Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (23/147) > >>

Михаил Кузмов:
Не ! Няма причина ! Това е сублимат от натрий, хлор, водород, кислород ! Въздуха е основно азот ! Ако пожелае PyroVeso да се изкаже, дали тази смес може да развие повече от 1000 градуса ?? Аз мисля че, другите съставки пречат на водорода и кислорода, да реагират с пълна сила ! Все пак не съм химик ! Ето един смешен клип ! Без схема за 30 сек. пак подобна работа !

владимир димитров:

--- Цитат на: atos в Септември 02, 2014, 09:44:20 am ---Тук, според мен се измества фокуса на обсъждането.
Въпросът не е дали получаваме повече енергия от вложената, а дали има практическо приложение?
Естествено, че ще е повече от вложената, ако разглеждаме водата като гориво:)
То е все едно при бензиновия двигател, за тока, нужен за искрата на свещите да е изразходвана повече енергия, отколкото ни дава изгорения бензин?
Основният въпрос е:
Дали тук имаме истинско горене или е "насила" предизвикано-само като илюминационен ефект?
За да разглеждаме КПД на подобна система,трябва да я ЗАТВОРИМ!
Тогава (знаейки енергията,съдържаща се в отделения водород) можем да говорим за изчисляване на някакъв КПД!
В противен случай е все едно да си запалим лагерен огън на полето и да се чудим колко КПД има,което е малко идиотска идея (да не се засяга никой)!
Ако впрегнем този огън в затворена система - на камина,захранваща парно например, вече можем да говорим за усвоена топлина и КПД!
Голямото предимство в случая, би било евтиното гориво - толкоз!И е безпредметно да се търси СЕ тук, няма я:)

Като начало, Владо, бих ти препоръчал да помислиш за самоподдържане на водното горене-без допълнителни енергийни източници(освен за пусков момент).Оттам - нататък вече следва само усъвършенстване...
--- Край на цитат ---

Atos добро мислене относно ДВГ-то с вода . Защо не се пробваш?
Двигателятще затвори кръгът с най-малко загуби.. - имай в предвид, че буталото извършва два хода с един импулс (от долна до горна и от горна до долна точка.
Голяма част от енергията идва от водата..
Двигателя се разглежда като електро-воден,както бензиновия е електро-бензинов (който харчи също не малко ток) ..
Не случайно показвам дъгата от импулса (имаме две последователни дъги по които тече еднакъв ток за момент),при втората имаме взрив,това е енергията отделена от водата + енергията за дъгата.

владимир димитров:
Искате схемата на 100 ватовия пламък ама ще почакате :D имам и друга работа задължения и т.н..
Темата се следи от много хора повечето от тях заслужават да имат схемата и да знаят истината...  това са единствените ми мотиви.
След това пускам всичко по чужди форуми и тубета..така че да не сънуват просо някои колеги тука ;D

П.П
Даването има мярка искането няма край...

Аtos:

--- Цитат на: владимир димитров в Септември 02, 2014, 07:08:34 pm ---Не случайно показвам дъгата от импулса (имаме две последователни дъги по които тече еднакъв ток за момент ),при втората имаме взрив,това е енергията отделена от водата + енергията за дъгата.

--- Край на цитат ---
Ок, де!
Като е енергията отделена от водата + енергията за дъгата, прекъсваш ли по-нататък външния енергоизточник и то така, че процесът да не спира?Това не разбрах?
Иначе и аз на времето съм учил подводно заваряване,там също има и дъга и се ползва кислорода от водата и т.н...но дотам.

--- Цитат на: владимир димитров в Септември 02, 2014, 07:08:34 pm ---Двигателя ще затвори кръгът с най малко загуби.. -имай в предвид че буталото извършва два хода с един импулс (от долна до горна и от горна до долна точка.
Голяма част от енергията идва от водата..

--- Край на цитат ---
Коя енергия,как я използваш?
Къде е това бутало?Дай да го видим, че да има над какво да умуваме по-нататък?

владимир димитров:
Имаш схема на двигателя (която смятам не те затруднява)..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия