Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (22/170) > >>

mi68:
Здравейте колеги,
Според мен има някой неща сбъркани, от теоретична гледна точка.
Първо генератора работи като пистолет за боядисване или динамичната и статичното налягане е константа и се създава ниско налягане. Това важи може би за постоянен ток и един тип флуид.
В електрически вариант имаме два вида ток, ток на проводимост и ток на разместване, отместване сменяване/ сменяване на зарядите/.
Второ трябва се създаде стояща вълна. Стояща вълна е защото енергията стои и се преобразува от кинетична в потенциална и обратно, в електрически вариант от магнитна в електрична и обратно. Честотата на преобразуване е удвоена.
Коментар: До сега не съм видял пистолет за боядисване да работи в синусоидален режим, или импулсен, за този метод трябва импулсен режим на електрониката и резонанс да липсва апериодичен режим.
От стояща вълна енергия няма как да се получи повече защото е константа.
Стоящата вълна е частен случай на интерференцията и тук виждам развитието, аритметичното и геометрично събиране или закон за квадратите според Серл. За това Руслан събира качер със стояща вълна. Стоящата вълна е с удвоена честота спрямо възбуждащата. Стояща вълна лесно се реализира технически, отколкото три отделни честоти.
Стояща вълна лесно се реализира, заради удвоената честота, трябва параметричен резонанс. Заради двата вида ток имаме и реактивна енергия и трябва реактивни елементи за преобразуването на един вид в друг.
Едно просто решение  решение дава Тесла еднопроводникова, схема средата се ползва за реактивен елемент, капацитет, еластичност или реципрочното гъвкавост.
В Схемата на Руслан това е залегнало в качера, Вместо вилка на Авраменко се ползва бифилярна бобина, но настройката е трудна. Решение на проблема според мен е резонасна бифилярка със свързан реостат. Въртенето на реостата се настройва резонанса на резонасната бифилярка. 

coke2k:
@ Антон
Осцилограми на дрейна на пуш-пула и бифиляра, както и осцилограма на бифиляра чудесно резониран и индуктора -граната  малко извън резонанс , но ще натаманя нещата  все пак това ми е дирeктно след навиване без каквито и да е корекции.

mi68:
Колега осцилограмите са добри, във фаза са, активна енергия. Сложи кондензатор и се опитай да ги дефазираш на 90 градуса, да имаме реактивна енергия.

anton:
Ок. Браво. Но !
Както ти казах пуш пула е проблемен .
Виж осцилограмата която пуснах преди няколко поста.
Един импулс с възможно към дясната половина на върха на синусоидата.
Тези затихващи трептения са в следствие на не настроен резонанс в инвертора. Удряш 15кхц, но бобината продължава да резонира.Вкарай я в резонанс напреженовата и ще имаш база старт. Трябва да е синус. Тази схема няма синхронизиране и навсякаде стоят синусоиди. В противен случай няма да разбереш на кой хармоник работиш.
Сложи кондензатор . Изкарай синус напрежение и синус ток. Без качер само на биф. Максимум напрежение . Наблюдавай иглите на бифа.

valex:
Аз не съм скептик. Но имам един тъп въпрос: Ако аз имам в къщи 1-2-3kW безплатна мощност защо ми е тока от енергото? Енергото ще съм го изключил много отдавна. В къщи ще има само устройства на СЕ и акумулатори.
Защо ВСИЧКИ получили СЕ си имат работа с енергото ??? Защо всички имат в къщи си ток от енерго ???
Единия отговор е, че електроенергията в Русия е многооооо евтина. За  друго решение не се сещам :(

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия