Автор Тема: генераторът на Руслан Кулабухов  (Прочетена 602821 пъти)

Неактивен tod

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 34
  • икономия на ток
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #45 -: Октомври 14, 2014, 02:15:30 am »
За Руслан искам да кажа, че наистина не знае как работи системата, иначе отдавна би получил големите мощности!
Просто случайно е получил малко над 100% КПД. mito_kupona извинявай че ти давам акъли както се вика, но според мен в твоята схема трябва да спазваш топологията на Руслан. Също така както той казва заземяването е много важно и според мен от всичките елементи трябва да се даде на късо с минимално къси проводници и към земя! Защото е възможно да изчезва част от мощността там. Общо взето трябва да се строи като стандартно импулсно захранване! Трябва също да се навържат всички елементи заедно със самозахранването /както точно той го е показал/ и тогава да се пробва да се настройват бобините. Така може да се следи и каква част от мощността не ти достига! Основната идея е че трябва да се застави да потече огромен ток към земя /като антена/ и чак тогава ще се получи самозахранване. Индуктора също така при теб е различен от този на Руслан. Какъв звън се получава при тебе на индуктора? При него както го показа е просто невероятен!
« Последна редакция: Октомври 14, 2014, 08:50:48 pm от Maistora52 »

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 671
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #46 -: Октомври 14, 2014, 03:21:15 am »
За Руслан искам да кажа, че наистина не знае как работи системата, иначе отдавна би получил големите мощности!
Просто случайно е получил малко над 100% КПД. mito_kupona извинявай че ти давам акъли както се вика, но според мен в твоята схема трябва да спазваш топологията на Руслан. Също така както той казва заземяването е много важно и според мен от всичките елементи трябва да се даде на късо с минимално къси проводници и към земя! Защото е възможно да изчезва част от мощността там. Общо взето трябва да се строи като стандартно импулсно захранване! Трябва също да се навържат всички елементи заедно със самозахранването /както точно той го е показал/ и тогава да се пробва да се настройват бобините. Така може да се следи и каква част от мощнтостта не ти достига! Основната идея е че трябва да се застави да потече огромен ток към земя /като антена/ и чак тогава ще се получи самозахранване. Индуктора също така при теб е различен от този на Руслан. Какъв звън се получава при тебе на индуктора? При него както го показа е просто невероятен!
    Стремя се да спазвам всички препоръки на Руслан, доколкото ми е възможно. Навил съм ,гранатата и индуктора с проводник 4мм2, защото такъв имах, а това според мен не е от значение стига да се спазят другите препоръки за резонансните честоти на бобините, за дължината на проводниците и т.н. Гранатата съм я навил 36 метра проводник, следва индуктора с 18 метра и антената ми е два метра, кратна е и на двете бобини. Имам съмнения, че индуктора не е с дължина на проводника, на половината на проводника на гранатата, а е една четвърт, затова при мен така изглежда индуктора. Но ще пробвам така, пък после ще го преправям, ако се наложи. Друго, което съм забелязал при устройствата на Капанадзе е, че той не използва многожилни проводници, което спред мен също е от значение. Веднага се мотивирам, представи си арматурно желязо 10мм2  опънато на 100 метра дължина и до него стомамемо многожилно въже пак опънато на 100 метра, ако чукнеш с някакъв метален предмет по арматурното желязо в единия край, човека на другия край веднага ще чуе звука от удара, а ако чукнеш по многожилното въже ще се чуе много слаб звук или няма да се чуе нищо. Двете въжета просто, са поставени на земята без да, са изпънати. Та в този ред на мисли мисля, че е по-добре да се изпозват едножилни проводници, все пак тук имаме вълнови процеси, както и звука също е вълна, която се разпространява различно в различни среди.
   Друго нещо, Руслан никъде не споменава за някаква надеждна високоволтова изолация между гранатата и индуктора, но аз мисля, че тя просто е задължителна. Преди време бях напипал някакъв подобен ефект, даже имам клипове с него в тубата, та там, когато има пробив между двете бобини, ефекта изчезва. Това го споделям, защото, когато се включи качера по всички метални части и крайща на проводници бие ток, яко. Така, че правилното заземление е задължително.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 775
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #47 -: Октомври 15, 2014, 07:17:56 pm »
Здравейте колеги,
Виждам колегата mito_kupona е див ентусиаст. Навива 20 пъти бобината и развива. Малко сметки и теория ще намали броя на навиванията.
Както обясних трябва стояща скаларна електромагнитна вълна. Може да възникне в дълга линия даже в дросел. Много често възниква стояща електромагнитна вълна, познава се по електромагнитното излъчване. На помощ идва дип-метър. Както обясних ползвам феритна антена за детектор, напречно детектира електромагнитни вълни, надлъжно детектира скаларни електромагнитни вълни. Резонанса се отчита по дип-метъра.
Коментари по схемата и експерименти когато пусна схема от опити, които имам и ще я сравним с Руслан.   
« Последна редакция: Октомври 15, 2014, 11:20:22 pm от atos »

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 035
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #48 -: Октомври 16, 2014, 10:15:05 am »
цитат на TOMOTO
Цитат
www.liveinternet.ru/users/edward_lee/
Четете малко батки и не се подигравайте с бачкащите хора

TOMOTO, дай друга информация, че този сайт не се отваря.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 775
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #49 -: Октомври 18, 2014, 01:42:56 am »
Здравейте,
Прикачвам три елементарни схеми на генератори с фазова бифилярна бобина патент на Тесла "бобина за електромагнити". Същата бобина е възбуждаща при Руслан.
При лампите след около една минута работа се получи имплозивно взривяване на лампа Л1, изгаряне на диод Д1 и прекъсване на захранването 220В от захранващ предпазител 25А. Явно трябва се добави ограничаващ резистор във верига на първа решетка на лампа Л1(означена със син цвят на схемата). Късовълновата мощност (В.Ч. енергия) смятам на около 720 Вт., резонансна честота около 250 кХц. Около бобината имам надлъжни електромагнитни вълни, отчетени с феритна антена и дип-метър. Амплитудата е значително по-голяма от напречните електромагнитни вълни, отчетени от същия дип-метър.   
П.П. Схемата с един транзистор я използвам за универсална терапия до 5 минути на сеанс и после почивка на пациент. За животни не съм пробвал процедурата.
« Последна редакция: Октомври 18, 2014, 01:58:20 am от mi68 »

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 035
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #50 -: Октомври 18, 2014, 12:59:02 pm »
   Ако някой е в състояние и има желание, нека конвертира файла на mi68 от doc формат в някакъв друг (примерно jpg или pdf), защото не се отваря.
...
Братко, Иване, така можеш ли да ги видиш?
М52
« Последна редакция: Октомври 18, 2014, 01:38:54 pm от Maistora52 »

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 035
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #51 -: Октомври 18, 2014, 02:04:53 pm »
   Така вече е добре, благодаря Майсторе. Интересно, че моят windows 98SE не може да отваря Word 97.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 775
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #52 -: Октомври 18, 2014, 05:22:21 pm »
Здравейте,
   Започнах със схемата с един транзистор. Транзисторът 2Т9139 е средномощен. Установявам ток на покой 0,1А=100мА. Това се оказа не практично. Двете бобини са еквивалентни на паралелен трептящ кръг, при него имаме токов резонанс. За висок качествен фактор ни трябва голяма индуктивност и малък капацитет. От тук имам голямо вълново съпротивление изчислено на 5 килоома. При захранване от 12 В имам около 2 милиампера ток през бобината с резонасна честота, мощност около 12 миливата, така че ток на покой от 100мА е ненужен, базовият резистор може да е 470 килоома. Качественият фактор е около 10 и имам 120миливата в.ч. енергия.
   Количеството води до качество и затова увеличиш захранването на 610В като удвоявам мрежово напрежение 220В. Тъй като навих само веднъж бобината, нагаждам електрониката. Не ползвам комбинирана лампа триод-пентод, защото на лампа ЕL81 анода е на качулка и липсват пробиви в цокала. За това ползвам две еднотипни лампи като лампа Л1 е натоварената, работеща в схема обща решетка/обща база/ с отлични честотни характеристики, а лампа Л2 е в схема катоден повторител/емитерен повторител/ с голямо входно съпротивление и добри честотни характеристики.
  При Руслан се вижда веднага един конструктивен дефект, ниското захранващо напрежение 12-24В.   При това напрежение, трябват сложни конструкции за повишаване на захранването на възбудителната намотка, даже добавка на качер. Не съм фен на тези усложнения, но всеки има право на своя гледна точка.
Не съм уточнил с кондензатор или безиндуктивна бифилярка е по-удачно свалянето на електрическата енергия от скаларната електромагнитна вълна. При Капанадзе се ползва кожух, даже от диелектрик-аквариум. 
  Правих опити със същата конструкция на бобината да получа електрическа енергия, но не постигнах добри резултати, трудно се настройваше резонанса, по-просто е приемника да е апериодичен, в лицето на бифилярка, при схемата на Руслан. Това становище е защото резонансната бобина трудно се настройва. В процеса на изследване, че резонанса лесно се настройва от съпротивлението на консуматора. Излиза, резонансната бобина е за константен товар, това условие иска прецизна настройка, явно е с нестабилни резултати.
« Последна редакция: Октомври 19, 2014, 06:36:31 am от Maistora52 »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 817
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #53 -: Октомври 18, 2014, 09:02:39 pm »
mi68, не само, че заблуждаваш себе си, но и всички останали, които не са учили "Основи на радиоелектрониката".

Ти твърдиш, че при схеми в режим клас "А" и еднотактна схема вадиш 720W?  ;D - ашколсун, бравос! :D
Само за сравнение: Най-мощната войскова радиостанция в БГ беше Р-140 с мощност 1 kW. Крайните лампи са големи колкото буркан, а големината й е колкото на ЗИЛ. Ти само с две лампички си изчислил радио мощност 720W -  :D Откъде бе човек тази голяма мощност? Ми тя схемата ти активна мощност няма ли? Значи активната ти мощност е 72W, а изведнъж в товара получи 720W. Явно си получил Фрии Енерджи. :D

Сефте виждам, някой да изчислява изходна мощност, като я умножава по Q-фактора на кръга. Ти знаеш ли каква величина е този Q-фактор? Той показва колко малко е активното съпротивление на кръга, т.е. колко е дебела жицата, или съотношението между активното и реактивното съпротивление.

После виждам умножение на консумирания ток 0,12А със захранващото напрежение 600V и това умножено по Q-фактора - 10 и всичко това 720W - радио мощност! С тези изчисления направо "изби рибата", изкарал си "млякото на етера".  :D То даже човек да не прави горните "сложни" сметки, само като види удвоител на захранващо напрежение с кондензатор от 220uF, посмъртно не може да изкара 720 W, защото захранването ще клекне веднага при такъв товар, поне двойно. После, като се смята синусоидална мощност, не трябва ли да мериш напрежението върху товара, а не захранващото, щото разликата ще е огромна?

И накрая, интересно мислене на ум, така че всеки да го прочете: "ток на покой от 100мА е ненужен". Как така ненужен при еднотактна схема? Той именно токът на покой определя класа на работа на транзистора. При еднотактните схеми той е задължителен.
mi68, наясно ли си с класовете на работа на транзисторите? - видове, предназначения.
За да изкараш ВЧ мощност с такава величина, знаеш ли в какъв клас трябва да работи крайното стъпало?  :D - то пък при теб такова няма, ти направо от генератора вадиш големите мощности. Ще ти е необходим ЗАТИХВАТЕЛ ;D.

Имплозия  ;D. Как я разбра, че е такава. Недей да скромничиш човече, недей. Ти си направил вакуумна бомба 6-то поколение, а руснаците са още на 5-то поколение.  :D

Неактивен tod

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 34
  • икономия на ток
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #54 -: Октомври 19, 2014, 02:51:43 am »
За mito_kupona искам да кажа, че руснаците вече дават точната схема на мотаене на основната бобина
в зависимост от честотата на кетчера. Трябва само да се провери:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_0vR-jPQQMqBwIGozntELrAqh8ydLJ_0thRTARzevFk/edit#gid=0
Искам да добавя, че вече има промяна и в основната схема. Един руснак е забелязал, че неправилно е свързана гранатата с феритния пръстен!
http://realstrannik.com/forum/freeenergylt-antanas/4-ustanovka-ruslana-kulabukhova.html?start=54#579
Това е много важно! Може би затова mito_kupona не може да постигне CE!
« Последна редакция: Октомври 19, 2014, 03:11:36 am от tod »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 775
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #55 -: Октомври 19, 2014, 09:28:46 pm »
Здравей колега EDM electronics,
Схемата с лампи съм я конструирал аз и пробвал но се повреди след една минута работа.
Първо почвам от трептящия кръг на токов резонанс. вълновото съпротивление е измерено на 5 килоома. 500В/5 000ома=0,1А. Качественият фактор е 10, измерен, в кръга имам 1А. За това сечението на проводника на бобината е Ф 0,5=0,2 квадратни милиметра, токова плътност 5А/мм но имам и скин ефект. При резонанс първи закон на Кирхоф не е в сила, във външната верига имам 100-120 милиампера. Лампата Л1 работи като резонантен усилвател на мощност (РУМ) в клас С, лампата е маломощна, не ползвам примерно 6П45С, за това трябва да работи в клас С. РУМ е изследван достатъчно обстойно, при напрегнат режим колебателното напрежение е 1,2 пъти по-високо от захранващото, в случая 600В. 1,2=720В, това реално напрежение не може да се постигне, защото имам автоматично преднапрежение, т.е. катоден резистор, реално реостат. 0,1А.470ом=47В, това преднапрежение смятам за достатъчно за запушване на лампата, реално не съм изследвал волтамперна характеристика, но анода не се зачервява, а това е достатъчно.
Захранващи диоди са 6А/1 000В, импулсен ток 60А.   
При мен бобината е палачинка, както патента на Тесла, при Руслан тръбна (цилинцрична), междинен вариант конусна, такава не съм експериментирал, както и тръбна.
« Последна редакция: Октомври 20, 2014, 08:46:15 am от Maistora52 »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 817
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #56 -: Октомври 20, 2014, 09:03:19 am »
mi68,
Примера който даваш за токовия резонанс и изчисленията ти са абсолютно неверни. При токовия резонанс, т.е. в паралелния трептящ кръг токът е максимален, когато напрежението е минимално. И това са преходни, вътрешни процеси в кръга. Ти изчисляваш мощността, като вземаш максималното напрежение и максималния ток, а те съществуват в различно време. Когато се изчислява мощност, се взимат стойностите на двата параметъра в едно и също време. Давам следния прост пример, за да се разбере и онези, които не са учили електроника:

Ако енергото днес ти пуснат по мрежата 220V, но ти ограничат тока до 1А, то днес ще можеш да захраниш само една крушка от 220W, повече не. Ако утре обаче ти пуснат напрежение от 1V, но пък ти увеличат черпането на ток до 220А, то ти пак ще можеш да захраниш консуматор до 220W. А по твоите сметки излиза, че през двата дни ти си захранвал консуматори с мощност 220Vx220A=48,4kW.  :D

Ако някой търси чрез подобни сметки Свободната енергия, със сигурност няма да я намери!

За да разбереш на практика колко са ти правилни изчисленията, направи трансформаторна /индуктивна/ връзка на бобината /товара/, и измери мощността й. Най-просто сложи на вторичната намотка една лампа с нажежаема жичка. Тогава ще видиш, че бая ти куцат сметките.

Радио мощност от 720W е доста сериозно нещо. Изисква се сериозна схема и елементи, за да извадиш в изхода тези ватове.
« Последна редакция: Октомври 21, 2014, 08:57:01 am от Maistora52 »

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 583
 • Пол: Мъж
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #57 -: Октомври 21, 2014, 01:15:58 pm »
@mito_kupona
има ли развитие проекта. Разглеждам по руските форуми много са се надъхали руснаците.
« Последна редакция: Октомври 21, 2014, 08:03:07 pm от atos »

anton

 • Гост
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #58 -: Октомври 21, 2014, 07:49:53 pm »
Здравейте,
Схеми,схеми схеми, нито една не работи.
Съвсем не е така.
Нека разгледаме от гледна точка на програмист.
Алгоритъм, ритъм ритъм.
Какво означава, както казва автора , просто като три корейки.
Защо, защо не се случват нещата?
Защото наистина е просто , а във същото време и проблем.
Ето принципа на работа !!!!!
Пуш пул трябва да е направен с максимум кпд.
Това което захраниш с него , това ще е и твоя генератор.
Защо?
Защото, останалата част от схемата компенсира захранването , на повече от 100 %.
Смисъл такъв.
Стоящата вълна е това което връща , това което сте взели като захранване.
А качера.
Качера е главно действащото лице.
Осигурява средата.
Ще кажете коя среда.
Ми тази до която спира физиката !
Това е разликата между, въздух, вода , и йонизиран газ.
Къде мислите че по бързо ще се появи стоящата вълна, която трябва да компенсира захранването, и тъй като имате среда стоящата превишава в пъти това което пращате.
И тук идва проблема !
Излъчваш във въздух! Получаваш ускоряващи се електрони, като във радио лампа.
ЕЕЕЕЕ. не е вярно това с дължина проводник , дължина вълна.
Нали !
« Последна редакция: Октомври 21, 2014, 08:04:42 pm от atos »

Неактивен gvg

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 136
 • Пол: Мъж
 • Скайп: gogopopo5
Re: генераторът на Руслан Кулабухов
« Отговор #59 -: Октомври 21, 2014, 08:46:29 pm »
Тук човека обяснява как да се навият бобините:
http://www.youtube.com/watch?v=lTwq_EbYy7U
Дано има развитие вече.Успех на тези които експериментират.