Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
nedd13:
--- Цитат на: Иван Димов в Февруари 16, 2015, 11:54:16 am --- Ако се удря на всеки полупериод, то тесните импулси трябва да се редуват - ако на единия полупериод е положителен тесен стряскащ импулс, то на другия полупериод той трябва да е отрицателен.
--- Край на цитат ---
Точно.
milintron:
--- Цитат на: GMG в Февруари 15, 2015, 05:05:46 pm --- Това няма да го коментирам ;D
Вие спите ли? Или само четете и лъскате... клавира!
Узна се вече, че 2Х10 метра жица отговаря на дадена честота!
Няма ли толкоз двама екшъни да пробват или всичкия форум е
бутафория от всякъде? Наистина се замислям... честно!
--- Край на цитат ---
Колега, надявам се че бирата около Трифона,не се отразява на работата ти !
Пишеш за дължина на проводник, тоест дължина на вълна !
Не разбирам !
Би ли обяснил? За каква вълна става въпрос, и какво правиш със нея ?
nedd13:
На една и съща бобина са ми и синуса и импулсите.На 12 волтова навивка синуса е 12 V. Импулсите стигат до 150 V. Няма нужда от по-високо напрежение. Честотата задължително трябва да може да се регулира в определени граници. Не искам да обърквам никого , това което съм сътворил няма общо с Капанадзе и Руслан. При мен има сърцевина .Но Руслан е на прав път ,явно му дават информация отнякъде. Малко се бърка с мястото на импулса засега.
dymelsoft:
nedd13, какво означава "12 волтова навивка" ? Може ли малко по-подробен коментар и ако е възможно схема на опитната установка която реализираш, ако желаеш разбира се. Как определи че някаква навивка е 12 волтова ? Как подаваш тази синусоида и импулси - от какви генератори. Какви са параметрите на сигналите освен амлитуда, каква честота евентуално снимка от осцилоскоп и т.н.
nedd13:
Основният трансформатор в генератора е с ламели и лесно се определя 12 волтовата навивка. Синусоидата все още ми е с емитерен повторител, но това не е правилното решение. Много транзистори заминаха. За генератора на импулси използвам закъснението от няколко врати на 4069.А момчето което прави платките на Руслан има добро генераторче на 150V. Честотата ми е ниска - от 300 Hz до 800 Hz.
И Аtos е страшно прав за взрива.
Публикувана от: atos
"Който от вас не е имал при опитите си подобни случаи - не се е доближавал до СЕ!
Целта е да се овладее процеса, това се оказва по-трудно, отколкото да се предизвика, прав ли съм до тук?"
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия