетентни въпроси към Вас за дразнене може да  се тълкува като липса на познания или нежелание за отговор. И в двата случая би трябвало да спрете да пишете тук.
Ще ми се още да пиша, но се нагледах вече на подобни циркове през изминалите години, та не си струва усилието (тук щях да напиша нещо по-силно). В крайна сметка всеки с мозък, израснал на правилното място би могъл да направи правилната преценка, мда.

Аtos:
Да, Геца, запознати сме с тази точка.
В случая тук не е имало реклама нито в явен, нито в скрит вид - това, човек да се похвали с разработките си не се класифицира като реклама!
Никой не осъжда (и няма право) определен колега, за това, че е избрал комерсиално реализиране на някоя своя разработка.
За това, че липсва конкретика за данни при изложените от Владо клипове, вярно е и точно по този повод са последните ни постове!
Не са нужни подробни схеми или описание!
На мен лично ми стига клип, в който се вижда как се стартира двигател, ползващ вода за гориво и той РАБОТИ (примерно). И при това да се показва консумацията на електричество за момента...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия