Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (33/147) > >>

Иван Димов:
   А какво ще кажете за тази моя схема? Прилагам файл. Много обичам простите схеми. Дроселът L1 ще ограничава тока, а дроселът L2 ще прави пламъка "мазен", т. е. без прекъсвания.

Михаил Кузмов:
Иван Димов ! Да, L1 ще ограничи тока но за сметка на ефективността на синусоидата ! Ако наблюдаваш синусоидата на осцоилоскоп след дросел, ще забележиш че е деформирана ! По стръмен нарастващ фронт, и по полегат падащ ! Защо се случва, е по дълго да обяснявам !
В този смисъл дроселът действа "изглаждащо" ! Зарежда енергия на върха и я разрежда при нула ! Това е причината класическите трансформатори да имат по ниска ефективност от импулсните (загуби) ! Сега по твоята схемата !
Предлагам на напредналите в "ефекта Владимир" да поставят на мястото на L1 неполярен кондензатор поне на 250 в. ! Запомнете всеки 14 мф. пропускат 1А ток ! За това, започнете с по малък капацитет и повишавайте според пламъка ! След L2 поставете електролитен кондензатор към плюс на греца ! Поне  на 400 в./ 400 мф. или друга стойност ! Това вече представлява изглаждане на пулсациите ! В/у кондензатора на празен ход ще имате до 320 в. (според напрежението в мрежата) ! След като пламъка тръгне мерете напрежението в/у електродите (някъде по жиците) ! Токът в цялата верига ще бъде според капацитета на кондензатора ! Включете 8% загуби от греца ! Тогава !! Тока Х напрежението в мрежата ще ви даде входната мощност ! Тока след греца Х напрежението в/у жиците към електродите ще ви даде работещата мощност ! Съпоставяйки двете мощности в %, ще имате представа от ефективността на ЗАХРАНВАНЕТО ! От там нататък, нещата вече са по сложни, за определяне ефективността на пламъка, и съпоставени двете ефективности, къде се намира цялостно процеса ! Мерене, мерене му е майката !
Надявам се да имам време да се включа и аз !
Бъдете здрави !

edin:
Вчера направих схемата с кондензатор 30 микро, но се оказаха малко......или пък аз съм алчен  ;D

владимир димитров:
Кузмов е прав показаната схема е  не ефективна ...
Само не слагайте кондензатор след дросела че нищо не става ...Представете си че захранвате високочестотен генератор...
Напрежението на захранването трябва да е добре филтрирано ,а захранването отделено с дросел от високата честота...опитайте за да се убедите.
Получава се мощен високочестотен дъгов генератор който разгражда водата веднага и я запалва на момента..
Големия капацитет е ниско реактивно R за високата честота без която не става ..
Поздрави и успехи..

PyroVeso:
@Иван Димов
като гледам "схемата" - ми ползвайте правотоков (инверторен) електрожен направо! С регулация на тока, напрежението...

Интересни фойерверки с шоково разлагане на водата и "пламък" от отделения водород, оцветен в жълто от натриевите йони, но за съжаление в това няма нито СЕ нито някаква свръхефективност... просто плазмен фойерверк или (погледнато под друг ъгъл) електрожен с воден електрод + 2-3 химични и физични принципа в него (разлагане на водата, обратно изгаряне на водорода, оцветяване на пламъка от възбудени метални йони...). Приятни забавления!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия