Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (133/170) > >>

PyroVeso:
Руслан и Роман използват главно схеми на Кухтецкий.
И аз копам по въпроса от доста време, за съжаление - засега без особен успех...

mito_kupona:

--- Цитат на: tsurko в Януари 19, 2016, 10:53:49 pm ---Решил съм да правя схемата която съм прикачил, но преди да я направя имам няколко въпроса.
1? Ключът S1 какъв трябва да е ? Според мен е превключвател с три положения, за да се избира ръчно с какво направление да е импулса.
2? На отбелязаното кръгче отгоре в ляво, там трябва да се зададе главния начален импулс, които да се управлява ?
3? тл494 каква им е ролята в схемата малко не ми е ясна? 

--- Край на цитат ---
     Първо преръивател за качер няма, качера е съвсъм друга бира, той работи в резонанс със самовъзбуждане, като честотата зависи от индуктивността на повишаващата бобина, от транзистора и т.н.....
     Преръивател се използва в ТРАНСФОРМАТОРА НА ТЕСЛА ЗА ВЪЗБУЖДАНЕ НА ИНДУКТОРА И ОТ ТАМ НА ПОВИШАВАЩАТА БОБИНА.
     Схемата, която си качил работи по следния начин: с двете логики 7400 е направен ГУН „генератор управляван с напрежение“, най вероятно  с честота от 20 херца до 5-7 килохерца, който се стартира с външен импулс, точка х1 или, как е отбелязано там на схемата. На този генератор може да се регулира, както честотата, така и ширината на импулсите, скважност, както казват руснаците.
     Със ТЛ494 е направен високочестотен генератор до, около 300-350 килохерца също с възможност за регулиране на честотата и на ширината на импулса. Сигналите от двата генератора се смесват и се получава модулиран сигнал, като импулсите на високочестотния генератор, са вътре в импулсите на нисокочестотния генератор. Следва драйвер, крайния мощен транзистор, индуктор и кондензатори, което е резонансен контур, на който резонансната честота трябва да отговаря на честотата на високочестотния генератор. С ключа S1 се избира полярноста на импулсите.
    Правил съм подобна схема на Роман и работи перфектно.

lz1jer:
   Благодарим за схемата HristoDimovHristov!

От Автора:

--- Цитат ---За все хорошее нужно платить. Хотя бы символически. Если человек не готов пожертвовать даже рублем, значит БТГ ему точно не нужен. И уж тем более он не сможет собрать даже детекторный приемник.
--- Край на цитат ---

Парите на Вас или на Автора да ги изпращаме?

prp:
Христо копи пейства стотици схеми за съжаление нито една работеща.

GMG:
   Много се е завишила цената... от рубла до лев   ::)
Може би заради превода  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия