Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
Velektra:
Здравей, Pokam!
Лично на мен ми харесва това, което пишеш. Особено това:
--- Цитат на: Pokam в Октомври 31, 2014, 11:24:05 am ---......
Сляпото копиране на схема, дължина на жицата и т.н. е игра на тото.
.......
--- Край на цитат ---
Схемата, която даваш е позната и интересна, но веднага въпроса: от къде идва енергията тука?
Прехвърлянето на енергия от един траф на друг за мен е всъщност превръщане на потенциалната енергия на трафа(бобината) в кинетична (най-общо казано). Само че тогава трябва да имаш тяло(траф, бобина) с голяма потенциална енергия.
Другия начин е да се използва потенциалната енергия на ефира. Там обаче според мен трябва ИСКРА.
Pokam:
--- Цитат на: anton в Октомври 31, 2014, 02:40:55 pm ---Не може без диоди, кондензатора не се зарежда без тях.
--- Край на цитат ---
Така си мислиш изобретателю ;D Направи прост експеримент и покажи с документация!!!
Аз имам файлов архив и мога да постна!
x_name41:
според мен във схемата енергията идва от обикновенния LC-резонанс, а качера (статиката) и бифиляра със вълновия резонанс помагат да се разскачи резонанса така че на изхода да се получат тези киловати, затова резонансния контур трябва да е съставен от полипропиленови кондензаторни банки в паралел (както е в индукционните нагреватели) за да може да циркулира голяма реактивна енергия (а не както е при Руслан с един два кондензатора), именно тогава биха се получили онези киловати на изхода. Не смея да коментирам приликите и разликите между генератора на Руслан и генератора на Тариел, тъй-като не би било разумно и коректно
anton:
28те навивки участвуват във вълновия резонанс !
Настройка !
Velektra:
Според мен схемата на Руслан (Акула) е сложен начин да се преобразува радиантната енергия от качера в електрическа.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия