Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (52/103) > >>

juliang:

--- Цитат на: atos в Юни 20, 2018, 10:46:01 pm ---Не може да се знае - никой, когото познавам не е бил там :D
Затова разискваме вероятности...

--- Край на цитат ---

Е, поне двама от пишещите тук са виждали кухината, ако се вярва на думите им, макар и "дистанционно"... а такъв научен подход не трябва да се отхвърля с лека ръка.

Момчета, на мен лично вече ми е смешно. Това Жул Верн, това Айзък Азимов ... са дилетанти някакви в сравнение с нещата които се пишат тук.

Аtos:
Може да ти е смешно, но Жул Верн има удивителни попадения!
Според мен е имал достъп до времева информация по един или друг начин, ако щеш - да е сънувал някои неща, това не отменя фактите!
Забележи - не твърдя, че го е осъзнавал даже, това не знаем.

mind:

--- Цитат на: atos в Юни 20, 2018, 09:02:15 pm ---"Център на тежестта" и "център на масата" е едно и също!
Ако мислиш, че са различни понятия - обоснови се?

--- Край на цитат ---
Нали разбираш, че център на тегло, отнасящо се за тяло в безтегловност, звучи някак алогично.

Ще бъда много, много краен в примера (картинката).
Като се има в предвид, че гравитацията отслабва по височина, тази картинка може да я сложим вертикално и съотнесена към геометрията и размерите на Луната, не е изключено да има изместен център на тежестта, но на масата не.

Maistora52:
При цялото ми уважение, но приказките за обитаеми подземни кухини, за долен свят, за горен свят, за вътрешни слънца и прочие е чисто плагиатстване от "Български народни приказки"
https://chitanka.info/text/29393-junakyt-shto-bozal-dvadeset-i-pet-godini

" И той начаса домъкнал планините с мустаците си и ги изтъркалял в дупката.

— Вържете ме сега, братя, през кръста и ме спуснете надолу — рекъл момъкът. — Заклатя ли въжето, спускайте още по-надолу.

Юнаците го вързали и го спускали, спускали, докато момъкът стъпил на долната земя — понеже под морето имало друга земя. Там той видял три много хубави девойки, които седели и плачели. Пред най-голямата стоял стан, който сам тъчал. По-малката държала гергеф, който сам се извезвал, край най-малката пък сновели позлатени пиленца, а тя греела от хубост като слънце.

— Защо плачете, момичета? — попитал ги юнакът.

— Как да не плачем, момко! — отвърнали девойките. — Нашият баща много пъти се изкачваше на горната земя, но пак се връщаше, а сега се качи и не се върна. "
...
"Там има два овена - бял и черен. Паднеш ли върху черния, той ще те отнесе на долната земя. Паднеш ли на белия, той ще те изнесе на белия свят.
...
Тогава земята се разтворила, най-малкият брат пропаднал и възседнал черния овен. Той го понесъл още по-надолу, към долната земя, хвърлил го там и изчезнал. Клетият момък тръгнал накъдето му видят очите. Скоро стигнал до една къщурка накрая на един голям град. В къщурката живеела бабичка, която никого си нямала и го взела да преспи при нея. За вечеря бабичката почнала да меси хляб, но вместо вода, месела го със сълзи:
- Защо плачеш, бабо? Защо месиш хляба със сълзите си? - свило се сърцето на добрия момък.
- Как да не плача, сине. Змей-суховей се е заселил наоколо, не ни дава вода да си налеем, ако не му дадем да изяде някое момиче. Аз имах шест дъщери. Давах, давах - издавах се, нито една не ми остана. Змеят вече цяла година не е пускал водата. Днес царят изпрати дъщеря си - да я глътне змеят, да се насити, да отвори реките. Утре ще имаме вода."
...

Имаме си даже и Карта-Пътеводзител http://mazeto.net/index.php/topic,9183.msg94514.html#msg94514
...
Наскоро ми попаднаха и записките от ИНТРЕВЮ с ВЛЕЧУГОПОДОБЕН  обитател от Долния свят... Уникално! - точно като СЪНОВИДЕНИЕ! - всичко си имат, отглеждат си растения, животни и отдавна са построили Комунизма!
Остава да подпишем Договор за Мирно Съвместно Съществуване и да ги помолим да дойдат да ни оправят "Новия Световен Ред".

Maistora52:
Да не говорим за Трилогията на Данте Алигиери от 13 век... "Ад, Чистилище, Рай"... и Кръгове, кръгове - Девет надолу и Седем нагоре...
Само не става ясно кой и как ги изброи!
...
Много, ама с много компромиси бих приел нещо подобно, ако изходим от Теорията за Фракталните Клъстери, и не си въобразяваме Светове и Кръгове, които просто така - линейно - са наредени един над друг, и като тръгнем право напред и извървим през цялата Вселена, ще се окажем ПАК НА СЪЩОТО МЯСТО ОТ КОЕТО СМЕ ТРЪГНАЛИ!
И като казвам "същото" имам пред вид - "безмозъчно"!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия