Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (4/170) > >>

PyroVeso:
vsl, чакаме TOMOTO да запали водата, като ни покаже как се трансмутира до въглеводороди, ама пусто - патентните му уговорки му пречат...

TOMOTO:

--- Цитат на: PyroVeso в Октомври 06, 2014, 11:17:27 pm --- патентните му уговорки му пречат...

--- Край на цитат ---
Няма такива колега Весо! Тези, които искаха да видят, видяха...  и разбраха, че няма нужда от малтретиране 8)

--- Цитат на: vsl в Октомври 06, 2014, 10:41:37 pm ---TOMOTO, вие какъв го играете?   Взехте да си приличате със Ctah. Все още уважавам този човек.

--- Край на цитат ---

Ами същия съм си Веско, за разлика от други идиоти  ;)

Просто чаках да минат изборите, да вдигнат тока и да им се изсмея на "всичкото олигофрен", което залива тази педя земя!

Мога и още да поуртувам, но смисъла е в друго... що толкоз ченгета се навъдиха, та почнаха и да мислят и дават мнение, което не е специфично за тях...  Отърването от тях ще е революционно откритие...

TOMOTO:
Все пак темата е за оня с нежните ръчички "калабухов" или каламбуров, трябва да се знае, че е от ранга на някои наши админи... т.е. продажен и духнал някому на младини... Не си говоря ей-така празни приказки, имам доказателства!

А схемата ''оригинала'' е на ДАЛИ от руския форум, ние просто я модифицирахме... и в същото време подобрихме и унифицирахме за настолни компютри... Сега се прави вече "нямам право да казвам" къде... А който иска да види фенерчето в действие, трябва да си плати!

Съжалявам, това е реалността за сега! :(

mito_kupona:

--- Цитат на: TOMOTO в Октомври 06, 2014, 03:04:05 pm ---Ако се направи както трябва и качествено, няма нужда от качер!
Защо... защото качерът генерира произволно много честоти, които съвпадат с нужната... и по този начин се получава (U.I) =W

Най-накрая разглобихме фенерчето, въпреки гаранцията и установихме именно това 8)   Малка намотка, индуктивно свързана и микросекундно-действаща при това само с един транзистор, който обаче работи освен в лавинен режим,
също и  управляван от...    (мито си знае)   Успех! ;)

--- Край на цитат ---

Качера работи на една честота, която се определя от индуктивността на бобината и капацитета между навивките на тази бобина и капацитета между нея и земята.

lz2sdc:
Здравейте колеги!

mito_kupona, благодаря ти за инфото! : )

--- Цитат на: mito_kupona в Октомври 02, 2014, 05:06:18 pm ---Моето мнение е, че той е получил СЕ и самозахранване и знае, как да го постигне, но още не е наясно с истинския принцип на работа на устройството и затова не може да получи по-голяма мощност на изхода.

--- Край на цитат ---

Да, подкрепям мнението ти, че той е наясно до някъде с принципа, но не и с цялостната картина, по извличане на енергията от ефира. Повтаря устройствата на Акула, експериментира с тях и е успял да вникне в процеса, но някак си му липсва творчески поглед, за да развие и подобри схематичното решение. Виждаме, че работи над това и самия той казва, че от известно време не се интересува от схеми в Интернет, по темата СЕ, по-скоро се е концентрирал в изучаване на постигнатото до момента, което наистина е хубаво! А най-хубавото е, че споделя знанията си, но някак все още не успява да ги предаде напълно разбираемо, може би поради факта, че все още не е съвсем наясно с процеса?! Дано успее!

Виждам, че е пуснал нов клип, а генератора е почти копие на този от Акула или има общо и с Дайли.
Твърди, че е постигнато 3 KW, ще сподели схеми и принципа до колкото е наясно с него! : )
Генератор преобразования свободной энергии (почти копия Акулы)

--- Цитат на: mito_kupona в Октомври 02, 2014, 05:06:18 pm ---Говори за някакви квантови процеси и не знам, какви си щуротии. Според мен принципа е един и аз много пъти съм го обяснявал, две бобини в подходяща среда, през едната пропускаме голям ток с ниско напрежение и по другата протича същия ток, но не от източника, а от средата, ефира, етера и минава през товара към земя, за да се изравни равновесието в двете бобини, като потенциала на изхода вече е киловолти, толкова, колкото сме създали с третата бобина или антена, както я нарича Руслан. Киловолти по ампери и на изхода имаме киловати.

--- Край на цитат ---

Може би ще е добре, ако можеш да го визуализираш с някаква схемичака на ръка, но до колкото разбирам, имаш предвид, нещо подобно на 'мостова установка' - класически Тесла Траф, но от към горещия край на ТТ - (високоволтовата част), да е разположена още една намотка (индуктор с ниско напрежение и висок ток протичащ - намотка -> товар -> земя), която на практика се явява 'приемна',  и в нея протичащия ток, да е сумарен от нашия източник на първичната + добавката от етерната среда, като за да имаме добавка, то към приемната намотка е свързан товар, който източва енергията от намотката, а ефира да влива в 'енергийната дупка', за да компенсира... Предполагам идеята ти е нещо подобно или в индукционна връзка да са свързани два ТТ, но това е правено при дистанционно предаване на енергията, но тук прибавка също не мисля, че би могло да се наблюдава?! Освен при определени условия, свързани с геометрическите пропорции на ТТ. Сещам се сега за това, което казва Caduceus, че не всичко е електротехника и трябва също да се съобразяваме с някой закони касаещи посоки на навиване, форми на бобините, както и правила за канализиране и отнемане на енергията постъпваща в обикновените или бифилярни намотки.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия