Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
EDM electronics:
anton, добре е да поставиш трансили на дрей-сорса на мосфетите. Така ще ги предпазиш от високи обратни напрежения в двете посоки. Също така по един ценер гейт-сорс.
Шотки диодите загряват защото имат голям обратен ток. Най-добре е да се ползват бързи диоди в паралел.
Още веднъж поздравления за самозахранването. Това значи, че Руслан не е лъжец, а и на мен ми се струва свестен човек.
anton:
В тази схема е проблем, че тока се върти през диодите.
Трябва да се разкарат, но не ми идва нищо.
Тока през напреженовата навивка е много голям.
coke2k:
Приеми и моите поздравления, аз още съм далеко от положителния резултат. Погледни този диод dsei12-12.
Още веднъж поздрави. :)
Pokam:
Здравейте!
--- Цитат на: mito_kupona в Октомври 29, 2014, 08:24:43 pm --- Аз най-вероятно ще махна този качер и ще използвам друг източник на високо напрежение, но не тесла траф, имам друга идея.
--- Край на цитат ---
Сподели идеята си ако искаш - и аз не мога да се оправя с тоя качер. Ползвам КТ908 и се получава готин зжеч, но всичко плава много :(
valex:
anton
Решението според мен е : диодния изправител и кондензатора да е само към импулсното захранване (директно няма да издържат входните диоди на захранването), а мощния товар да е на променливото напрежение (на лампите не им пука дали са на постоянно или променливо :) )
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия