Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (36/170) > >>

Velektra:
И за мен е смущаващо изход за товар през диоди.
Ако се направи устройство за 10кВата например при 220Волта колко ток трябва да мине през диодите?

anton:
Ако желаете утре ще ви обясня на дъската, ще начертая точна схема с осцилограми.
А после ще снимам и осцилограмите.
После, след като пристигнат диодите и си оправя осцилоскопа , входа му гръмна.
Но , схемата си бачка.
И не е толкова капризна както преди.
Идеята ми , е да намерим начин да махнем диодите.
Те са най големият минус в тази схема.
Имам чувството че Капанадзе , прави два бифа не един.
Чисти полувълната която е излишна, и предполагам че диодите са на място, с малко ток и високо напрежение.
Това е може би единственото решение.
Но във събота ще разберем .

x_name41:

--- Цитат на: anton в Октомври 30, 2014, 05:25:44 pm ---Според мен не трябва да има диоди.
Има нещо нередно.Но е факт че без диоди не работи.
Трябва да има начин и без тях да бачка.

--- Край на цитат ---
Възможно е диодите да осигуряват необходимата потенциална разлика между земята и изкуственно създадената фаза?, anton посочете конкретно вашата схемна конфигурация за по ясна и обективна представа, тъй-като така не става ясно как са свързани при вас диодите във изходната част и е трудно да се гадае, благодаря!

п.п. все пак някои хора на фона на останалите оправдани разходи, не са толкова богати, че да си позволят този лукс (транзистори за 15 лева, проводници със сечение 4кв.мм. ШВПС за 80 лева и т.н.) за изграждането на въпросната установка

anton:
Ако желаете, ще направя видео презентация на процесите и, ще обясня.
Не както Руслан направи.
Аз не знам, имате ли сглобени схеми по които, да се работи, или просто гадаете

valex:
Ако може тези които могат (постигнали са самозахранване) да опитат да сложат схема ГРЕЦ към товара . Тогава диодите ще бъдат по-малко натоварени.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия