Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Космология
merlinbg:
--- Цитат на: atos в Юни 18, 2018, 10:51:49 pm ---Сега, по въпроса за прословутия клип!
На забавен кадър се вижда как парчетата се откъсват постепенно от периферията към центъра и обратно! При това положение няма как да не се завъртят - практически едната им страна е вече откъсната, а другата - още закрепена, макар и за части от секундата!
Прегледайте клипа на бавен кадър от 6:03. Ще видите как това парче (и още няколко) не се въртят, а отлитат праволинейно, понеже са се откъснали едновременно от всичките си краища! Аз го гледах на 25% скорост.
--- Край на цитат ---
Прегледах го много внимателно няколко пъти и видях това:
Мисля, че все пак ТО (парчето) се върти.
Аtos:
Проследи го след като се е откъснало, в момента на полет, първата снимка е от преди това! И пак няма гаранция, че се е откъснало едновременно от всички страни, но разликата му с другите парчета е осезаема, нали?
Аtos:
--- Цитат на: Иван Димов в Юни 18, 2018, 11:47:54 pm --- Може да я променя само по посока.
--- Край на цитат ---
Именно - от кръгова - в права линия.
--- Цитат на: Иван Димов в Юни 18, 2018, 11:47:54 pm --- За да се промени нечия скорост трябва да има въздействие на някаква сила. Като изключим гравитацията, изключваме силите и Луната остава сама на себе си.
--- Край на цитат ---
Е, изключване на силите не е ли въздействие на някаква сила? "Луната остава сама на себе си" означава, че ще се движи праволинейно и без въртене!
--- Цитат на: Иван Димов в Юни 18, 2018, 11:47:54 pm --- Даже при нейното въртене около собствената си ос, отделните нейни маси си обменят импулс понеже абсолютните им скорости периодично варират от минимална до максимална стойност
--- Край на цитат ---
Това вече е глупост! Въртене около собствена ос Луната няма!
--- Цитат на: atos в Юни 18, 2018, 11:27:50 pm ---
Това завъртане е валидно само при тела, свързани едно с друго чрез материя. Тогава, в момента на откъсването винаги по-бързата част изпреварва другата, макар и за хилядни от секундата и по този начин става камшичния ефект - завъртане.
--- Край на цитат ---
Завъртането ще е в същата посока, (не в обратна) защото докато не се е откъснала изцяло, все още важи твоята постановка за различните скорости, все още не е престанало кръговото движение.
tobo1:
Иван Димов, ако разбирам правилно Атос, той говори за следната последователност на събития.
1. Земя и Луна се движат заедно (свързани чрез гравитация) и Земята с въртенето си движи и Луната (като часовникова стрелка с Луната на върха и)
2. Земята се маха от схемата. Няма движение. (Часовника който движи стрелката е спрял. Даже го няма.)
Атос говори за силите в точка 2.
Няма часовник, няма стрелка, няма движение.
От тук нятатък следват интерпретации на някакви остатъчни инертни движения, но те не са свързани с Земята вече.
Атос така ли е, или внасям допълнително объркване в дискусията?
Откъде е информацията ти ако не е тайна, за цялата тази сага с движението на луната?
И поздравления за логическата издържаност и търпението да я обясниш.
Отначало и на мен ми подейства щокиращо твърдението че не се върти (сама), защото приемах априори наизустено правило от някогашното образование, но сега не виждам грешки в твоята теза.
Аtos:
Мисля, че си ме разбрал правилно.
Споровете са дали този "връх" на стрелката ще се завърти около себе си, ако се изстреля по тангентата от инерцията си...
Информацията е от анализ предимно...
Ако върхът на стрелката е остър и има забодена...ябълка на него, при рязко изстрелване чрез спиране, ябълката ще се завърти около себе си, политайки във въздуха, но ако не е имала механична връзка със стрелката, а гравитационна - няма да се върти.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия