Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
Аtos:
Добре де, а ако разгледаме нещата преди да затворим веригата?
Следва да имаме напрежение, но още нямаме ток. По тази логика няма да имаме още движение (удар, вълна), защото се приема, че токът е "насочено движение на електрони". Но ако въпросният "удар" е напрежение, кое е вярното?
Какво е напрежението ?
Аз не мога да намеря достатъчно обяснение в учебниците, че да стане категорично ясно.
Струва ми се много примитивно обяснено...
Някой да ме светне?
Радико:
Все още никой не може да те светне за две неща: Какво точно представлява електрическото напрежение и какво представлява гравитацията. Всичко обяснения на двете явления се свеждат до изброяване на техните следствия или позоваване на писанията на други люде, които пак изброяват следствията на тази явления. След малко ще се убедиш, че съм прав: Още първият който ще се опита да обясни колко не съм прав, ще посочи като доказателство някакво действие на тези явления, но не и нещо от което е видна природата им.
Аtos:
Ако допуснем, че си прав, следва, че не бива да разглеждаме електричеството, като нещо, на което са ни известни ВСИЧКИТЕ му свойства и характеристики?
В този ред на мисли, познатите ни закони би следвало да важат само в ограничения от нас самите (или наложен ни) начин на използването му, нали така?
Което навежда на логичното заключение, че има и други, неизследвани страни, така ли е?
Оттам пък следва, че не бива да отричаме с лека ръка теории и практики (с които не сме запознати) изложени от колеги, защото могат да се окажат верни!
Радико:
--- Цитат ---Оттам пък следва, че не бива да отричаме с лека ръка теории и практики (с които не сме запознати) изложени от колеги, защото могат да се окажат верни!
--- Край на цитат ---
Да точно така е, когато колега излага теория или проект за нещо, което излиза извън познатите ни закони е точно така. Но когато някой се опитва да ни убеди в работоспособността на устройство, в нарушение на познатите ни Емпирично изведени и доказани закони (какъвто е случая с ротовертера примерно), това трябва да се изключва моментално, защото на практика единственото което постига е да отклони вниманието и усилието на хората от други наистина перспективни идеи.
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Февруари 03, 2015, 03:20:32 pm ---Но когато някой се опитва да ни убеди в работоспособността на устройство, в нарушение на познатите ни Емпирично изведени и доказани закони (какъвто е случая с ротовертера примерно), това трябва да се изключва моментално...
--- Край на цитат ---
Не е така, може все пак този "някой" да е открил неописани, непознати процеси за нас във вече "емпирично доказан модел". Нека да не заклеймяваме, както и да не бъдем лековерни. Баланс!
Хайде да не разводняваме повече темата и да я оставим на реално работещите по нея:)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия