Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (63/103) > >>

Радико:
atos
И кога точно ти провери това по експериментален път. Или поне да знаеш кога и кой физик го е проверил. Защото знаеш ли, до тук, за последните около 3000 години говоря.
АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ научни твърдения приети на доверие са се оказали ПОГРЕШНИ
както и това.
Та къв викаш беше експеримента за доказванто. Щот или съм го забравил или съм бил озбягал от този час като ученик.
Експеримнта за доказване на моята теза обаче съм го правил нееднократно.
Разбираш ли АЗ ЛИЧНО СЪМ ЕКСПЕРИМЕНТИРАЛ. ти можеш ли да заявиш същото.

Аtos:
Разкажи за експеримента си, Радико, с удоволствие ще го прочета?
Да, Юлиане, за гредата е така, но ако я съпоставиш с косм. тяло около 500 000 пъти по-масивно от Земята, пак няма да има разлика.
То, като се замислиш..греда, дълга " 50 000 км." и успоредно на Земята да я поставиш (даже ще е по-скоро като тангента), пак няма как да се формулира чрез тежест, камо ли център на тежестта, понеже или ще залепне за земната повърхност, като сегмент, или ако е права (идеално твърдо тяло), гравитацията в двата и края ще действа в съвсем различни посоки! 
Но ако си играем с мащаба по този начин, би следвало да можем да сведем експеримента на постановката и до...обикновен, малък магнит?
Само че там, едва ли бихме успели да измерим нещо като разлика...

Аtos:
Така, отварям нарочно нов пост!
Да помислим върху тази постановка:
1.Имаме магнит и стоманена пръчка!
Дали постановката за "гирата"/релсата ще важи при нея? В по-близкия край на пръчката дали ще има по-силно привличане отколкото в далечния и край (след като е установено, че магнетизмът се предава в стоманата до края и)?
2.Кой установи, че гравитацията не се предава също до края на масата със същата сила (при хомогенно плътни тела) подобно на магнетизма? Или на никой до сега не му е хрумвало изобщо да си зададе този въпрос?
Как мислите?

И още - дали няма "поляризация" на гравитацията при особено дълги тела, подобно на магнетизма?

Радико:
Точка номер две е много трудно проверима но звучи напълно логично поради което ми се струва голяма вероятността отговорът да е "да" Може би е възможно да бъде косвено засечен при космически наблюдения.

Михаил Кузмов:
Най после вкара термина 'тяло', в разсъжденията си atos. Сега ако прибавиш и 'плътност', може повече да ти светне! Защото твърдото тяло, може да бъде с различна плътност в различни участъци.
Тогава прочети втори цитат от стр. 3 отговор #306.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия