Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (65/103) > >>

Аtos:
Хипарх, не съм женен за Луната, бе...може и за Марс да говорим ;D
Разгледах снимките на Damian Peach, впечатляващи са, но...ми се ще да видя по-подробни (око насита няма).
В Гугълеарт като влезеш и чукнеш на "Марс", ти се появява...пак лунната повърхност, какво толкова крият тези хора - не знам?
Да не би да разберем, че Марс в миналото е бил обитаем ли? Че "това го знае всяко хлапе" :D Както и че Венера е била един вид "авантпост" към подстъпите за Земята...
Значи...преди много години съм се чудил, четейки "Махабхарата", примерно, на фрази " ...прочу се той по цялата земя и даже в трите свята...", не можех да схвана, кои са тези три свята?
Сега е ясно, че древните са приложили тераформиране и на трите планети, като главен критерий е бил - гравитация, която не убива и температурни разлики, които една екзосистема под формата на атмосфера + екосистема може да регулира в благоприятни граници, стига да е специфично изработена за съответната планета.

hyparh:
И ти си намираш интересни четива :) Аз в момента съм на "Опушеният бог" (на английски) - книга-разказ, подобно на "Etidorhpa".
Сега поразгледах някои марсиански снимки и попаднах на такива от 90-те, където северната полярна шапка е доста "свита" и се забелязват допълнителни подробности в релефа, които иначе остават скрити от лед и облаци/мъгли. Доста... съмнителен изглежда полюсът ;D
От това което чета, стигам до изводът, че всички планети са годни за живот в тяхната вътрешност. Може да се приложи и тераформиране, за да стане повърхността обитаема, но това е по-скоро излишно усложнение при положение, че присъстват огромни годни за живот площи във вътрешността.

MTM:
hyparh колко пари струва твоя телескоп?

hyparh:
В България Celestron C8 XLT се продава за 1411$ от този сайт: http://telescope.bg/bg_celestron/opticaltubes.html
(линка води директно към оптическите тръби)

Моята тръба я поръчах от чужбина за около 850$ и като сложиш 20% ДДС на митницата (+ някои дребни такси), както и парите за транспорт, пак излезе по-евтино от тези на Андромеда.

Но само телескопа няма да ти върши работа, защото трябва да има на какво да стои така, че да е удобно за наблюдения и снимки. Аз използвам автоматизирана GoTo монтировка NEQ6 Pro, която тогава струваше около 1600лв.

Монохромната планетарна камера Basler Ace е към 700лв и още 200-300лв за допълнителни аксесоари като окуляри, барлоу лещи и цветни филтри.

Като му теглиш чертата, всичко излиза малко над 4000лв. - като за една колица... Но пък кефа е голям :)

caduceus:
Хипарх
Работата с Марс не само е съмнителна, ами направо си има отвор  :)
Измерих енергетиката там и встрани и има голяма разлика. Който иска, нека си  свали снимката, да я уголеми на почти цял екран и да пипне с показалеца на лявата си ръка на мястото с дупката на полюса, а после встрани от нея. Прави се със свити останали пръсти и задържане от поне десетина секунди, защото трябва време за повечето хора да усетят как тече енергията през пръста в ръката. Ясно се вижда разликата...
Това естествено при някой няма да се получи, но при повечето хора става. Въпрос на чувствителност, не на акъл или образование  :)
Поздрави!
ПП
Лек исторически преглед за по-земните неща в областта
http://drevnite.com/vhod-v-kuhata-zemya/

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия