Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Космология
Ksurnev:
"Поне през 1972-ра година, филмовата техника е далеч по-добра."
Да, ама, 1. слънчевата и космическата радиация скапват лентите, 2 При минус нам-колко си градуса смазката на механиките на кинокамерите какво става? 3. всички филми на Луната са правени с баба ламба, 4. малък брой редове на тв записа, за да е лека камерата, макар и черно-бяла.
За това тези филми нямат качеството, което искате. Даже имам усещането, че флмите са SSTV.
Аtos:
--- Цитат на: Иван Димов в Юни 18, 2018, 09:30:07 pm ---С известно приближение системата Земя-Луна може да я разглеждаме като едно цяло твърдо тяло. По същия начин може да разглеждаме и грамофонната плоча в момента на счупването.
--- Край на цитат ---
Може бе, може...разглеждай там както и каквото си измислиш, че може...аз самият заприличах на грамофонна плоча вече...
Аtos:
Като се преборих с първоначалните си пориви (което малцина от вас владеят)...колкото и шокиращо да звучи, МТМ е прав до известна степен!
--- Цитат на: MTM в Юни 18, 2018, 08:48:24 pm --- Ако експеримента се направи в космоса, на точното разстояние, при тези обороти, диска няма да се счупи.
--- Край на цитат ---
Гравитацията създава дисбаланс в силите, което води до по-бърза умора и разрушаване на материала на диска...една (така да се каже) "вертикална ексцентричност" на ниво сила, не на ниво маса.
mind:
atos, първо център на масата си го дал, като условие, после аз съм ти го "болтнал" в цитата и ако отговора е този:
--- Цитат на: atos в Юни 18, 2018, 05:03:40 pm --- Не можеш да я насочиш/ориентираш както си искаш, няма начин без допълнително въздействие!
--- Край на цитат ---
...сори, но стигам до извода, че не знаеш какво е център на масата.
Само да не се бъркаш, че като си вързал релсата по средата си я вързал за центъра на масата, щото си е точка и
практически е трудно изпълнимо.
Нека сменим релсата с една идеално балансирана велосипедна капла, която ще въртим в хоризонтална равнина.
Избираме си две срещуположни спици и ги боядисаме. Сега кажи коя спица ще ми "бяга", че се налага да и въздействам.
--- Цитат на: atos в Юни 18, 2018, 05:03:40 pm ---Когато изчезнат червените вектори (гравитацията), изчезват и резултантните (сините), а черните стават равни!
--- Край на цитат ---
Малеее....Луната също има маса, респективно и център на масата. Вектор на каква да е сила тръгва оттам!
И какво общо има гравитацията с периферната скорост? Ако ротирам една съчма във въздуха, ще си промени ли вектора на гравитацията?
Аtos:
--- Цитат на: mind в Юни 18, 2018, 10:00:25 pm ---
Само да не се бъркаш, че като си вързал релсата по средата си я вързал за центъра на масата, щото си е точка и
практически е трудно изпълнимо.
--- Край на цитат ---
На гравитацията не и пука дали за теб е трудно изпълнимо!
--- Цитат на: mind в Юни 18, 2018, 10:00:25 pm ---Ако ротирам една съчма във въздуха, ще си промени ли вектора на гравитацията?
--- Край на цитат ---
Да, ако геометричният и център не съвпада с този на масата и, постоянно ще се променя векторът! Движението, което ще придобие такава съчма се нарича ексцентрично (записвай си).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия