Животът- начин на употреба! > Екология
Бедствено положение след градушка...
caduceus:
Май като нищо ново не ви се ражда в горния етаж, се закачате с работещите хора ;D
1. Не съм родом от Ловеч, само живея там
2. Положението е силно преувеличено от медиите - вижте сами цитата от линка:
"....Досега по подадена информация има една затисната кола. Всички водни басейни в района са под контрол. Няма да бързаме да отменяме бедственото положение в района", обясни кметът, цитиран от Фокус"
В Ловеч все пак имаме доста коли, като за 20 хил. град :), така че правете сметка колко страшно е положението. Малко дъжд и вятър, паднали гнили клони и няколко счупени дървета с тънки стъбла и голяма корона. Това е. Град е паднал съвсем малко и на едно ограничено място, десетина-двайсет зърна. Сутринта обаче се бяха изпъчили местните партийни и административни лидери да дават интервюта как са овладяли голямото бедствие, а всъщност локалното наводнение беше до голяма степен по тяхна вина, защото при ремонта на централната градска част /която е в ниското/ махнаха поради нелечима глупост много от отводнителните шахти и решетки.
3. Кембъстърите ми /два бр. от различен вид/ съм ги разглобил преди време, в града доколкото знам има само два сравнително слаби хармонизатора на Спърлинг. Моят и на един колега, които са недостатъчни за по-силен ефект - но все пак работят. Може да видите тук http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=19&t=51&start=150 непълна като инфо карта на София със коментари как действат подобни, направени от колеги хармонизатори на околната среда в района на София - най-малкото там градът е бил дребен, за разлика от района на летището където е бил като малко яйце - но там има много радари, скенери и прочее DOR излъчватели и не може да се неутрализира това мощно поле само с един телен пасивен хармонизатор. Пък ако не сме ние да ви оправяме малко положението, другари празнодумци и подигравчии, ще видите далеч по-голям зор - гаранция.
Нали сме човеци, а не говеда, ще работим пък вие си плюйте. Който трябва, вижда.
ПП
Ето ви още едно изказване на нашия малоумен комунистически кмет, че водата била метър и половина :o ;D ;D ;D
http://lifebg.net/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B0%D0%B4-%D0%B2-%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87/49798/?xjt=1
Ако видите докъде е, едва покрива /и то ненапълно/ гумите на колите - единствено в еди подлез по пътя, където е са запушени шахтите се е понатрупала вода - ама там се стича от двете страни и се събира
ppipilica:
Тя темата бая прах хванала ама нищо. Тука на два пъти ни помля направо, от къде се взе тая проклетия, баси щеше да ми продъни оранжера, такова нещо не бях виждал досега.
Вчера привечер като се изви една сприя страшна работа, дъжда и ледените топчета направо хоризонтално летяха, добре поне че не беше много едра.
Абе не знам скапа се нещо климата и тва си е.
juliang:
Само преди 5 години всички язовири бяха на критично ниско ниво, имаше градове на воден режим. И тогава се орева света че климата се променя, че България става субторпик, че ще станем като в Близкия Изток, че ще вали само по 1 седмица през зимата.
С'я вали малко повече от обичайното и пак има недоволни...
Аtos:
Че как да са доволни хората, бре?
От супер суша, до масови наводнения и то в няколко годишен диапазон...това не са ли аномалии?
Това умерен климат ли е?
Едно време имахме "Златна Есен", като ученици ходехме по парковете и събирахме жълти листа, рисувахме есенни пейзажи...
После - Първа Пролет, кокичета, минзухари, мирис на нов живот от земята и т.н...
Сега как е?
До преди 4 седмици беше студ, снегове трупаха...сега е ЖЕГА!
С есента е същото - няма я!
Докато гледаш - лято и октомври вече включваш печката!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия